perjantai 19. toukokuuta 2017

Tiltun toko 3


Eilen oltiin taas Kilossa treenaamassa Tiltu Antikaisen opissa. Treenattiin nurmikentällä ja pitäisi kyllä muistaa treenata itsekseenkin ihan kaikenlaisilla alustoilla ja säässä kuin säässä. Oltiin tokana suoritusvuorossa ja alkuun tehtiin itsekseen paikallamakuun alkua. Se sujui hyvin, mutta vielä toivoisin lisää nopeutta pään alas laskemiseksi ja täsmällisyyttä siihen, että pää laskeutuisi aina nätisti tassujen väliin. On se mennyt taas eteenpäin, mutta vielä tulee välillä mokia etenkin uudessa paikassa.

Tehtiin itsekseen myös muutama toisto hyppyä. Siitä oon hirveän iloinen kun se nyt onnistui. Tykkäsin Cavan ilmeestä, sen silmät loisti ja se oli oikeasti innoissaan. Hyppy harvoin innostaa sitä, mutta eilen Cavalla oli tosi motivoitunut fiilis hypyn suoritukseen. Vähän tuli turhaa kiertämistä ja kaahottelua, mutta hyvä fiilis oli tärkein ja esteen ylitykset onnistui hienosti. En viitsinyt hirveästi nyt puuttua vaan enemmän yritin vaan kannustaa Cavaa ja onnistuneista suorituksista super palkka. Oon myös itseeni tyytyväinen etten liikaa ahnehtinut vaan tehtiin muutama hyvä toisto ja lopetettiin kun Cava olisi vielä halunnut jatkaa. 

Tiltun kanssa aloitettiin luoksetulon loppuasennosta. Positiivista oli, että kaikki perusasennot oli suoria ja hyvällä paikalla, osa vähän edessä mun makuun mutta ei niin paljoa että tässä vaiheessa olisi kannattanut niistä nillittää. Perusasentoon tuleminen sitten vaan oli aika mielenkiintoinen, siinä oli hyppyä, päin törmäämistä ja mun ohi juoksemista. Täytyy tämä ottaa oikeasti treeniin, tai onhan tätä treenattu mutta liian vähän. Hieman olisi treenaamista jarruttamisessa :) tehtiin lyhyeltä ja pitkältä matkalta. Tiltu sanoi, että treenin alkuun olisi hyvä harjoitella lyhyellä matkalla ja sitten ottaa muutama toisto pitkältä matkalta ja sen jälkeen treenin loppuun vielä muutama toisto lyhyeltä matkalta. 

Toisena juttuna tehtiin ruutua. Ruutu on mun oma lemppari liike. Se näyttää niin hienolle kun koira sen osaa! Meillä vielä matkaa siihen, että liike olisi kokonainen ja valmis, mutta jos en sitä onnistu pilaamaan niin siitä on tulossa aika hieno. Cavalle on ruutua rakennettu lelun avulla. Nyt lähdettiin tekemään ruutua vähän takaperin. Vein lelun ruutuun ja jätin Cavan lelun eteen oikealle paikalle ruutuun. Siinä kehuin sitä "hieno ruutu, siinä ruutu, hyvä ruutu" tyylisesti ja kun olin mennyt n. 5-7m päähän ruudusta kutsuin Cavan luokse ja otin sen sivulle. Virittelin sen ruutuun ja lähetin sen. Ensimmäiset toistot sujui helposti kun lelu oli ruudussa jo valmiina. Tehtiin lähetyksiä myös niin, että itse olin Cavan takana. Näissä Cava vähän ihmetteli, mutta lähti tosi pätevänä ruutuun hämmennyksestä huolimatta.

Koska näissä ei ollut mitään ongelmaa otettiin lelu pois ruudusta. Tiltu kysyi, että osaako Cava pysähtyä ja jouduin toteamaan että en tiedä mutta kokeillaan. Tehtiin alku taas samalla tavalla kuin lelun kanssa. Vein Cavan oikeaan kohtaan ja kävelin itse lähetyspaikalle samalla kehuen. Sitten kutsuin Cavan ja lähetin sen ruutuun. Stoppi oli tosi super! Ainut että itse käskytin ihan liian myöhään ja Cava päätyi ruudun ulkopuolelle. Ohjaajalle siis käskytystreeniä. Loput toistot sain tähdättyä käskyn oikein ja koira päätyi ruutunauhojen sisäpuolelle. Cavan stopit olivat ihan älyttömän hienoja!! Tykkään myös sen innosta ruutuun ja voimasta ja vauhdista millä se lähtee liikettä suorittamaan. Paikka vaatii vielä vahvistamista, mutta hyvällä mallilla ollaan jo.

Juteltiin loppuun ruututreenien jatkosta. Seuraava treenikerta pitäisi olla sellainen, että Cava saa pitkältä matkalta juosta ruutuun ja ruudussa on lelu valmiina eikä tehdä ruudun paikkaa/stoppia. Sitten taas seuraava kerta voi olla tätä tarkkuutta eli oikeaa paikkaa ja stoppia. Jonkun aikaa jatketaan näitä kahta treeniä ja sen jälkeen vähitellen yhdistellään näitä kahta samaan treeniin. Tiltu muistutti, että mun täytyy treenata myös sateella nurmikolla. Cava menee niin lujaa, että se tulee liukumaan aika paljon jos nurmikko on märkä. Lähinnä että itse osaa ottaa sen käskytyksessä huomioon ja että Cava oppii säätelemään vauhtia ja jarrutusmatkaa erilaisilla alustoilla.

Treenin jälkeen oli tosi hyvä mieli. Onnistumiset ja selkeä kehitys ruudun kanssa ilahdutti valtavasti. Pitkästä aikaa sellaiset super treenit. Meillä on koko kevät ollut niitä "ihan hyviä" treenejä. Ei mitään isompaa ongelmaa, mutta jotenkin se fiilis treeneissä ei ole ollut niin hyvä. Vaikea selittää.. Cavalla oli lepoa su-ke eikä tehnyt edes pitkiä lenkkejä, koska se tuntui perjantaina ja lauantaina treeneissä tosi väsyneeltä. Lepo selkeästi auttoi, sillä eilen treeneissä oli tosi hyvä fiilis ja into. Huono omistaja kun treenaa liikaa. Kyllähän nämä hullut työmyyrätkin välillä tarvitsee lepopäiviä ja mielellään useamman peräkkäin ja se olisi omistajan tehtävä ne koiralle tarjota. Jatkossa siis tarkempi että pikkukoira saa myös riittävästi lepoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!