torstai 17. marraskuuta 2016

Paimennus 20

Sunnuntaina oltiin pitkästä aikaa Seutulassa paimentamassa Mervin treeneissä. Cavalla oli alkuun vähän pöllöilyä, se tuntui jostain syystä tosi paineistuneelta ja vaikutti olevan ihan pihalla koko hommasta. Ensimmäinen kierros meni vähän pyöriessä ja oikeaa rytmiä löytäessä, mutta loppua kohden saatiin tosi kivoja pätkiä ja Cavakin selkeästi rentoutui ja teki nätisti kuljetusta. Ensimmäisellä kierroksella tehtiin vähän pidempi pätkä, koska Cavalla kesti jonkun aikaa löytää sen paimennusmoodi päälle.

Toisella kierroksella päästiin paljon nopeammin hommiin ja Cava teki tosi nätisti. Keskityttiin vaan rauhallisen kuljetuksen ja hieman patistelin Cavaa jos se jäi kakkaa maistelemaan. Jätettiin toisella kierroksella aurauskeppi kokonaan pois ja se selvästi rauhoitti Cavan menoa. En tiedä ottaako se nyt kepistä sitten liikaa painetta vai mitä. Aiemmin Cava on reagoinut keppiin ihan oikein (väistänyt, muttei kuitenkaan ole ainakaan vaikuttanut paineistuneelta). Ilman keppiä menikin tosi nätisti, riitti pelkkä pieni huomautus sormia napsauttamalla jos yritti tulla mun ohi. Toisella kierroksella saatiinkin tosi kiva fiilis molemmille ja Cavakin sitten selkeästi rentoutui ja teki niin nätisti ja keskittyneesti. Unohtui kakankin syömiset.

Ihmeellinen ikävaihe Cavalla nyt menossa, tavallaan on kauheaa teiniangstikiukuttelua ja rajojen venyttämistä, mutta sitten kuitenkin kauheaa herkistelyä ja vähän jopa mörköilyä tietyissä tilanteissa. Koita tässä nyt sitten mukautua ja olla tarvittaessa kovinkin tiukka ja tarkka ja toisaalta sitten tsempata ja rohkaista. Ei käy arki tylsäksi! Viikonloppuna jatketaan taas tokon ja paimennuksen parissa ja lauantaina onkin jännä päivä kun ajellaan Tervakoskelle virallisiin luustokuvauksiin. J-Ä-N-N-I-T-T-Ä-Ä !!


6 kommenttia:

 1. Hui miten jännää! Pidän kovasti peukkuja, että tulisi terveen koiran paperit :)

  VastaaPoista
 2. Peukut ja tassut pystyssä terveystarkkiin! Ajatella, ilman keppiä paimenessa. Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Iiks. Toivottavasti näyttää Cavan kuvat hyviltä :)

   Poista
 3. Heips, miten teidän tarkit meni?! :) En huomannut että olisit postannut niistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, pahoittelut, että nyt vasta vastaan! Tämä kommentti mennyt ihan ohi. Tarkeista on nyt tullut oma postaus kun vihdoinkin saatiin kennelliitolta kaikki loputkin tulokset :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!