lauantai 22. huhtikuuta 2017

Tokokurssi 3/5


Oltiin taas Marianne Forsellin treeneissä. Aloitettiin treenit häiriköidyillä perusasennoilla. Tällä kertaa otettiin Cavalle melko paha häiriö. Marianne nimittäin antoi Cavalle erilaisia käskyjä ja pieni partiolainenhan totteli niistä jokaisen ja sellaisella innolla ja riemulla, että oli itselle kyllä vaikea pysyä tiukkana. On se hupsu. Näitä ei olla treenattu pitkään aikaan ja se kyllä näkyi. Hyvä treeni olisi kuitenkin esim. paikkista ajatellen kun käskytykset tulee eri aikaan. Ei Cava hirveästi ole edistynyt, mutta nyt keväällä ollaan tehty näitä erilaisia häiriötreenejä enemmän ja pientä kehitystä olin kuitenkin huomaavinani. Pitkä matka vielä siihen mitä siltä toivoisin, mutta selkeästi säännöllinen treeni tuottaa tässäkin asiassa hedelmää.

Toisena juttuna tehtiin liikkeestä seisomista. Oikeastaan tarkemmin ottaen meidän treeni koski sitä seisomassa pysymistä. Kokeiltiin tähän takapalkkaa. En ole takapalkkaa Cavalla kauheasti käyttänyt kun se ei ole musta tuntunut toimivalta vaihtoehdolta meille. Luulen kuitenkin, ettei olla ajettu sitä takapalkka-ajatusta riittävän hyvin sisälle, jotta siitä olisi treenissä hyötyä. Nyt Cava oli alkuun hämillään, mutta ehkä n. viidennen toiston kohdalla se alkoi selkeästi ajatella taaksepäin, eikä ollut niin vahvasti tulemassa mun mukaan ja muutenkin oli selvästi paremmin paino takapään päällä. Jotenkin koko seisomisen asento muuttui ryhdikkäämmäksi ja en saanut Cavaa siitä liikkumaan edes pienellä vedolla remmistä/kädellä lapoja ja takapäätä kevyesti painaen. Tosi paljon sen seisominen on parantunut ja tasaantunut. Ei olla sitäkään aikoihin treenattu, mutta nyt tuli oikeasti tosi paljon motivaatiota senkin treenaamiseen ja itsellä ehkä tarkemmin mielessä taas sen liikkeen suhteen ne kriteerit, joiden mukaan haluan Cavan sen tekevän.

Kolmantena tehtiin hyppyä. Oli tosi kiva päästä tekemään taas vähän erilaisella esteellä hyppyä ja ensimmäiset pari toistoa tein vähän varmistellen. Sitten otettiin muutama ihan kisamainen ja liikkuroitu hyppy ja ne tuntui tosi hyvälle. Nyt siinä oli mukana sitä ilmettä, mitä tuohon liikkeeseen toivoisinkin. Tosi vahvalla laukalla lähti liikkeelle, hyppäsi hypyn reippaasti ja fokus oli paremmin siinä esteen ylittämisessä. Jopa lopun perusasennot olivat ihan nättejä. Pieni pomppu niissä tuli, mutta ei törmännyt eikä pomppukaan ollut läheskään niin paha kuin mitä se voi Cavalla pahimmillaan olla. Hyppytreenit tuottaneet siis selkeästi haluttua tulosta.

Muiden treenatessa tehtiin sivussa myös lyhyitä paikkiksia. Sekin liike menee koko ajan vauhdilla eteenpäin, vaikka toisinaan tuntuukin ikuisuusprojektilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!