keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Viralliset luustokuvaukset

Cava kävi lauantaina 19.11 Tervakoskella virallisissa luustokuvauksissa. Kennelliiton tuloksia onkin hetken saatu odotella ja siksi postaus tulee vasta nyt. Virallinen rivi näyttäisi nyt tältä:


Lonkat kova harmistus, mutta osattiin tulosta toki kuvien perusteella jo odottaa. Ei siis ollut mikään yllärilausunto Kennelliitolta. Pettynyt ja harmistunut olo, mutta eipä näille oikein mitään voi. Nyt on onneksi tiedossa ja voidaan ottaa huomioon jatkossa. Ainakin pidetään nyt tarkkaa huolta hyvästä lihaskunnosta ja hoidetaan jäähdyttelyt ja lämmittelyt huolella ennen ja jälkeen treenien. Käydään säännöllisesti fyssarilla ja pidetään Cava hoikassa kunnossa. Toki näin olisi toimittu muutenkin, mutta nyt ollaan erityisen tarkkana.

Tovi tässä on jo ehditty tulosta sulatella ja suhteellisen hyvillä mielin voi jo olla vaikka välillä asiasta tuleekin harmistus. Onneksi ei kuitenkaan tuon pahempaa ollut. Koitetaan kuitenkin iloita nyt terveestä ja oireettomasta koirasta ja toivotaan, etteivät lonkat Cavaa ala myöhemminkään vaivaamaan. Ei onneksi ollut merkkejä nivelrikosta, mutta hieman löysyyttä ja matalat lonkkamaljat. Toki nivelrikkoa voi myöhemmin kehittyä ja varmasti kehittyykin helpommin kun lonkan rakenne ei ole ihanteellinen. Seurataan siis tilannetta ja otetaan jonkun vuoden päästä uusintakuvat, jotta nähdään onko tilanne muuttunut.

Tällä hetkellä mietinnässä, että aloitetaanko agilityä ollenkaan kunnolla treenaamaan ja olisiko ehkä tarvetta alkaa jo nyt syöttämään nivelvalmisteita ennaltaehkäisevästi.

14 kommenttia:

 1. No hitsi. Armaksellahan lausunto C/C tuli ihan puun takaa - arvio oli A tai luultavasti B. Lähiaikoina olen kuullut toiseenkin suuntaan muuttuneista lausunnoista: eläinlääkäri on ennustanut C:tä ja on tullut kennelliitosta A:na. Ei muuta kuin nenä pystyyn, lihakset kunnossa, hyvää ruokaa ja harrastuksia.

  VastaaPoista
 2. Joo kyllähän noissa aina voi tulla ikäviä (tai iloisia) ylläreitä. Joo eipä tässä ole tarkoitus jäädä kotiin masentumaan vaikka tulos ei ihan sitä ollut mitä olisin toivonut. Ei tosiaan onneksi tuon pahempaa :)

  VastaaPoista
 3. Mä sanoisin että älä nyt ala liikaa noita kirjaimia tuijottamaan. Noilla saa hyvillä mielin harrastaa ja tehdä mitä vaan. Ja vaikka ne olisi A/A niin ihan samalla lailla varmasti huolehtisit ja seuraisit koiraa ja huoltaisit sitä. Häntä ylös ja harrastuksiin vaan hyvillä mielin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan tuo, pelkkä kirjainyhdistelmä ei vielä tee Cavasta sairasta ja terveen paperithan se tottakai nyt sai eläinlääkäriltä. Itsellä silti vähän kummittelee nuo nyt mielessä, mutta ei toki ole mitään lopullista vielä päätetty. Vähän täytyy asiaa vielä sulatella ja ehkäpä Cavaakin nähdään vielä aksakentillä, jos ei kisaamassa niin nauttimassa harrastamisesta :) kiitos kivasta kommentista!

   Poista
  2. Tottakai se harmittaa kun sitä A/A tulosta toivoo, mutta tosiaan täysin terve koira ja selän ja etuosan tulokset priimaa niin tottakai nautitte kaikista harrastuksista mitä mieli halajaa. :)

   Poista
  3. Ruutin D/D lonkat matalat- ja löysät lonkkamaljat (ei nivelrikkoa) pisti silloin miettimään. Mutta pidettiin koira hoikkana, hyvässä kunnossa ja käytiin riittävän usein hoidattamassa. Ei loppunut agility lonkkien takia eikä ne koskaan vaivanneet. Urheillessa yms tukevat lihakset on parempi kuin ei lihaksia. Jos niitä ei olisi kuvannut ei olisi koskaan huomannut koirasta, että sillä on huonompi kirjain lonkista.

   Poista
  4. Niin ja jos etupää olisi rikki tai lonkissa nivelrikkoa olisi silloin tilanne eri. Tai jos koiralta olisi leikattu ocd tms. Tai jos lääkäri olisi sanonut, ettei missään nimessä tekisi. Ne keiltä kyselin ei kieltäneet. Ja tietty agilityuralla pidettiin treenit kohtuudella, ei liikaa toistoja tai treenikertoja. Tuli taukojakin välillä muista syistä.

   Poista
  5. Kiitos Tiia kommentista! Joo ehdottomasti, vahvat lihakset tukemaan. Kiva myös kuulla teidän kokemuksesta. Paljon muitakin positiivisia kokemuksia olen siitä kuullut, ettei huonompi arvosana lonkista vielä välttämättä paljoa vaikuta koiran elämään tai harrastuksiin. Treeniä fiksusti suunnitellen ja kohtuudella sekä tekniikkaan ja vahvoihin pohjiin panostaen niin agilityäkin voi varmasti harrastaa vaikkei ihan priimaa lonkat olisikaan :)

   Poista
 4. Hienoa että selkä oli puhdas noilta osin! :) C/C lonkat eivät itsessään ole syy lopettaa fyysisiä lajeja eli reippaasti vaan sitä agilityä! Sitten jos näyttää että alkaa oirehtimaan niin jättää lajin pois, etukäteen ei kannata murehtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo terve selkä ja kyynärät lämmittävät tottakai mieltä <3 ja onneksi lonkatkaan eivät olleet tuon huonommat. Totta, liikaa ei pitäisi etukäteen murehtia! Ehkäpä tämä tästä, nyt jo viikon verran saanut itse asiaa miettiä niin mielikin jo vähän parempi kuin silloin heti tulosten tullessa :)

   Poista
 5. Onneksi noin päin, että kyynärät ja selkä on moitteettomat, kun lihakset kuitenkin tukee lonkkia. Ja ainahan niistä voi ottaa uusintakuvat jossain vaiheessa ja katsoa, mihin suuntaan ovat kehittyneet. :) Onnea muilta osin hyvistä tuloksista!

  Kirjaimia ei tosiaan kannata tuijotella liikaa, Cloudynkin lonkat ovat A/A vaikka sillä on selvästi matalat lonkkamaljat, mutta eurasiereiden lonkkakuvia + kirjaimia katsellessa tuntuu, että näille ollaan jotenkin lepsumpia. :D Oli kuitenkin kivaa 3½ jälkeen uusintakuvissa nähdä, että vaikkei ne lonkat olekaan priimat, niin ihan ennallaan ne oli pysyneet, vaikka mekin ollaan tuota agilityä harrastettu. Ja Cavakin sen verran kevytrakenteinen koira, ettei uskoisi C-lonkkien olevan mikään ongelma, vaikka sitä agilityä harrastaisittekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihan totta, onneksi selkä ja kyynärät kunnossa! Kiva kuulla kokemuksia uusintakuvistakin, toivottavasti meidänkin uusintakuvat sitten joskus tulevaisuudessa näyttävät hyviltä :) ja joo, kyllä nyt jo ihan tyytyväinen oon Cavan terveystuloksiin vaikka alkuun lonkat harmitti. Ei pidä tosiaan liikaa miettiä kirjaimia!

   Poista
 6. Miksei selästä otettu lausuntoa myös spondyloosin osalta? Sehän on aussieilla tosi yleinen ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa ottaa kantaa spondyloosin yleisyyteen aussieilla, olen ollut luulossa ettei ole erityisen yleinen. Spondyloosin osaltahan selkäkuvista saa lausunnot vasta yli 2-v koirilta ja Cava täytti vasta vuoden.

   Poista

Kiitos kommentistasi!