sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Paimennus 31


Eilen paimennettiin pitkästä aikaa Somerolla. Olipas liikkuvat lampaat itselle tällä kertaa tosi vaikeat ja jokunen pyllähdys ja seinän ja lampaiden väliin jääminen mahtui treeniin. Cavalle selkeästi ahtaat paikat kiihdyttää vielä ja kun oltiin sisällä niin sillä ei ollut niin hyvin mahdollisuutta purkaa itseään juoksemalla. 

Saatiin kuitenkin Tuijalta kehuja ja oon tosi tyytyväinen Cavan tottelevaisuuteen ja hallintaan vaikka vauhtia olikin ehkä vähän liikaa. Tuijan mielestä Cavaa pitäisi alkaa nyt ihan oikeasti kouluttamaan ja oon kyllä samaa mieltä. Cava kuulema tarvitsee ja haluaa lisää tehtäviä. Sillä on nykyään niin kiva mielentila lampailla että voi oikeasti jo vaatia siltä juttuja. Sääli vaan kun itse oon niin pihalla paimennuksesta että tosi vaikea opettaa koiraa kun itsellä vaan hetkittäin hajua mitä pitäisi tehdä.

Molemmat kierrokset oli aika samanlaisia ja keskityttiin samoihin juttuihin. Tehtiin hakujen alkeita ja stoppeja. Stopit on kyllä nyt parantuneet hurjasti ihan lyhyessä ajassa! Cava kestää jo tosi kivasti stopissa vaikka itse ja lampaat liikuttaisiin. Tarjoaa myös toisinaan tosi kivasti maahanmenoja. 

Hakujen alkeita aloitettiin treenaamaan niin, että pysähdyttiin ja kävelin Cavan luokse ja vein sen vähän kauemmas lampaista. Sen jälkeen lähetin Cavan kiertämään ja hakemaan lauman joko myötä- tai vastapäivään. Autoin Cavaa alkuun antamalla vähän painetta. Cava teki tosi nätit kaaret eikä juossut kauhean suoraviivaisesti lampaiden taakse vaan oikeasti kaarsi lauman taakse. Kun Cava oli lauman takana tasapainopisteessä mun tehtävä oli pysäyttää se ja sen jälkeen vasta uudelleen kaikki liikkeelle.

Vaikeinta oli varmaan itselle se paikoilla pysyminen. Tuppasin aina lähtemään liikkelle kun Cava saavutti tasapainopisteen ja näin Cava sai lauman nostot vähän ilmaiseksi kun lampaat tuli mun perässä. Saatiin me jokunen onnistunutkin suoritus kun itse maltoin jäädä odottamaan. Eilen tuntui taas aika haastavalle paimennukset, mutta ihan hyvin Cava teki. Jotenkin itsellä taas epätoivoinen olo koko lajista kun tuntuu etten tajua koko hommasta mitään.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!