maanantai 20. helmikuuta 2017

Paimennus 28

Eilen käytiin pitkästä aikaa Pukkilassa Kristiinan treeneissä. Tekipä hyvää, saatiin tosi kivoja vinkkejä ja jotenkin Kristiina osaa aina selittää asiat mulle niin rautalangasta vääntämällä, että menee oppi munkin päähän. Cava oli treenissä ihan hyvä. Ei sellainen tosi hyvä mitä se välillä on, mutta kuitenkin ihan hyvä. Ilahduttaa, että se alkaa vähitellen tasaantua eikä ole enää joko tosi hyvä tai tosi kauhea paimennustreeneissä. Sain Kristiinalta vähän samanlaista palautetta kuin Merviltä, eli mun pitäisi selkeämmin kävellä paikasta A paikkaan B. Muuten mun liikkuminen menee selkeästi haahuiluksi ja sitten Cavakin alkaa haahuilla.

Jännitti vähän kun treeni tehtiin aitaamattomalla pellolla. Pelkäsin koko ajan, että Cava räjäyttää lampaiden läpi ja lampaat karkaavat. Mentiin kuitenkin vähän syrjään kävelemään ja kierrettiin paria latoa ympäri. Onneksi Pukkilankin lampaat on tosi tottuneita koiriin ja ei ne pienestä säikähdä ja karkaa. Huoli oli kuitenkin aika turha. Ensimmäisellä kierroksella keskityttiin pääasiassa vaan hyvään peruskuljetukseen. Se alkaa olla jo aika kivan näköinen. Kristiina neuvoi mua lähtemään aina juoksemaan lampaiden kanssa jos Cava jää syömään kakkaa. Mielummin kuin että huihuilen ja huutelen Cavaa mukaan. Kristiina sanoi, että Cavalla ei ole huolta ja sen ei tarvitse seurata lampaita ja pelätä mun ja lampaiden katoamista kun mä pidän koko ajan meteliä ja huutelen sen perään. Eli Cavan pitäisi itse ottaa enemmän vastuuta ja sille pitäisi tulla fiilis, että jos jää nauttimaan kakkavälipalaa niin lampaat lähtee karkuun eikä kesken hommien pidettävät evästauot käy.

Ekan kierroksen jälkeen käytiin treeni Kristiinan kanssa läpi ja tehtiin vähän suunnitelmia toiselle kierrokselle. Kristiinan mielestä Cava oli ihan hyvä ekalla kierroksella. Toiselle kierrokselle alettiin tehdä pysähdyskäskyille eroja. Cavalla on "odota" käsky, jossa sen pitäisi seistä ja pysähtyä hetkeksi ja pääsee siitä pian taas hommiin. Sitten sillä on "käy siihen" käsky, jolla sen pitäisi käydä maahan ja kestää pidempää odottelua, eli kun minä liikun lampailla ja tulen lampailta pois jne.

Toisella kierroksella tosiaan tehtiin enemmän stoppeja. Seisomaan lyhyet pysähdykset sujui hyvin ja liikkeelle lähdöt niistä sujui hienosti ja rauhallisesti. Maahan menot oli huonoja, ne oli hitaita ja Cava jäi niihin tosi jännittyneenä "tärisemään" ja liikkeelle lähdöt oli räjähtäviä. Toki uusi asia, ja Kristiinakin muistutteli, että ihan normaalia, että koiralla kierrokset nousee kun tulee uusi asia. Taas itse vaadin liikaa ja odotan "täydellistä" suoritusta, vaikka koira vasta harjoittelee. Selkeyttä ja mustavalkoisuutta ja malttia itselle. Ihan hyviäkin suorituksia saatiin, mutta tosiaan paljon treenattavaa vielä ihan tällaisissa perusasioissakin.

Nyt jäädään pariksi viikoksi totaaliselle treenitauolle ja blogitauolle. Itse lähden Miamin lämpöön lomailemaan ja Cavakin pääsee kaverin luokse kyläilemään parin viikon ajaksi. Sitten palaillaan treenien ja blogin pariin toivottavasti levänneinä ja uutta intoa täynnä. Meillä on muutama tokokoulutus sovittuna heti loman jälkeen, niiden jälkeen katsotaan millaisia kisasuunnitelmia olisi realistista tehdä keväälle/kesälle. Nyt kuitenkin pieni paussi kaikista koirahommista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!