sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Paimennus 21

Somerolla tänään Tuijan opissa paimentamassa. Paimennuspäivässä oli 3 kierrosta lampailla. Olin varannut paimennuspäivän yli kuukausi sitten ja silloin ajattelin, että Cavalle tekisi hyvää tehdä useampi kierros niin se ehtisi rauhoittua ja pääsisi enemmän paimentelemaan. Nyt kuitenkin olin hieman huolissani Cavan jaksamisesta, paimennus kun verottaa huomattavasti enemmän Cavan jaksamista kuin esim. tokotreenit. 

Treenattiin sisällä ja hieman jännäsin alkuun, miten Cava suhtautuu asiaan. Eipä Cava välittänyt, samalla innolla se suhtautui lampaisiin ja oli hyvällä mielellä hommissa. Cavalla oli tänään tosi kiva ilme paimentaessa, se oli keskittynyt ja innokas mutta kuitenkin malttoi. Olin taas niin ylpeä siitä treenin jälkeen. Itse olin vaan tosi pihalla taas kerran. Paimennus on niin haastavaa, mutta koukuttavaa. Ensi viikolla taas uudestaan :) 

Tänään Cava sai kehuja siitä miten se reagoi keppiin. Itse en ihan niin hyvin osaa lukea Cavaa vielä (varsinkaan paimentamassa, kun en ihan tiedä mitä siltä odotetaan missäkin tilanteessa), mutta ilmeisesti Cava regoi kuitenkin keppiin täysin oikein. Mahtavaa kun koira osaa vaikka itse ei tajua mitään :D Cavan stopit olivat myös hienoja (tästä erityisesti jee!), olin tosi iloinen kun Cava kuunteli niin hyvin ja teki hienot stopit. 

Mun ikioma ja hauska ja hullu pieni paimenotus<3 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!