torstai 30. maaliskuuta 2017

Kevät

Ihana kevät ja ulkokausi on vihdoin täällä! Treenirintamalla on ollut melko hiljaista, sillä Cava sai nenäpunkkitartunnan ja ollaan nyt sitten oltu ihan vaan kotosalla, ettei muita tartuteltaisi. Ilmeisesti Cavan ruokahaluttomuus ja haahuilu treeneissä johtui tästä eikä valeraskaudesta. Päivä ennen lääkitystä Cava aivasteli pari kertaa ulos lähdettäessä, mutta muita tyypillisiä nenäpunkkioireita sillä ei ollut. Nyt se on saanut jo kaksi kertaa lääkkeen ja vaikuttaisi oireettomalta. Vielä yksi lääke jäljellä, mutta eläinlääkäri sanoi että voidaan toisen lääkkeen jälkeen palata treeneihin jos koira on oireeton kun pahimman tartuntariskin pitäisi olla ohi.

Ollaan me kuitenkin jotain ehditty treenailla itsekseenkin. Jälkikausi on korkattu ja kaksi kertaa ollaan käyty kokeilemassa, että miten homma toimii talven jälkeen. Into on Cavalla ollut hurja, mutta keppejä jää matkan varrelle. Välillä oon puuttunut kun näen, että Cava huomaa kepin, mutta ei vaan malta pysähtyä, mutta paikoitellen vauhti ollut niin hirmuinen ettei siinä itsekkään ehdi keppejä huomata. Luulen, että tauon jälkeen kova into vaan ja pitäisi säännöllisesti päästä tekemään niin meno tasaantuisi. Lisäksi keppien arvoa pitäisi nostaa kun nyt Cavan mielestä se jäljestys on vaan niin hurjan siistiä.

Ulkokentällä oltiin eilen ekaa kertaa treenaamassa tokoa. Ei ollut ihmeempää suunnitelmaa, mutta onnistuin kuitenkin tekemään aika kivan treenin. Alkuun leikkimistä ja lyhyttä seuruupätkää. Sen jälkeen pidempi seuruukaavio. Cava teki hienosti! Ei haahuillut eikä kontaktit tippunut ja käännöksetkin oli aika ok. Ei niin tiiviit kuin toivoisin, mutta paljon paremmat kuin kuukausi sitten. Tehtiin koemainen liikkeestä maahanmeno ja kaukot. Molemmat sujui hyvin. Maahan menee edelleen vähän omaan makuuni hitaasti, etenkin kun tekee koemaisesti, mutta meni ensimmäisellä käskyllä ja varmasti kuitenkin esim. tokon alokasluokkaa ajatellen se on ihan riittävän nopea. Kaukoihin tullut taas kivasti motivaatiota.

Loppuun tehtiin liikkeen loppuperusasentoja, ne oli huippuja! Ilahduin siitä, ettei yhdessäkään tullut isoa kaarrosta vaan kaikki oli tiiviitä ja suoria. Vikana kokeilin vielä luoksetulon stoppia. Se ei ole oikeen sujunut ja muutenkaan ei olla treenattu. Saatiin tosi hyviä toistoja lelun heitolla ja loppuun tehtiin takapalkalla ja sekin sujui kivasti. Nyt vaan lisää treeniä niin pääsee apuja sitten vähentämään. Kiva fiilis, tuntuu että päästään taas treeneissä eteenpäin ja oli kyllä ilo treenata taas oman Cavan kanssa kun se on ollut nyt jonkun aikaa niin outo.


6 kommenttia:

 1. Tautitauot ovat kyllä aina ikäviä.
  Oi, sulaisivatpa täältäkin kauheat jäätiköt metsistä ja kentiltä niin pääsisi ulos treenaamaan. Lenkkeilykin on ollut jo pitkään hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Onneksi taidettiin aika lievillä oireilla selvitä :) täällä on nyt viikko saatu nauttia ihanan keväisistä keleistä, aurinko paistaa ja maa on sula! Ihan parasta, toivottavasti teilläkin sulaa maa pian :)

   Poista
 2. Ihanaa kyllä päästä jo pihalle treenaamaan! Toki tänä aamuna meille oli satanut lumi.. mutta eikö se siitä taas sula :D
  Tuohon keppi-ilmaisuongelmaan meillä auttoi se että tein hetken pelkästään ilmaisujälkiä. Joku 20-40m ja siihen tasaisin väliajoin keppejä ja joka ilmaisun jälkeen bileet. Tein näitä viimesyksynä useampia ennenkuin palasin kunnon jäljelle ja kannatti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Mekin saatiin tosin valitettavasti herätä tänään lumiseen maahan :D Suomen kevät <3 kiitos vinkistä, täytyy ehdottomasti kokeilla tollaista Cavallekkin

   Poista

Kiitos kommentistasi!