sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Paimennus 24


Meidän uusi vuosi sujui eilen illalla rauhallisissa tunnelmissa kotona. Itse olin hieman vainoharhainen ja ulkoilutin Cavan tuplaremmityksillä (panta+valjaat ja molemmissa omat remmit). Meillä paukkui raketteja lähes koko eilinen ja tänään aamullakin vielä. Että kiukuttaa kun ihmiset eivät noudata sitä 18-02 aikaa. Cava ei onneksi pahemmin raketeista välittänyt vaan käytiin pitkä lenkki 16-17 aikoihin ja yöllä vähän ennen yhtä nopeasti pissalla meidän sisäpihalla, jossa oli varsin rauhallista. Tänään aloitettiin uusi vuosi paimennustreeneillä. Lampaat olivat vähän vaikeall tuulella ja Cavallakin jotain pieniä pöllöilyjä, mutta tosi hyvä fiilis jäi treeneistä kun kokonaisuutena treeni kulki hyvin ja saatiin kivoja pätkiä aikaiseksi.

Ensimmäisellä kierroksella Mervi lähti mukaan. Meillä oli tänään normaalia isompi lauma lampaita ja siinä oli selkeästi Cavalle jo oikeasti hommia. Näki kun pieni joutui pohtimaan ja keskittymään. Muutama lammas oli kuitenkin viereisessä aitauksessa keskenään ja niillä oli siellä jotkut bileet käynnissä ja Cavalta pari kertaa katkesi keskittyminen paimennuksesta ja piti käydä aidalla komentamassa hulivili lampaita. Muuten keskittyi hyvin ja teki tosi kivaa pätkää. Tosi iloinen oon Cavan maahanmenoista tällä ekalla pätkällä. Totteli käskyt hyvin ja nopeasti vaikkei olla niitä nyt kauheasti vahvistettu. 

Toisella kierroksella oltiin ihan keskenään ja meidän alku lähtikin tosi hyvin. Ei kuitenkaan ehditty kauaa tehdä kun Cava meni liian läheltä yhtä lammasta ja lammas tästä hermostuikin. Kyseinen lammas lähti oikein tomerana mammana kulkemaan Cavaa päin ja lyhyen hetken ehtikin lammas juosta Cavan perässä ennenkö päästiin Mervin kanssa sinne väliin. Kyseinen häirikkölammas laitettiin sitten tauolle ja jatkettiin hommia. Iloista oli huomata, että Cava pysyi mulla vapaana hyvin hallinnassa lammasaitauksessa sen aikaa kun Mervi laittoi lampaan pois. Tehtiin uusi aloitus ja Cava käskystä rauhottui ravaamaan vaikka alkuun lähti tosi vauhdilla. Sekä tietysti se, että Cavaa ei tämä häirikkölammas lannistanut vaan hommia jatkettiin kivalla intensiteetillä senkin jälkeen. Pystyin myös tokalla kierroksella stoppaamaan Cavan keskelle aitausta ilman että tarvitsi ottaa aidasta tukea. Monta hyvää juttua siis mahtui meidän treeneihin ja innolla ootellaan tulevan vuoden paimennuksia. Erityisesti kesällä aiotaan paimentaa tosi ahkerasti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!