keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Toiset juoksut

Taas ne tyhmät juoksut tuli

Cava aloitti tänään toiset juoksunsa. Olihan niitä jo hetki odoteltu kun neidillä ollut välillä vähän ajatukset muualla treenatessa ja muutenkin tyyppi ollut vähän normaalia nirsompi. Ensimmäisiin juoksuihin verrattuna nyt ollut Cavalla ihanat pojat mielessä jo ennen juoksujen alkua ja se on ollut varsin flirtti. Kotona se sitten on ollut selkeästi hellyydenkipeämpi kuin normaalisti ja nukkuu jatkuvasti vieressä.

Sterkkausta oon viime aikoina miettinyt enemmän, Cava teki taas melkein kuukauden verran juoksuja ja ei ole ollut ihan oma ihana iloinen itsensä tänä aikana. Viime juoksujen jälkeen sillä oli vielä reilun kolmen kuukauden jälkeen juoksuista selkeitä valeraskausoireita. Tuntuu vähän haittaavaan harrastamista neidin hormoonitoiminta ;) etenkin kun pöksyt ällöttävät niin, ettei oikein tahdo Cavaa treenit ne päällä huvittaa. Muutenkin Cava tuntuu olevan normaalia väsyneempi ja laiskempi ennen ja jälkeen juoksujen. 

Erityisesti tähystyksellä tehdyistä sterkkauksista olen kuullut paljon hyvää. Sterkkausta olen myös miettinyt kohtutulehduksen takia, vaikka siitä koirat taitavatkin selvitä yleensä ihan hyvin. Silti se jotenkin kummittelee omassa mielessä ja kun Cavallakaan ei ole tarkoitus pentuja tehdä niin miksen sitten sterkkaisi sitä.. Mielellään kuulisin kuitenkin muiden kokemuksia sterkkauksesta? Oletko sterkannut koirasi? Miksi/miksi et? Miten sterkkaus on vaikuttanut koiraan? Onko luonne muuttunut? Karvanlaatuun sterkkauksella taitaa olla ikävän paljon huonoa vaikutusta, mutta se on varmaan pieni haitta esim. terveyshyötyjen rinnalla.

5 kommenttia:

 1. Elsa on sterkattu. Se oli kans juoksujen aikaan pitkään tosi herkillä ja oli ihan hirveen hankala treenata, kun oli monta kuukautta ihan kuin toinen koira. Voi myös olla, että johtui jostain muustakin. Tähystyksellä kuitenkin leikattiin ja toipuminen oli tosi nopeeta, pari päivää vain saikkua tais olla. Tosi hyvä vaihtoehto oli nuorelle vilkkaalle koiralle.:) Karvan laatu vähän muuttui tuuheammaksi ja pehmeämmäksi, mutta ei mitenkään huono.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Kiva kuulla, että teillä hyviä kokemuksia.

   Poista
 2. Fanny leikattiin 3 vuotiaana kahden valeraskauden jälkee ja Cindy nyt tammikuussa kuukautta vaille 7 vuotiaana, koska ikää alkoi olemaan jo sen verran että riski kohtutulehdukseen olemaan suurempi. Fannylla karva on pysynyt hyvänä ja aika huono ruokahalu sillä on ollut.

  VastaaPoista
 3. Voi juoksut! Narttujen ainut miinuspuoli.. Meillä odotellaan kolmansia saapuviksi niin että olisivat ohi ennen kesän kuuminta treeni/koekautta. Olen itsekin miettinyt sterkkaamista, siinä on omat hyötynsä mutta myös haittansa. http://www.katariinamaki.com/artikkelit/sterilisaatio.pdf linkistä voi lukea myös niitä haittavaikutuksia. Kallistun kyllä siltikin siihen että tulen jossain vaiheessa steriloimaan oman koiran. Helpompaa koiralle ja minulle :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!