lauantai 28. tammikuuta 2017

RT ALO 76/100p

Tänään oli jännääkin jännempi päivä kun koitti meidän ensimmäiset viralliset rally-tokokisat. Kisat pidettiin Ojangossa Racinel areenalla, jossa oli samaan aikaan menossa kahdet rally-tokokisat ja tokokisat. Hälinää ja koiria riitti. Olin itse ihan pihalla, että mitä pitää tehdä. Onneksi oli tuttuja paikalla ja kisatyöntekijät auttoivat myös.

Cava mitattiin ja kisakirja varmennettiin ennen rataantutustumista. Korkeutta Cavalla oli 49cm. Reippaasti Cava antoi katsoa sirun (mitä nyt vähän koitti heittäytyä selälleen kerjäämään rapsutuksia). Tämän jälkeen Cava meni vielä hetkeksi autoon odottamaan ja itse valmistauduin rataantutustumiseen. Alla meidän ratapiirros.


Paljon käännöksiä radalla ja erityisesti alku jännitti kun siinä tuli heti tuo saksalainen täyskäännös, mikä ei meillä ole nyt niin mutkattomasti toiminut. Kiva rata kuitenkin kaiken kaikkiaan. Käytin rataantutustumisessa koko annetun 15minuutin ajan. Se auttoi itseä tosi paljon ja ennen radalle menoa kävin vielä mielessä kyltit läpi. 

Cavan hain halliin siinä vaiheessa kun meitä ennen oli 10koirakkoa. Tein vähän perusasentoja ja muutaman liikkeestä maahanmenon. Sitten vaan leikittiin hetki ja sitten taas rauhoituttiin. Tosi iloinen olen siitä, miten Cava rauhoittui makoilemaan odotellessa. Oli oikein rento ja levollinen. Juuri ennen radalle menoa iski kova jännitys, mutta siitäkin päästiin yli kun asteltiin lähtökyltille ja Cava oli iloisen ja kuuliaisen oloinen. 

Linkki videoon: https://youtu.be/YTqbD-b3n10Otettiin heti ekalta kyltiltä (saksalainen täyskäännös) 2x -1p, remmin kiristymisestä ja siitä, että Cava oli yli puolen metrin päässä. Ihan odotettavissa olevat miinukset. 90 asteen käännöksissä Cava olisi voinut olla skarpimpi, mutta nyt ainakaan ei niistä lähtenyt miinuksia. Seuraavat miinuspisteet saatiin 4. kyltiltä, kun Cava ehti istua ennen eteentuloa. -10p, jälkeenpäin vähän harmitti kun en itse huomannut tuota istumista ja en tajunnut siis uusia.

Kivaa menoa taas pitkä pätkä, kunnes 9. kyltin jälkeen Cava bongasi ihanan ratatyöntekijän ja sain vähän houkutella, että luopui siitä ja lähti mun kanssa taas hommiin. Tässä kohtaa otettiin toinen -10p kun Cava kääntyi ja näin ollen rintamasuunta ei ollut meillä sama. Tätäkään en tajunnut uusia kun ei oltu tavallaan millään kyltillä. Heh, hirveästi opittavaa itselläni rallystä! 

Näiden miinusten lisäksi otettiin 2x -1p kontrollin puutteesta kun Cava teki pari ilopomppua radalla. Niistä ajattelen, että ovat ehkä lähinnä positiivinen "ongelma". Ainakin tässä vaiheessa vielä. Iloinen ja innokas treeni- ja kisakaveri on ihana asia!

Hirveän iloinen ja tyytyväinen oon Cavan suoritukseen. Molemmat -10p oli vähän mun mokia, kun en ehtinyt reagoida ennen mokia ja en niiden tapahduttua sitten edes tajunnut uusia. Pisteillä ei siis tänään juhlittu kun kokonaispistemäärä oli 76/100. Saatiin kuitenkin hyväksytty tulos ja ehkäpä seuraavissa kisoissa ei jännitä näin paljoa. Otetaan tavoitteeksi, ettei turhia -10p tulisi otettua.  

Cava osasi tosi hyvin, se oli ihan valmis näihin kisoihin. Se teki kaikki liikkeet juuri niin miten osaakin ja se oli iloisena häntä vispaten radalla. Cava kuunteli ja keskittyi ja teki tosi hyvää työtä. Radan jälkeen mulla oli tosi hyvä mieli, että uskaltauduttiin kisoihin ja oon mäki jotain onnistunut tolle huligaanille opettamaan. Vaikka pistemäärä ei kummoinen ollut, niin en kauheasti edes keksi huonoa meidän radasta, joo pientä hiomista kokonaisuudessa, mutta molempien ekoiksi virallisiksi kisoiksi selvittiin hyvin! 

Valmistelut sujui hyvin, Cava oli tosi iloinen ja keskittynyt ja hyvässä vireessä kun mentiin radalle. Ollaan tehty tosi vähän palkattomuustreeniä, mutta ei Cava tuntunut palkan perään radalla haikailevan. Maailman paras pikkukoira ❤  


10 kommenttia:

 1. Onnea vielä hyväksytystä tuloksesta! Ei niitä pisteitä kannata tuijottaa liikaa - tärkeintä on, että pystyitte tekemään yhdessä rataa jännityksestä huolimatta :) Ensi kerralla on jo helpompaa, kun on koko touhu tutumpaa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ja kiitos sulle henkisestä tuesta tänään! Ilman jutteluseuraa olisin varmaan oikeasti pyörtynyt :D tosiaan saavutettiin täysin meidän tavoitteet tältä päivältä (eli Cavalle hyvä kokemus ekoista kisoista ja hyväksytty tulos) ja tyytyväinen oon kyllä meidän tekemiseen. Cava teki iloisesti oman osaamisensa mukaan eikä pahemmin reagoinut mun jännitykseen. Nyt yhtä kokemusta rikkaampana ja vaikka jännittikin niin kuitenkin ootan itsekkin innolla jo seuraavia kisoja :) silloin ei toivottavasti jännitä yhtä paljon.

  VastaaPoista
 3. Onnea! Ihanan innokasta menoa. :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Cavan kanssa on kyllä ilo tehdä ja harrastaa kun se on niin hurjan innokas työmyyrä :) tästä on hyvä jatkaa!

  VastaaPoista
 5. Onnea tuloksesta! Kivannäköistä menoa! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Joo ihanalla ilmeellä Cava oli radalla, ei ottanut mun jännityksestä itseensä :)

  VastaaPoista
 7. Onnea hyväksytystä radasta! Videoita on aina kiva katsoa.
  Armaksellakin tulee varmaan olemaan iso kiusaus mennä moikkaamaan ratahenkilöitä koska kaikki koiraihmiset ovat lähtökohtaisesti sen suuria ystäviä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon! Joo Cavallekkin ihmiset ehkä pahin häiriö kun se niin tykkää kaikista. Täytyy siis treenata vielä lisää, vaikka ihan hyvin se Cava mun mukana kisoissa kulkikin :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan iloinen Cava! :D Onnea tuloksesta!

  VastaaPoista
 10. Kiitos! :D joo ihanan iloisella fiiliksellä teki kisoissakin, oon hurjan tyytyväinen sen asenteeseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!