tiistai 24. tammikuuta 2017

ATD:n tokokurssi 4/6

Pienessä flunssassa treenaaminen ei ehkä ollut paras idea, sillä ääntä lähti varsin huonosti ja tänään aamulla vielä huonommin. Olisin halunnut treenata Cavan kanssa ruudun stoppia, mutta ilman itseltä lähtevää ääntä ei se oikein onnistunut. Saatiin siihen kuitenkin ihan hyvää vinkkiä ja lähdetään tätä treenailemaan heti kun oma ääni palautuu takaisin.

Treeniin otettiin sitten saksalainen täyskäännös rally-tokosta. Cava osaa liikkeen aika hyvin, mutta se tekee käännöksen lopulla pienen kaarroksen pois päin minusta. Periaatteessa liike on kyllä teknisesti ihan oikein, mutta oon huomannut, että rallyssä radalla tehtävät tulee suhteellisen nopeasti eteen ja jos ollaan edelliseltä kyltiltä menossa eri suuntaan Cavan kanssa niin voi olla vaikea saada paketti kasaan ennen seuraavaa tehtäväkylttiä ja sitten virhepisteitä saattaa tulla sieltä. 

Oli hyvä saada joku ulkopuolinen katsomaan liikettä, sillä itse on niin vaikea nähdä edes peileistä mikä tässä on ongelmana. Kouluttaja nimittäin huomasi heti, että Cava joo tosiaan vähän kaartaa pois päin, mutta niin kaarran minäkin. Kun korjattiin hieman mun käännöstä ja autettiin Cavaa palkan suunnalla niin rupesi sujumaan tosi kivasti. Sain pari kertaa kävellä käännöstä ilman koiraa ja siinä alkoi itsellekkin löytyä askeleet kohdilleen. Miten voikin olla niin vaikea kävellä..

Oman treenivuoron loppuun vielä luoksetuloa. Siinä saatiin kommentti, että Cava on vähän rauhaton odottaessa ja muistutus siitä, että Cavaa pitää palkata tosi paljon ihan vaan odottamisesta eikä tosiaan aina kutsua luokse. Ihan hyvä muistutus, en nimittäin häpeäkseni edes muista koska olisin viimeksi palkannut Cavaa odottamisesta. Loppuasento vaatii myös hiomista. 

Jäätiin myös treenin jälkeen tekemään paikkistreeni. Cava teki paikkiksen mölliryhmässä ja selvisi yllättävän hyvin, vaikka vieressä oli suhteellisen levoton pentu. Palkkailin Cavaa pari kertaa ja olin noin metrin päässä. En vielä luota meidän paikkikseen kauheasti, vaikka nytkin meni ihan hyvin. Cava tarvisi hurjasti lisää paikkistreeniä. Yksin treenataessa se kestää jo vaikka mitä häiriöitä, mutta sitten vieraat höpöttävät ihmiset hallissa ja muut koirat ovat sellainen häiriö, että syö vähän Cavan keskittymiskykyä. Hitaasti hyvä tulee. 

Aiheeseen liittymätön kuva. Oispa taas kesä! 

6 kommenttia:

 1. Käännösten käveleminen voi oikeasti olla yllättävän vaikeaa!! :)

  Jipillä on ollut myös sitä levottomuutta luoksarin (ja hypyn) lähtöasentoon jättäessä ja sillä toimi aika kivasti sellainen, että jätin koiran taakse palkan ja sitten sattumanvaraisesti välillä kutsuin luokse ja välillä vapautin takapalkalle kauniista odotteluasennosta. Tässä vaatimuksena toki se, että koira luopuu palkasta, ettei jää kiinni siihen takapalkkaan :) Mutta Jipillä rauhotti selvästi lähtöasentoa ja vähensi sitä pyrkimystä mun luokse (vaikkei se siis koskaan varastanutkaan).

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Luulen että namipalkalla toi voisi toimia meillä :) täytyy ottaa treeniin ja katsoa miten Cava reagoi. Cavakaan ei (ainakaan vielä) varasta, mutta eilen oli vissiin ainakin etutassuilla "tepsuttanut" ja yleisilme oli ollut rauhaton ja nykivä, joten nyt varmaan hyvä hetki tehdä asialle jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samaa tepsuttelua meilläkin just oli! Ja kokeessa siitä rokottettiin piste tai puolikas.. Eli tavallaan tosi turha pistemenetys, mutten ennen kokeessa olemista edes ollut huomannut tota tepsuttelua. Onneksi tuomari siitä mainitsi, niin tajusin tehdä asialle jotain :)

   Poista
  2. Joo mäkään en oo tätä ees tajunnu ennenkö kouluttaja maanantaina asiasta sanoi! Ja tosiaan ihan turha pistemenetys helposta liikkeestä :)

   Poista
 3. Ootko muuten huomannut miten Raiku odottaa luoksetulokäskyä? :D Naurattaa miten samanlaisia äiti ja tytär on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha en oo kattonu, mutta voin kyllä kuvitella! Ei oo kauas omena puusta pudonnut ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!