perjantai 7. huhtikuuta 2017

Tokokurssi 1/5


Torstaina alotettiin uudella tokokurssilla. Kurssi oli nimeltään ALO-AVO valmennuskurssi, mutta taso oli kyllä enemmänkin joku alkeisjatko :D Kurssi on TopDog Gymin tiloissa. Tilat oli melko pienet, etenkin kun nyt ollaan päästy treenaamaan isolla ulkokentällä niin tuntui tosi ahtaalle.

Kurssilla jokaisella oli hetki omaa treeniaikaa kouluttaja kanssa ja loppuun tehtiin yhteistreeniä. Yhteistreenistä isoa plussaa! Tosi hyvää häiriötä saatiin ja pitkästä aikaa oikeesti treenattiin tosi lähellä ihan tuntemattomien koirien kanssa. Ja Cavahan keskittyi hienosti vaikka joku koira siinä haukkui ja häsläsi. 

Kurssilla kaikki teki samoja juttuja, mikä tuntui tavallaan kivalle (en muista koska oltaisiin viimeksi päästy jonkun toisen suunnittelemiin treeneihin treenaamaan), mutta toisaalta vähän turhautti kun meillä olisi niin paljon juttuja just nyt mitä haluaisin treenata ja käydä kouluttajan kanssa läpi. Koska suurin osa kurssilaisista oli meitä selkeästi vähemmän treenannut niin treenattavat jutut valittiin pitkälti toki heidän mukaan.

Treenissä oli sivulla olo ja siinä kontaktinpito. Meille kylläkin tosi hyödyllinen treeni. Paikalla oli paljon uusia ihmisiä ja Cavalle haastavaa häiriötä. Se meni aika helposti alkuun häiriöihin. Ei olla tätä tehty aikoihin ja olisi kyllä syytä tehdä. Kehuja Cava sai hyvästä perusasennosta ja erinomaisesta paikasta. Häiriönsiedosta se ei saanut kehuja :D ohjaaja sai kehuja palkan suunnasta ja mustavalkoisuudesta (aika uskomatonta! johonkin mäki oon tässä kehittynyt!). Cavalla oli hauska tapa hypähtää etutassuja vähän ilmaan aina kun sanoin sille "seuraa" käskyn sivulla. Samalla se ryhdisti asentoaan siinä sivulla. Se on niin söpö työmyyrä!

Toisena liikkeenä oli liikkeestä istuminen. Ei olla aikoihin panostettu vaan yhteen jäävään vaan etenkin viime aikoina tehty paljon erottelutreeniä. Tein alkuun peruuttaen, mutta Cavan istumiset oli tosi täpäköitä ja täsmällisiä. Vaihdettiin niin, että Cava kulki sivulla mukana (ei vielä seuraten) ja tehtiin siinä istumisia. Näissä Cava tarvitsi pientä käsiapua vielä, että istumisista tuli hyviä ja täpäköitä. Selkeästi se meni vähän epävarmaksi kun tehtävää muutettiin ja vaati vielä tukea vaikka joku herne sen päässä toimi. Nyt vaan jatketaan treeniä niin, että Cava kulkee vasemmalla (tai oikealla) ja itse oon oikein päin enkä enää joka treenissä peruuttele. 

Loppuun yhteistreeni, jossa tehtiin alkuun ihan vaan kontaktin tarjoamista ja kun se sujui niin 1-2 askeleen seuraamisia ja paikoillaan käännöksiä. Cava keskittyi tosi kivasti vaikka se oli jo tehnyt aika paljon toistoja eikä ollut ehtinyt levätä välissä kun tehtiin vikana meidän yksilötreeni. Kouluttajana kurssilla oli Marianne Forsell ja tosi pirteä ja kannustava kouluttaja oli kyllä ja selkeästi perusasioihin panostava. Kehui Cavaa tosi lupaavaksi ja sanoi, että siitä tulee varmasti hieno tokokoira. Kyllähän tällaiset kommentit aina hymyilyttävät ja itsekkin pakko tykätä kouluttajasta, kun on niin ammattitaitoinen tyyppi, että heti huomaa kuinka hirmuisen hieno koira mulla on ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!