tiistai 14. helmikuuta 2017

Ystävänpäivälenkillä


Tänään vietettiin arkivapaata (ja ystävänpäivää) nauttimalla ihanasta kevätauringosta Hanikan luontopolulla. Käveltiin kallioilla, metsässä ja lyhyt pätkä jäällä. Koda oli porukassa ensimmäistä kertaa mukana, mutta sopi tyttöjen leikkeihin oikein hyvin mukaan. Hieman alkoi loppulenkistä väsy sillä painaa tassuissa, mutta kyllähän me melkein 2 tuntia ulkoiltiin ja sinä aikana Kodakin innostui ihan juoksemaankin kavereiden kanssa. 

Onnea on omistaa koirat, joiden kanssa voi lenkkeillä porukassakin. Cava oli erityisen onnellinen juoksukavereista ja se olisi varmasti ollut valmis vaikka toiselle samanlaiselle lenkille. Kodaa sen sijaan väsytti ja se onkin nukkunut lenkin jälkeen tyytyväisenä.


Miten paljon koirat tuovatkaan elämään. Paljon uusia koiraystäviä ja ihmisystäviä. Liikuntaa ja hyvinvointia. Suunnilleen vuosi sitten käytiin ensimmäistä kertaa lenkillä Cavan ja Särmän kanssa ja nyt tyypeistä on tullut ihan bestiksiä ja omistajatkin ystävystyneet. Viime postauksessa harmittelin Cavan huonosti menneitä treenejä ja miten paljon saatiinkaan treenien jälkeen tukea ja tsemppiä muilta wirnistelijöiltä. Kiitos kaikki viesteistä ja vinkeistä! Löytyi todennäköinen syy Cavan panikoimiseen (fretin haju) ja paljon vinkkejä miten lähteä Cavaa tähän siedättämään. 

Ollaan päästy jo pari kertaa treenaamaan Korrien ohjeiden mukaan ja ollaan tehty pari hyvää palkattomuustreeniä. Opetin Cavan kiertämään kasia jalkojen välistä. Cava oppi sen muutamalla toistolla pelkällä sosiaalisella palkalla. Hieman se kiihtyy pelkällä sosiaalisella palkalla tehtäessä, mutta tuli taas itselle vähän itseluottamusta siihen, ettei sille koiralle tarvitse syöttä automaationa nameja läpi treenin ja että monesti Cavalle se tekeminen on itsessään jo melkein sitä palkkaa siistimpää.

Noutoa ja eteenmenoa ei olla vielä päästy treenaamaan, mutta eteentuloa ollaan hinkattu olohuoneessa lyhyellä matkalla kapulan kanssa ja ilman. Suoruus ja oikea paikka alkaa vähitellen vakiintua. 

2 kommenttia:

  1. Voi että mua harmittaa jos Cava taas reagoi niin vahvasti mun takia :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei stressiä! Mulle ainakin helpotus jos syy selvisi ja on tosiaan toi fretin haju :) mielummin se kuin sitten vaikka äänet tai ihmiset tai muut koirat. Fretin hajuun kun ei normaalisti kauheasti törmätä. Ja siihenkin voin Cavaa vähän siedättää

      Poista

Kiitos kommentistasi!