tiistai 30. toukokuuta 2017

Heidi Pesosen tokokoulutus 2/6


Eilen oltiin treenaamassa ATD:n kentällä Heidi Pesosen opissa. Treenit oli aikalailla myöhässä, mutta Cava tuntui tosi kivalle vaikka odottelua tulikin melkoisesti. Pitkästä aikaa sillä oli ihan super fiilis treenissä. Tehtiin omaa vuoroa odotellessa hyppyä ja se oli tosi kiva. Cava oli oikeasti innokas ja se pari kertaa jopa karkasi hypylle. Vähitellen sille alkaa tulla hyppyynkin sellainen innokkuus ja hulluus, mitä oon toivonutkin. Muuten odotellessa käytiin lenkillä ja Cava sai juosta vapaana. Cavalla olikin aika paljon virtaa kun oli nyt vajaan viikon hoidossa ja pääsi lähinnä remmilenkeille sillä aikaa. Muutenkin Cava oli aika vauhdikkaalla ja innokkaalla tuulella. Oli kiva mennä sen kanssa treenaamaan kun se tuntui omalta itseltään. Vähän ehkä hallittavuus kärsi, mutta hyvä motivaatio tällä hetkellä itselle tärkeämpää.

Tehtiin treenissä aika paljon seuruuta. Seuruu on melko hyvä, mutta kovasti siinä on pieniä yksityiskohtia, joita pitäisi saada hiottua paremmaksi ja tasaisemmiksi. Tällä kertaa syynissä oli perusasennot. Muutamia vinoja tuli, mutta isoimpana ongelmana peruasennoissa oli paikallaan pomppiminen. Nyt olisi tarkoitus päästä tästä vähitellen eroon. Cava on vaan niin sairaan söpö kun innokkaana pienesti aina pomppaa etutassuja ilmaan kun sille sanoo "seuraa" käskyn :D olen ehkä saattanut aika paljon vahvistaa kyseistä toimintaa. 

Tehtiin myös liikkuroituja seuraamisia ja ne oli hyviä kunhan vaan tämä omistaja malttaisi rauhassa tehdä eikä kiirehtisi noudattamaan liikkurin ohjeita niin ettei koirakaan ehdi mukaan. Lisäksi otettiin liikkuroitu liikkeestä maahanmeno, joka oli ihan mieletön. Siis en kauheasti tykkää Cavan maahanmenoista ja etenkin liikkeestä maahanmeno ollut masentavan huono oikeastaan aina. Okei, ehkä vähän liioittelua, mutta ei todellakaan Cavan vahvin liike kun maahanmeno on usein hidas ja/tai väärällä tekniikalla tehty. Mutta eilen se onnistui ihan täydellisesti ❤️ vieläkin hymyilyttää kun mietin sitä. Täpäkkä perusasento, erinomainen seuruu alkuun ja nopea ja täsmällinen maahanmeno. Tehtiin avo-tyyliin ja palasin vielä koiran taakse ja siitä koiran vierelle. 

Katsottiin myös kaukoja, mutta ei saatu esille viime kertaisia ongelmia. Cava nousi ylös hyvin ja oli tosi täsmällinen. Yhden kerran tarjosi innoissaan seisomista (oli muuten hieno seisominen!), mutta muuten keskittyi ja teki hienosti istu-maahan vaihtoja. Tehiin kaukotkin liikkuroituna avo-tyylisesti. Oon vähitellen vaikeuttanut Cavalla näitä liikkuroitujakin liikkeitä. Sitten kun uskalletaan kokeeseen niin siellä liikkeet ovat sitten vähän helpompia kuin mitä treeneissä ollaan tehty. Toivon, että se helpottaa sitten omaakin jännitystä.

Oli hurjan kivat treenit ja itsellä niin iloinen ja helpottunut olo kun Cava alkaa vähitellen tuntua omalta itseltään ja tekee taas rennosti hommia. Ollaan taas löydetty se yhdessä tekemisen riemu mitä oon kaivannutkin. Cava ❤️ mun paras kaveri ja hullu treeniotus. Eilisissä treeneissä ilahdutti myös se, miten hyvin Cava vastasi sosiaaliseen palkkaan. Se olisi varmaan tehnyt koko treenin täysillä vaikkei olisi saanut kertaakaan namia/lelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!