sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Tiltun toko 1


Käytiin hakemassa oppia ja motivaatiota meidän tokotreeneihin Tiltu Antikaiselta tänään. Keskityttiin tänään noudon palasten hiomiseen. Erityisesti pitoon ja palautukseen.

Aloitettiin treeni ihan vaan pidolla. Siihen tarvisi vähän malttia kun Cavalla on taipumus ottaa kapula suuhun vähän rumasti pompaten. Ei saisi pompata ja pitäisi ottaa nätimmin kapula oikeaan kohtaan. Cava tykkäisi kauheasti ottaa kapulan liian taakse ja alkaa pureskella. Molemmat (pomppu ja pureskelu) jäi heti pois kun itse annoin kapulan hieman alempaa ja rauhallisemmin. Miten onkin niin vaikeaa olla itse kiirehtimättä!! Cava kun nostaa helposti kierroksia jos itse kiirehdin ja häslään. Malttia ja rauhallisuutta siis ohjaajalle :) 

Pidosta siirryttiin sitten treenaamaan kapulan kanssa mukana kulkemista. Tässä Cavalla otteesta tulee myös helposti vähän epätasainen. Siihen puututtiin ihan vaan huomauttamalla ja ottamalla kapula pois. Cava rupesi heti kerrasta parantamaan ja keskittymään pitoon paremmin, mutta sen jälkeen ilmestyi meille uusi ongelma kun Cava ei sitten enää olisikaan halunnut luovuttaa kapulaa vaan piti siitä tiukasti kiinni ja jouduin antamaan kaksi aika tiukkaa irroituskäskyä ennen kuin luovutti kapulan. Ei ne ongelmat selkeästi treenaamalla lopu. Tiltu tosin kommentoi tätä, että nuorelle koiralle ihan tyypillinen virhe kun alkaa keskittyä pitoon paremmin niin irrotus hetkellisesti huononee johtuen siitä että koiralla on fokus niin vahvasti siinä pidossa. Täytyy katsoa miten tilanne elää omissa treeneissä ja miettiä sen jälkeen ratkaisa huonoon irrotukseen jos sitä alkaa useammin esiintyä. 

Aloitettiin myös noudon loppuasennon hiomista, se kun meillä on ihan vaiheessa. Aloitettiin ihan sillä, että Cava seisoi ja annoin sille kapulan suuhun (rauhassa!) ja sen jälkeen (taas rauhadsa) pyysin Cavan kulkemaan mun edellä pari askelta, minkä jälkeen ohjasin avuilla eteen istumaan. Nämä sujui varsin kivasti ja pitäisi tosissaan nyt alka hinkata tätä noudon loppuasentoa että saadaan meidän nouto joskus valmiiksi. 

Tiltu kehui Cavaa kovasti, kiva ja taitava koira. Ohjaaja sai vähän sanomista siitä mustavalkoisuudesta ja selkeydestä koiraa kohtaan (muistelisin, että olen saattanut kuulla jotain saman suuntaista myös muilta kouluttajilta :D) Cava sai myös kehuja sen odottamisesta!! Ja nätisti se odottelikin omaa vuoroaan ja treenin keskellä kun keskusteltiin Tiltun kanssa. Huippu pieni! Ei ole itsellä yhtään ikävä viime syksyn heliumpalloa joka sinkoili hihnan päässä eikä kyennyt sekunniksikaan rauhoittumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!