perjantai 25. marraskuuta 2016

Junnutoko 9/12

Treenattiin tänään myös aikaisemman ryhmän treeneissä, joten hallilla tuli vietettyä aikaa pari tuntia ja Cavalle oli runsaasti treeniaikaa kun paikalta puuttui koiria. Huh! Nyt on väsynyt Cava ja omistaja kotona. Harvoin Cava treeneissä väsähtää ja nytkin se kyllä jaksoi innolla koko treenin, mutta autolle tultaessa huomasi miten väsynyt se oli. Kotona se onkin nukkunut mun jaloissa silmät kiinni. Mun pieni rakas. Miten leppoisa kaveri se onkaan väsähtäneenä ;)

Ensimmäisellä kierroksella tehtiin Cavalle noutojuttuja ja häiriötreeniä. Ihan paras Cava! Oltiin jo aikalailla samassa kuplassa ja Cava iloisen rennolla mielellä hommissa. Ihana fiilis jäi itselle. Toki Cava vähän meni häiriöihin mutta petrasi kokoajan ja oli niin paljon paremmin mun kanssa hommissa kuin mitä on aiemmissa häiriötreeneissä ollut. Tehtiin perusasennossa häiriköimistä niin, että kouluttaja kutsui Cavaa, antoi sille käskyjä ja leperteli mukavia. Vääriin käskyihin Cava reagoi aika paljon, mutta minkäs tyyppi sille voi että ois niin kiva suorittaa kaikki annetut tehtävät? Loppua kohden selvittiin myös häiriökäskytyksistä. Lisäksi otettiin pari häiriköityä luoksetuloa. Ei mitään ongelmaa, vaikka kouluttaja hämäsi Cavaa noutokapulalla. Luoksetuloissa Cavalla pientä ennakointia ja otetaan odottaminen ja väärät käskysanat itseltä treeniin. Aika kivasti Cava jo tänään kuunteli. 

Noutojutuista tehtiin vauhtinoutoja ja siinä alussa hieman keskittymistä ja kuuntelua (sivulle tuloja, seuraamista, maahan-sivu jne). Cava teki hyvin. Pienesti jää kapulakoomaan, mutta kuunteli kyllä jo paremmin. Itselle näistä kommentiksi, että pitää olla tarkka kriteereissä. Hitaalla maahanmenolla ei pääse noutamaan. Lisäksi tehtiin pitoa, parantunut paljon eikä enää ole kauheasti mälväystä. Ote kuitenkin hieman löysä. Tehtiin tunnarikapulalla niin sain vedettyä kapulan Cavan suusta jos se ei pitänyt kunnon otetta. Yhden kerran nappasin Cavalta kapulan ohottelujen kera ja Cava tsemppasikin sen jälkeen hurjasti. Lisää pitotreeniä siis. 


Tauon jälkeen meillä alkoi oman ryhmän treenit ja aloitettiin ne treenit jäävillä. Käytiin kaikki asennot läpi. Edistymistä oli kouluttajankin mielestä tullut ja Cavan asenne näihin parantunut huimasti. Omakin asenne parantunut, en muista koska meillä olisi ollut hauskaa treenata jääviä (ööö ei ikinä), mutta tänään hymyilytti. Cavan hullun iloinen asenne, monet onnistumiset ja se kun itsekkin huomasin miten ollaan kehitytty. 

Lyhyt merkinkierto treeni häiriöiden kera (siis Cava ei mennyt yhteenkään häiriöön) ja sen jälkeen loppuun uutena juttuna EVL:n eteenlähetyksen alkeita. Ideana opettaa koira lähtemään suoraan eteenpäin sinne minne oma rintamasuunta osoittaa. Tehtiin leluilla, niin että heitin pari lelua eri puolille hallia ja sitten lähetin Cavan. Cavalla oli vaikea luopua leluista, se lähti mielellään irtoamaan ja valmistelulla oikeaan suuntaan, mutta olisi halunnut ensimmäisen lelun haettuaan hakea kaikki muutkin lelut kerralla :D hieman haastavaa, mutta jatketaan treenejä. Tässä treenissä siis lähinnä ideana opettaa koira lähtemään eteenpäin suoraan, sitten myöhemmässä vaiheessa treeniä voi tehdä kosketusalustaa/seinän nenäkosketusta tms. käyttäen. 

Nyt on olo kyllä ihan kaikkensa antanut ja en voisi olla tyytyväisempi Cavaan. Se jaksoi pitkän treenin ja pysyi koko treenin mielettömän hyvässä mielentilassa ja keskittyi mun kanssa tekemiseen yleisen häröilyn ja hillumisen sijaan. Ehkä se tästä ja saadaan teiniangstaus vielä selätettyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!