maanantai 16. tammikuuta 2017

Jessica Svanljungin tokovalkka

Ollaan joulukuun loppu ja tammikuun alku lomailtu tokosta. Treenattu ollaan kotosalla pieniä juttuja (lähinnä rallya) ja hallilla käyty ehkä kolme kertaa viimeisen kuukauden aikana. Tänään oli kuitenkin aika startata kevään treenit ja suunnattiin ensimmäistä kertaa Sipooseen Jessica Svanljungin oppiin. Olipas hyvä mennä ihan uudelle kouluttajalle, sain tosi paljon uusia ja hyviä vinkkejä, jotka vaikuttivat Cavalle tosi sopivilta. Muutenkin uusi kouluttaja huomasi munkin käytöksessä asioita, jotka olisi hyvä saada karsittua pois. Tosin ihan pohjimmiltaan kuitenkin jatkettiin samalla teemalla kuin aikaisemminkin. Mun pitäisi olla niin paljon tiukempi ja mustavalkoisempi Cavalle.

Keskusteltiin alkuun vähän Cavan keskittymisongelmista ja häsläämisestä, mutta tässä Jessica oli sitä mieltä, että kyse on vaan siitä mitä Cavalta sallin - ts. pitäisi tiukemmin kieltää siltä kaikki pölllöily. Aloitettiin varsinainen treeni seuraamisella. Lähinnä vaan näytin miten ollaan tehty. Seuraaminen oli hyvän näköistä. Loppuperusasennot on nyt olleet Cavalle aika haastavia, mutta pienellä avustuksella se teki ne nätisti. Täytyy näitä kuitenkin ottaa nyt mukaan treeniin kun yleensä vapautan ja palkkaan vaan "vauhdista".


Seuraamisen jälkeen katsottiin jäävät. Seisominen ihan super. Cava on alkanut tehdä seisomista tosi napakasti tässä viime aikoina vaikkei olla paljoa treenattu. Niin hieno! Maahanmenot oli hitaita, mutta Cava teki ne kaikki. Harmittaa kun ei olla monista yrityksistä ja paljosta treenistä huolimatta saatu maahanmenoihin kauheasti vauhtia. Valittelin tätä ja saatiin tähän taas samoja vinkkejä auttaa käsiavulla jne. Mutta aina kun ne avut sitten häivytetään pois sama hitausongelma palaa takaisin. Jessica kuitenkin sanoi, ettei liikaa jäisi tähän kiinni kun Cava kuitenkin menee ensimmäisellä käskyllä maahan ja oikealla tekniikalla. En vaan tajua mikä tuossa liikkeestä maahanmenossa mättää, kun sitten taas paikaltaan Cava menee tosi nopeasti ja terävästi maahan. Istumiset oli tosi kivoja. Ne on kyllä ollut aina.

Sitten Jessica halusi nähdä Cavan luoksetulon. Tehtiin yksi luoksetulo ja se oli super jees! Sen jälkeen hyppyä. Hyppy ollut Cavalle vähän hankala. Nyt Jessica kuitenkin sanoi, että teen sen aivan liian läheltä ja Cavalle sopisi paremmin, että sen jättää sinne 4m päähän. Tehtiin pari toistoa näin ja Cavan hyppytyyli parani huomattavasti ja se jopa innostui hypystä niin, että pari kertaa karkasi sinne odotellessakin. Miten sitä ei aina huomaakkaan tällaisia ihan yksinkertaisia asioita kun itsekseen treenaa? Kaukot katsottiin myös ja ne oli oikein mainioita kaikki vaihdot. Erityisesti nyt ollaan tehty istu-maahan vaihtoja (alokasta ajatellen) ja niissä Cava oli tosi skarppi. istu-seiso ja maahan-seiso oli vähän löysempiä, mutta teki vaihdot kuitenkin hyvin ja täsmällisesti.


Kapulan pidossa meillä on ollut ongelmana, että Cava pitää tosi löysästi. Näytin meidän pidon ja se oli juurikin löysä. Jessica oli kuitenkin tyytyväinen Cavan asenteeseen ja siihen että Cava ottaa kapulan mielellään suuhun. Kokeiltiin pari toistoa niin, että kapula oli maassa ihan etutassujen vieressä ja Cavan täytyi se siitä nostaa. Tällaista ei ole tehty aiemmin, joten Cava tarvitsi hieman ohjausta. Nopeasti kuitenkin hoksasi ja pito oli näissä parempi. Toinen mitä tehtiin oli luopumisen kautta eli namia käteen ja sitten heiluttelin siinä ympärillä ja toisella kädellä taputtelin kapulaa. Aika nopeasti Cava näissä skarppasi ja pito parani heti. Jessica sanoi, ettei tekisi Cavan kanssa niin, että ottaa vetoa kapulasta, koska tällä hetkellä ainakin näyttää vähän siltä että kun Cava tykkää taistella niin se pitää kapulaa löysällä ja ikään kuin odottaa että tuun tarttumaan kaupulaan kiinni.

Loppuun merkinkiertoa niin, että vaihdettiin merkkiä ja merkin paikkaa ja vaan yksi onnistunut toisto ja sitten vaihdettiin merkin paikkaa. Cava teki niin hienosti! Löysi eri väriset merkit ja oli tosi vauhdikas. Cavasta tämä taisikin olla treenien paras "leikki" :D Ihan vikana tehtiin ruutua erilaisilla variaatioilla. Lyhyeltä tyhjään ruutuun ja pidemmältä lelulle ruutuun. Sekä ruudun sivuista käsimerkin auttamana ruutuun oikealle paikalla. Cavan ruutu on aika hyvällä mallilla. Isoin ongelma on se, että sillä ei ole mitään stoppia, joten nyt aletaan rakentaa sille stoppia ja sen jälkeen oikeastaan vasta järkevää jatkaa ruututreenejä. Tehtiin muutama stopin harjoittelu ja Cava kyllä aika nopeasti tajusi ideaa, joten ei varmaan mene kauaa kun päästään taas ruututreenejä jatkamaan.

Oli tosi kivat treenit ja Jessica veti treenit hyvin vaikken ollut pahemmin suunnitellut mitään ohjelmaa meille (huono ohjaaja!). Tosin ideana oli käydä alokasluokan liikkeitä läpi ja miettiä mitä pitäisi vielä treenata. Isoimpana huomiona oli liikkeiden välit. Ne vaatii hiomista. Palkkauksesta Jessica sanoi, että Cava selkeästi enemmän palkkaantuu kun saa yksin juosta lelun kanssa (ja voi että sitä Cavan riemua, kun sille antoi pallon suuhun ja vapautti niin sehän juoksi hallia päästä päähän). Jessica sanoi, että itse hyödyntäisi tätä, kun esim. taisteluleikeissä Cava selkeästi kuumenee ja kun se on muutenkin vähän kuumakalle niin ei tarvitse lisää kierroksia. Juokseminen vähän rauhoitti ja antoi mahdollisuuden purkaa energiaa.

Nyt otetaan treenin alle paikkamakuu (se on ollutkin) ja erityisesti tuon stopin rakentaminen. Paikkis kun saadaan varmaksi niin alokasluokkaa voi hyvillä mielin lähteä korkkaamaan. Liikkeiden välejä ja hallintaa/kontrollia myös treeniin. Palkattomuutta ja kisamaisia kokonaisuuksia. Lopun perusasentojen pientä hiomista. Vahva ja varma stoppi niin päästään ruutua viemään eteenpäin. Kapulan pitoa ja kaukojen hinkkausta. Kivoja treeniläksyjä! Malttamattomasti ootan jo että päästään treenaamaan lisää ja kasvattamaan meidän osaamista vielä entisestään.

Loppuun juteltiin vielä hetki treenistä ja käytiin juttuja läpi. Paljon meillä on vielä treenattavaa, mutta kuitenkin (kai?) positiivista, että isoimmat haasteet kisoja ajatellen on tällä hetkellä siirtymissä. Cava on vähän vallaton ja pomppuisa. Iloinen saa olla, mutta tänään oli taas aika korkeita päin hyppimisiä ja pientä hampaiden käyttöäkin mukana, niin niihin tiukka palaute. Kuitenkin kaiken kaikkiaan saatiin palautteeksi, että tosi kiltti ja kuuliainen sekä taitava koira, joka osaa jo paljon ja tekee tosi kivalla ilmeellä hommia. Jessica oli sitä mieltä, että ennen kesää pitäisi kyllä päästä jo alokasluokka tokossa korkkaamaan. Olen niin iloinen tällaisesta palautteesta! Cava kuitenkin mun eka "kisakoira", joten tuntuu ihan käsittämättömältä, että oon sen kanssa tehnyt asioita niin oikein että se oikeasti on muidenkin mielestä jo nyt reilun vuoden ikäisenä sillä mallilla, että kisat ovat ihan realistinen lyhyen aikavälin tavoite!


5 kommenttia:

 1. Wautsi! Kuulostaa siltä, että teillä sujuu kaikki liikkeet superisti eli vaikutatte todellakin koevalmiilta (kunhan se paikkis vielä tulee kuntoon). Tosi kivaa, että pääsette kohta tokon koeuraa aloittelemaan :)

  VastaaPoista
 2. Wautsi! Kuulostaa siltä, että teillä sujuu kaikki liikkeet superisti eli vaikutatte todellakin koevalmiilta (kunhan se paikkis vielä tulee kuntoon). Tosi kivaa, että pääsette kohta tokon koeuraa aloittelemaan :)

  VastaaPoista
 3. Joo onhan Cavalla kaikissa liikkeissä pientä hiomista, mutta alkavat olla kyllä tosi kivalla mallilla alokasluokkaan :) ihan huippua, jotenkin kisaaminen tuntunut tosi kaukaiselle ajatukselle ja nyt ollaankin jo siinä tilanteessa, että sopivia kokeita saa alkaa katselemaan :D

  VastaaPoista
 4. Pätevä Cava! :D Varmasti tänä vuonna pääsette korkkaamaan alokasluokan :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos ! se on kyllä ihan mieletön kakara <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!