torstai 11. toukokuuta 2017

Tiltun toko 2


Toista kertaa Tiltu Antikaisen silmän alla tokoilemassa. Jatkettiin noudolla, jota vähän aloiteltiin jo viime kerralla. Olin itse ihan hermot riekaleina kun saavuttiin kentälle. Cavalla oli hurjan hauskaa ja sitä kiinnosti kyllä ihan kaikki muu paitsi treenaaminen. Ihanaa teinikoiran kanssa treenaaminen :D olihan meillä tietysti megahäiriö kun vieressä koirapuistossa koirat haukkuivat ja kentällä treenasi Cavan paras kaveri Särmä.

Omaa vuoroa odotellessa Cava teki vähän seuraamista. Ne pätkät mitkä neiti malttoi keskittyä oli ihan supereita. Käännökset oli vaihteeksi tosi nättejä. Tehtiin myös vähän paikallamakuun alkuja, nättejä maahanmenoja ja vähitelle se pää alkaa laskeutua hankalammissakkin tilanteissa oikein. Kyllä siitä meidän paikkiksesta ihan hyvä vielä tulee. 

Omalla vuorolla aloitettiin noudosta. Tehtiin aikalailla samaa treeniä kuin viimeksi. Ihan hyvä muistutella kun ollaan nolostuttavan vähän tässä välissä ehditty treenata näitä noutojuttuja. Ekana sain Tiltulta kommentin, että huolehdin liikaa (miten se välittyikin niin nopeasti kouluttajalle :D). Käski lopettaa huolehtimisen, kuulema murehtimalla ja huolehtimalla luon meille ongelmia joita ei oikeasti ole. Vähän sain itse palautetta kun huomautin Cavalle huonosta pidosta, että ei saa olla epäreilu nuorelle koiralle. Ei pitäisi siis huomautella kun koira ei vielä tehtävää osaa. Oon tosin aatellut, että Cava tän osaisi, mutta ehkäpä se vaatii vielä enemmän treeniä ja vahvistusta ennen kuin voi sanoa, että oikeasti osaa tämän. 

Sain myös ohjeeksi lopettaa turhan namien syöttelyn ja vaatia ja palkata vaan ne oikeasti hyvät suoritukset. Tiltun mielestä Cavalla ei myöskään ollut juurikaan tajua siitä mitä "pidä" käsky tarkoittaa ja käskyä pitää vahvistaa vielä paljon. Cavalla siis vähän löysä pito ja nyt pitäisi oikeasti opettaa sille, että "pidä" tarkoittaa sitä, että puree tiukasti kapulaan. Tämän lisäksi pitäisi treenata myös muitakin noudon palasia, maasta kapulan nostoa, kapula suussa liikkumista ja luovutusasentoa. Myös niitä vauhtinoutoja. 

Toisena juttuna katsottiin kaukoja. Kentällä oli aika paljon häiriötä, se vaikeutti. Tiltu kommentoi, että nyt kun Cavan vaihdot on suhteellisen hyvällä mallilla niin pitäisi vahvistaa asentojen kestoa ja sillä selkeyttää ja vahvistaa asentoja koiralle. Nyt Cava alkaa helposti ennakoimaan vaihtoja. Vähän sain tässäkin noottia omasta tekemisestä kun kriteerit ei kaikilta osin ole mulle eikä sitten tietenkään koirallekkaan selkeät. Vaikeaa tämä kouluttaminen! Mutta Cava sai hurjasti kehuja <3 ihana ja kiltti juniorikoira, joka yrittää parhaansa. Ohjaajalle vähän malttia olla vaatimatta liikaa liian nopeasti ja olemaan selkeämpi kriteereissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!