tiistai 20. joulukuuta 2016

Tavoitteita vuodelle 2017


Vuosi 2016 lähenee loppuaan ja on varmasti paikallaan katsoa kasaan joitakin tavoitteita ensi vuodelle. Tavoitteiden asettaminen motivoi ainakin itseäni treenaamaan säännöllisemmin ja johdonmukaisemmin. Ilman tavoitteita omat treenit tuppaavat menemään mukavaksi hömpöttelyksi, jolloin ei valitettavasti kehitystä parempaan tapahdu vaikka hauskaa onkin. Hömpötelläkkin aiotaan, mutta jotain pieniä tavoitteita lähdetään myös tavoittelemaan.

Ensimmäinen yhteinen vuosi Cavan kanssa on ollut kaikkea mitä odotinkin. Cava on ylittänyt kaikki haaveeni ja se on kasvanut ihan loistavaksi nuorukaiseksi.

Viime vuoden lopulla kirjoittelin vastaavanlaista postausta ja sen voi halutessaan lukea tarkemmin täältä. Lyhykäisyydessään kuitenkin seuraavat asiat olivat meillä tavoitteena vuonna 2016:

Arki kuntoon
Aika säälittävän vähän treenattu oikeasti mitään arkijuttuja. Tosin Cava ollut aika helppo ja kiltti, joten ei siitä mitään kulmakunnan kauhu ole kasvanut. Jotenkin vaan tulee juostua lajitreeneissä niin paljon, että sen jälkeen väsyneenä tulee välillä lipsuttua arkivaatimuksista (mm. remmissä vetäminen). Tosin etenkin nyt loppuvuonna olen asiassa tsempannut ja Cava on aika hyvin vastannut sääntöjen tiukennukseen ja tällä hetkellä arki rullaa kivasti.

Pennun sosiaalistaminen
Oltaisiin voitu varmasti harrastaa sosiaalistumista enemmänkin, mutta käytiin ahkeraan alkuvuodesta Mustin&Mirrin pentutreffeillä sekä nähtiin tarkkaan valittuja koirakavereita. Koiria kohtaan Cava ei ole mikään supersosiaalinen vaan sitä helposti edelleen uudet tuttavuudet hieman jännittää. Tulee kuitenkin kaikkien kanssa toimeen. Erityisesti toiset aussiet ovat mieluista leikkiseuraa, varmaan koska ovat leikkityyliltään samanlaisia. Ihmisiä kohtaan Cava on aika ylisosiaalinen, joten sitä ei ole hirveästi tarvinnut vahvistaa. Muuten uusiin asioihin Cava suhtautuu fiksusti ja uteliaasti, mutta ei kuitenkaan ole tyhmän rohkea.

Pohjia tokoon
Sanoisin, että tässä tavoitteessa onnistuttiin varmasti parhaiten. Toko treenattu säännöllisesti huippukouluttajien opissa Cavan täytettyä 16 viikkoa ja sitäkin ennen treenattiin jo useampi kerta viikossa itsekseen. Cava on vuodessa ehtinyt käydä aikalailla kaikki liikkeet alokasluokasta erikoisvoittajaluokkaan asti läpi (toki mukautetusti ja helpotetusti ja pentutreeneillä).


Pohjia agilityyn
Agilityä treenattiin ehkä viisi kertaa. Cavan kanssa tehty hyppytekniikkatreeniä, putkiin juoksua ja joitakin ohjauskuvioita käyty läpi. Hyppytekniikkatreeniä tarvisi lisää. Putkihullun tuosta saisi aika helposti jos vähän ehtisi useammin treenata. Minun ohjausta Cava luki tosi kivasti ihan luonnostaan ja siitä tulisi varmasti aikamoinen aksatykki.

Jälkiharrastuksen aloittaminen
Aloitettiin keväällä EPK:n jälkikurssilla ja saatiin sieltä kivat pohjat jälkien tekoon. Omatoimisesti ollaan treenejä jatkettu ja Cavalla on kiva ja tarkka jäljestystyyli. Harrastus siis saatiin hyvin käyntiin ja talvitauon jälkeen olisi tarkoitus taas jatkaa nenähommia. Hirveä hinku Cavalla olisi jäljelle ja kurssilla se pärjäsi paremmin kuin hieman jo kokeneemmatkin koirat, joten voisi sanoa, että ihan luonnonlahjakkuus tässä(kin) lajissa.

Paimennusta kokeilemaan pari kertaa
Paimennustreenejä on takana parikymmentä, joten tämä tavoite täytetty ja ylitetty! Ehdittiin jopa aloittaa suuntakäskyjen alkeita ja poispäin ajoa.

Opetella paljon temppuja
No ei opeteltu. Opetin Cavalle peruuttamisen sekä seisomaan etu- tai takajalat korokkeella. Tassuakin se osaa jo antaa kun hoitopaikassa oli sille se opetettu.

Käydä virallisissa terveystarkastuksissa 
Luustokuvat otettiin 19.11. Silmätarkki taitaa mennä ensi vuodelle.


Vuoden 2017 tavoitteet: 

RTK1 & Rally-Tokon AVO luokan korkkaus
Alkuvuodesta olisi tarkoitus suunnata kisaamaan Rally-Tokossa ja hakea koulutustunnusta RTK1. Mikäli RTK1 tavoite saavutettaan ja ehditään rallya treenata niin syksymmällä olisi kiva korkata myös AVO luokka.

TK1
Tokossa olisi tarkoitus myös aloittaa kisaura ensi vuoden aikana ja yrittää saavuttaa koulutustunnus TK1. Jatketaan myös säännöllisesti ohjattuja treenejä.

Pakko Hoo näyttelyistä
Cavalle tulee 15kk ikää tammikuun lopulla ja keväälle/kesälle olisi suunnitelmissa löytää joku sopiva näyttely ja lähteä harrastushoota yrittämään.

MH-kuvaus
MH-kuvaus olisi tarkoitus käydä tassuttelemassa läpi ensi vuoden puolella.

Paimennus
Jatketaan paimennusta ja haetaan siellä vielä oikeaa mielentilaa. Koitetaan ehtiä säännöllisesti treenaamaan ja keväälle ja kesälle erityisesti paljon paimmennustreenejä. Ensi vuodelle ei vielä mitään kisatavoitteita. Tähdätään kuitenkin esikokeen suoritukseen (jossain hamassa tulevaisuudessa), joten koitetaan treenailla sitä silmällä pitäen. Pääpaino kyllä siinä oikeassa ja rauhallisessa mielentilassa.

Jälki
Jatketaan jälkitreenejä talvitauon jälkeen. Keppi-ilmaisua myös vahvemmaksi. Jos oikein reipastutaan niin myös muiden ihmisten tekemisiä jälkiä olisi hyvä päästä säännöllisesti ajamaan.

Arki & hallinta
Treenataan myös arkijuttuja vielä lisää ja pyritään pitämään säännöistä tiukasti kiinni. Lisää hallintaa ja tottelevaisuutta myös arkitilanteisiin.

Nose Work
Nose Workia halusin jo tänä  vuonna päästä kokeilemaan, mutta se jäi. Nyt ollaan kuitenkin tilattu hajut itsellemme, joten ensi vuonna aletaan tätäkin treenailla.

Eiköhän tuossa ole tavoittelemista jo ihan riittämiin. Tarkoitus tottakai pitää hauskaa ja ei liikaa stressata tavoitteiden saavuttamisesta. Cavalle toivon aktiivista ja tervettä harrastusvuotta. Kiitos kaikille meidän lukijoille kuluneesta vuodesta ja toivottavasti pysytte matkassa mukana myös ensi vuonna.

8 kommenttia:

 1. Hyvin on teillä mennyt vuosi!
  Nämä tavoitepostaukset ovat mun lemppareita, tykkään lukea näitä muiden blogeista kuin myös itse pohtia ja laatia:) Kun on joku mihin tähtää niin jaksaa panostaakin siihen tekemiseen. Tsemppiä teille tavoitteiden saavuttamiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Itsekkin tykkään näitä lukea muiden blogeista. Näin just!

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa toteumat ja tavoitteet! :) Rapsuja Cavalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Rapsutukset välitetty pikkumustalle <3

   Poista
 3. Oi ootan innolla teidän rally-toko starttia! Mullakin on ollut nose work suunnitelmissa vaikka kuinka kauan, mutta jotenkin en oo päässyt ajatusta pidemmälle... Ehkä mekin ensi vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekki jännityksellä ja mielenkiinnolla ootan että miten pysyy pakka kasassa kisatilanteessa :) joo nose work vaikuttaa hurjan kivalle ja mielenkiintoiselle, mutta jotenkin itelläkin jäänyt ajatuksen tasolle vaan

   Poista
 4. Mäkin tykkään hurjasti lukea näitä muiden tavoitepostauksia, oma treenimotivaatiokin nousee näistä joka kerta :) Tänä vuonna itsellä oli kovin ristiriitainen olo omaa tekstiä kirjoittaessa - yhtä aikaa edessä on se itselle tärkein tavoite, mutta samalla tuntuu hassulta, kun ei "voi" (lue: halua) kirjoittaa tavoitteita useamman lajin tiimoilta :D Onneksi kaikkea voi puuhastella, vaikkei niin suunniteltuja tavoitteita olisikaan asettanut! Kivaa seurata teidänkin tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä hauskoja ja jotenkin saa itsekkin ideoita ja tosiaan sitä motivaatiota kun muiden tavoitepostauksia selailee. Teilläkin hienot tavoitteet, mitä kävin sun blogin puolella vakoilemassa :) kiitos kivasta kommentista!

   Poista

Kiitos kommentistasi!