sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

MeJä koulutuspäivä


Tänään osallistuttiin ERTTI:n järjestämään MeJä koulutuspäivään. Oltiin ihan ummikkoina mukana kun ei lajista tiedetä mitään. Ei musta taida mejän treenaajaksi olla, vähän ällötti se veri ja sorkka, mutta kivaa ja mielenkiintoista oli pitkästä aikaa päästä kokeilemaan jotain ihan uutta.

Päivä aloitettiin jälkien tekemisellä. Tehtiin kaikille alemman koeluokan tapaiset jäljet (3 suht suoraa sivua, 2x90 asteen kulma, jäljen alussa tallottu "makuu", kulmissa makuut ja jäljen lopulla makuu). Jälki oli meillä aloittelijoilla toki kisajälkeä lyhyempi, mutta samalla kaavalla kuitenkin tehty. 

Hieman mietitytti, että mitä Cava verestä sanoo ja jostain syystä itseä jännitti tosi paljon kun hain Cavan autolta hommiin. Cava kuitenkin alkoi jo autolta käyttää hyvin nenää kun oli jälkivermeet päällä. Jotenkin hauskaa miten vahvasti se on yhdistänyt nuuskuttelun liinaan ja valjaisiin. Voisiko tunnarinkin tehdä näissä varusteissa? ;)

Meillä oli aika vaikea jäljen alku kun siinä oli ryteikköä, eikä verinen sieni ilmeisesti ollut kovin hyvin pysynyt maassa vaan pomppinut aika paljon. Tästä huolimatta Cava pysyi tosi hyvin jäljellä, mutta otti välillä ilmasta vainua. Kulmat se teki tosi nätisti ja löysi joka kerta heti oikean suunnan lähteä seuraamaan taas jälkeä. 

Tosi monelle koiralle oli vaikea työskennellä kauempana ohjaajasta, mutta Cava viiletti pitkällä liinalla menemään. Mun mielestä Cavan vauhti oli suhteellisen rauhallinen, mutta meidän jäljellä mukana olleet kyllä valittelivat jäljen jälkeen että eivät olleet meinanneet pysyä vauhdissa mukana :D mutta siis Cavaksi se oli aika rauhallinen jäljestys. Tosi tarkkaan Cava nuuskutteli. 

Kouluttaja kehui Cavan työmotivaatiota ja intoa jäljellä. Sanoi, että Cava pysyi koko ajan jäljen päällä ja teki rauhassa ja tarkasti. Ainut asia mitä olisi voinut tehdä paremmin oli se, että olisi tarkistanut makuut vähän huolellisemmin ja viettänyt niillä enemmän aikaa. Nyt Cava vaan meni kulmatkin tasaisella vauhdilla ohi eikä jäänyt paljoa ihmettelemään. Tästä huolimatta kouluttaja oli kuitenkin sitä mieltä, että Cava olisi tällä suorituksella saanut kokeessa ykköstuloksen. On se vaan taitotypy ihan joka lajissa! Sellaista hullua työmyyrää taisin toivoakkin. Ei sitä haittaa, että mikä laji ja ollaanko aiemmin treenattu, kunhan pääsee vaan tekemään. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!