lauantai 15. huhtikuuta 2017

Paimennus 33

Eilen oltiin Seutulassa paimentamassa Cavan ja Kodan kanssa. Tällä kertaa Cava pääsi tekemään vain yhden kierroksen ja Koda sai tulla ihmettelemään lambeja toiselle kierrokselle. Cavalla on ollut aika paljon treenejä, joten yksi kierros oli sille varmasti ihan sopiva.


Tehtiin Cavan kierroksella pieni "rata". Aloitettiin ottamalla lampaat pyöröaitauksesta. Se sujui yllättävän hyvin. Ensimmäistä kertaa Cava oli oikeasti rauhallinen pyörössäkin eikä liian kiihtynyt pienemmästä tilasta. Saatiin tehtyä siisti pätkä kuljetusta, jonka jälkeen oli tarkoitus pysäyttää lampaat ja jättää Cava portin ja lampaiden väliin, jotta itse pääsisin avaamaan portin. Ensimmäinen yritys epäonnistui kun Cava jäi huonosti ja  kun yritin mennä korjaamaan Cavan paikkaa lampaat lähtivät karkuun ja Cava karkasi lampaille. Uudella yrittämällä kuitenkin onnistuttiin. Täytyy itse muistaa jatkossa ottaa rauhassa ja odottaa lampailla hetki, että nekin ehtivät rauhoittua ja malttavat jäädä odottamaan. Lampailta pitäisi myös muistaa poistua mielummin niiden peräpään suunnasta niin eivät niin helposti lähde perään. 

Ei tämä meidän työskentely vielä niin tyylipuhdasta ole mutta saatiin kuitenkin portti avattua ja vietiin lampaat aidan lähelle taas odottamaan ja itse kävin sulkemassa portin. Sen jälkeen siirryttiin perus kuljetukseen ja käytiin kuljettamassa lampaat kahden tynnyrin ympäriltä kahdeksikkoa. Se sujui hienosti. Sen jälkeen käytiin kuljettamassa lampaat metallihäkkyrän läpi kahdesta eri suunnasta. Metallihäkkyrä on vaikea, pitäisi ehkä treenata ihan vaan sitä joskus treeneissä. Cavaa jännittää siinä tulla lampaiden perässä kujaa pitkin ja se jää mielellään ulkopuolelle pyörimään. Tästä huolimatta saatiin kaikki lampaat kuitenkin kerralla oikeista kohdista kulkemaan. Hieman tässä Cavalla vauhti kiihtyi, ehkäpä epävarmuudesta johtuen. 

Viimeisenä tehtävänä oli jättää lampaat aidalle ja käydä avaamassa portti ja se jälkeen häkittää lampaat. Häkitys sujui hyvin. Mervi kysyi, että onko Cava jo ilmoitettu esikokeeseen. No ei tosiaan ole, mutta kyllä se koko ajan houkuttaa enemmän ja enemmän käydä vielä tänä vuonna (ehkä syksyllä) testaamassa miten se sujuisi. Koemaksut vaan sen verran suuret ettei ihan huvikseen tee mieli lähteä kokeilemaan vaan jonkunlainen varmuus hyväksytystä tuloksesta olisi kiva olla.


Toisella kierroksella Koda pääsi moikkaamaan lampaita. Kiinnosti nähdä mitä papsu sanoo paimennustouhuista.  Koda oli niin oma itsensä, se on kyllä kertakaikkisen ihana tyyppi. Yleensäkkin seniorikoirat vaan on ❤️ ei sillä mitään hurjaa paimennusviettiä syttynyt, mutta oli se koko ajan lampaista kiinnostunt eikä esim. syönyt kakkaa tai muuta. Kävi nuuskuttelemassa lampaita ja ravaili kauniisti ulkokaarella. 

Kovin rauhallisesti Koda tutustui lampaisiin, mutta hirmu rauhallinen tyyppihän se on muutenkin. Mervi tykkäsi, että ihanan hiljainen sheltti. Eipä Koda lampailla lainkaan haukkunut ja eihän se mikään räksyttäjä normaalistikkaan ole. Ihanasti Mervi sanoi, että kaikessa Kodan tekemisessä näkyi jo sen iän myötä saama elämänkokemus. Koda ei turhia toihottanut. Olisi ehdottomasti hauskaa ottaa Koda lampaille mukaan joskus toiste uudelleen. Kuvista kiitos Kiira Käyhkö (www.pehkonelamaa.blogapot.fi)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!