sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Paimennus 29


Cava pääsi tänään taas Pukkilaan paimentamaan. Cava ollut vähän outo koko viikon, ehkäpä jotain valeraskausoireita? Ei siis ollut pahemmin odotuksia näihin treeneihin. Hiukan alkoi jännittää kun ajettiin paikalle ja Kristiina oli suunnitellut meille häkitysjuttuja päivän treeniohjelmaksi. Eihän me semmoisia osata.. Kentälle oli myös laitettu neljä tolppaa, joita olisi tarkoitus pujotella. 

Ensimmäisellä kierroksella alkuun ihan vaan kuljettelua ja vähän stoppeja. Liikkeelle lähdöt oli nättejä (kerrankin). Sitten lähdettiin kokeilemaan pujottelua. Se oli tosi vaikeaa! Aina joku lammas ehti livistää tolpan väärältä puolelta. Vähitellen kuitenkin sain pujottelun sujumaan. Häkitys tehtiin ihan vaan kuljettamalla lampaat häkkiin ja sen jälkeen Cava sai kiertää häkin toiselle puolelle, jonne se pysäytettiin ja sen jälkeen kävelin lampaiden kanssa ulos ja kun lampaat oli ulkona häkistä Cava vapautettiin stopista hommiin.

Häkityksistä Cava tykkäsi kovasti. Ajattelin, että se olisi kiihtynyt siitä ja lähtenyt haukkuen liikkeelle ja ehkä jopa karannut pysähdyksestä ennen aikoja. Kuitenkin se teki oikeastaan kaikki häkkiin menot tosi tosi nätisti ja maltilla. Jaksoi myös odottaa rauhassa lupaa tulla hommiin. Isoin ongelma ensimmäisellä kierroksella oli treenin loppuminen. Cava ei olisi millään malttanut poistua hommista ja se pääsi karkaamaan parikin kertaa lampaille ennen kuin sain sen rauhassa pois lampailta. Itselleni tuli sanomista siitä, että käytän ihan liikaa turhia käskyjä, joilla ei koiralle ole mitään merkitystä ja joiden noudattamista en valvo. Lähinnä siis tulee hoettua jotain "nätisti, nätisti, nätisti" mantraa, mikä vain kiihdyttää Cavaa. 

Toinen kierros aloitettiin tekemällä lopetuksia. Pysäytin Cavan ja tulin pois lampailta ja lähdettiin kävelemään kohti porttia ja kun Cava tuli hyvin mukana pysäytin sen ja kävelin lampaille ja pääsi uudelleen hommiin. Taas kaikki lampaille tulot oli tosi rauhallisia ja viimeisillä toistoilla myös lampailta pois meno sujui hienosti. Muuten jatkettiin samojen tehtävien parissa ja saatiin onnistuneita suorituksia. Ihana fiilis! Mun taitava pieni. Melkeen vuosi meidän ekoista paimennustreeneistä ja ollaan kehitytty valtavasti molemmat. En olisi uskonut vuosi sitten, että Cavalla riittäisi paimennuksessa maltti oikeidenkin tehtävien tekemiseen. Nyt toivottavasti ehditään kevät ja kesä treenata taas säännöllisemmin kuin talvella. 

2 kommenttia:

  1. Onpa kivaa lukea muitakin blogeja, joissa paimennuksestakin kirjoitellaan. Kiihkeän koiran kanssa olen myös minä saanut ohjeen pitää käskyt minimissä. Käsky sanotaan kerran ja mahdollisimman hiljaisella äänellä ja vielä samalla pitäisi itse olla muuten eleetön. Yllättävän vaikeaa näin kiihkeänä ihmisenä :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kommentoit! Kävinkin jo teidän blogissa selailemassa, ihana pieni shelttipaimen sulla! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!