tiistai 21. maaliskuuta 2017

ATD:n tokokurssi 6/6

Eilen oltiin ATD:n tokokurssin viimeisellä kerralla. Cava tuntui vieläkin vähän haahuilevalta, vaikka ihan hyvin selvisi päivän tehtävistä. Laitettiin kenttä täyteen leluja ja tötteröitä ja Cava joutui taas harjoittelemaan vähän kisamaisempia juttuja. Tehtiin sille yksi helppo liike (kapulan pito) ja sen jälkeen siirryttiin seuraavan liikkeen aloituspaikkaan, josta aloitettiin seuraamisliike. Palkan Cava sai vaihtelevasti muutaman askeleen jälkeen tai jo ennen liikkeelle lähtöä. Tällä koitettiin kasvattaa oletusarvoa myös liikkeen alulle. Saatiin myös ohjeeksi treenata lisää häiriötreenejä, joissa koira perusasennossa ja siinä oppii luopumaan häiriöistä. Näitä jonkun verran on tehtykkin, mutta huomattavasti vähemmän kuin olisi pitänyt. 

Tästä "koemaisemmasta" osasta Cava selvisi varsin hyvin. Sen kapulan pidot oli tosi nättejä. Itselle sain ohjeeksi antaa kapulan vähän alempaa, ettei Cavan tarvitsisi niin paljoa tulla kapulaa vastaan. Näyttää siistimmälle ja hallitummalle. Juteltiin myös vähän sosiaalisesta palkasta ja näissä treeneissä Cava kyllä vastasi kehuihin kuten toivoisinkin sen tekevän. Iloisesti ja innokkaasti ja oli valmiina uusiin tehtäviin sen jälkeen. Meidän omatoimitreeneissä Cava vaan on ollut vähän turhan villi. Se hyppää kerran innoissaan ja seuraavalla hypyllä tuleekin jo murahdus ja toisinaan myös nappaa pienesti hihaan kiinni. Ei välttämättä ihan sitä käytöstä, mitä esim. kokeessa siltä toivoisin. Tai missään muuallakaan kyllä. Näihin olen kieltämällä puuttunut ja oli hyvä saada kouluttajalta "hyväksyntä" tälle menettelylle. Eihän ihmisten napsiminen ikinä ole hyväksyttävää. Jotenkin oon vaan pelännyt, että se latistaa Cavan fiilikset kehuihin kokonaan. Mutta jatketaan tällä, että jos liikaa kehusta innostuu ja rupeaa murisemaan ja/tai näpsimään niin siitä tiukka kielto. Hetken päästä kun Cava vähän rauhoittunut otetaan uusi kehu, joka toivottavasti sujuu ilman näpsimisiä ja muuta. 

Loppuun meillä jäi vielä aikaa tehdä jotain kivaa ja helppoa. Ei tuntunut järkevälle vaatia Cavalta enää kauheasti kun se tuntui tosi väsyneeltä. Sai tosin kehuja odottelusta, kun makasi vaan löllönä mun jaloissa samalla kun kuuntelin ohjeita. Tehtiin loppuun luoksetuloa ihan lelupalkalla. Häiriönä kaikki kentällä olevat lelut ja tötteröt. Hienosti Cava teki, ei edes vilkaissut häiriöihin vaan sinkosi täysillä luokse. 

Treenaa:
- liikkeiden alut, loput ja välit
- joka treenissä 1-3 kokonaista liikettä
- häiriköintitreenit
- paikalla makuu

tässä varmaan tärkeimmät mitä pitäisi vielä ennen koeuran korkkausta saada hiottua varmemmiksi. Toki liikkeitäkin pitää vielä vahvistaa, mutta ne on pääpiirteissään kunnossa.

Tämmöinen söpöläinen löytyi kuva-arkistoista. Lelut ollut tosi jees jo pienestä asti <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!