lauantai 8. lokakuuta 2016

Viettitesti

Aamu alkoi liian aikaisin. Torkutin monta kertaa ja kun vihdoin nousin oltiin jo auttamattomasti myöhässä. Koskahan sitä oppisi edes pakkaamaan kaiken tarpeellisen illalla mukaan? Kun vihdoin nousin sängystä siirryin laahustamaan ympäri asuntoa zombina ja etsimään itselle vaatteita, Cavan rokotustodistusta ja muuta mukaan tarvittavaa. Löysin rokotustodistuksen ja hukkasin sen uudelleen. Pohdin miten kätevää olisi omistaa kaksi puhelinta, jotta voisi sitten toisella soittaa toiseen kun toinen häviää. Kunnes tajusin, että minulla olisi varmaan molemmat luurit hukassa. Voi huokaus. Autolta jouduin vielä juoksemaan sisälle unohtuneen rokotustodistuksen takia ja nappasin aamupalaksi banaanin matkalle.

Kun siis vihdoinkin päästiin matkaan kurvailtiin aika vauhdilla Veikkolaan ja jotakuinkin oltiin säädylliseen aikaan perillä. Kipitin suoraan ilmoittautumaan, jossa sain kuulla, että Cava on jo toisena suoritusvuorossa. Hieman kuumotteli, sillä olisin mielelläni seurannut parin koirakon suorituksen ennen omaa vuoroa. En oikein tiennyt mitä odottaa, Cava vaikutti väsyneeltä ja oli jotenkin normaalia rauhallisempi. En tiedä olisiko sille ehkä valeraskaus tulossa vai onko se vain aikuistunut :D Cavahan ei ole kenenkään vieraan kanssa juurikaan leikkinyt, joten ajattelin että jääköhän meidän testi siitä kiinni ettei lähde edes vieraan kanssa leikkimään. Uusi kokemus Cavalle ja ehkä olikin ihan hyvä, että lähdettiin ihan ilman mitään odotuksia liikkeelle.

Koska viettitesti kestää vain n. 10-15min/koira alku- ja loppukommentit mukaan lukien, niin lähdin hakemaan Cavaa autosta aika pian ilmoittautumisen jälkeen kun ensimmäinen koira jo valmistautui koitokseen. Näin ehdin hieman lämmitellä sitä ja käyttää sen tarpeillaan, kun kiireisestä lähdöstä johtuen se ehti vain pissata matkalla autolle. Sitten siirryttiinkin halliin sisälle odottamaan omaa vuoroa. Ensimmäinen koira olikin jo lopetellut ja kuuntelemassa palautetta. Cava makoili löysän näköisenä mun jaloissa ja hieman kuikuili muita paikalla olevia koiria. Siirryttiin sitten omalla vuorolla kentän puolelle ja Cava nuuskutteli kovasti maasta herkkuja ja taisi jotain kuivia nameja sieltä löytääkkin. Heilutteli yleisölle häntää ja kävi pusuttelemassa maalimiestä alkuhaastattelun aikana. Ei kovin vietikkäältä otukselta siinä vaikuttanut. Kuulinkin yleisöstä hieman kommenttia tästä ja oma olo oli hieman nolo, että miten me nyt tänne tultiin. Siinä alkuhaastattelussa sitten naureskelinkin maalimiehelle, että katsotaan tuleeko tästä mitään. Maalimiehenä testissä toimi Esa Tapio.

Olin hieman hukassa testin aikana, itselleni ihan uutta tällainen. Olisi ehkä ollut kätevää jos olisi käynyt Cavan kanssa jo aiemmin maalimiehellä leikitettävänä, mutta kokemuksena tämä viettitesti oli oikein kiva. Cava syttyi leikkiin kivasti ja sille tekisi varmasti hyvää käydä toistekkin maalimiehen leikitettävänä. Itse en ainakaan saa siitä tuollaisia reaktioita esiin ja Cavalla tuntui olevan hurjan hauskaa. Esa kehui Cavan taistelutahtoa ja sanoi sen olevan kiva rotunsa edustaja. Loppukommenteissa sanoi, että saalisviettiä löytyy kivasti ja että Cava tykkää toimia korkeassa vireessä eikä se ole sille ongelma. Kehui toistamiseen, että mielenkiintoinen rotunsa edustaja (ei ilmeisesti siis oltu häpeäksi koko aussiepopulaatiolle!) ja nuoreksi koiraksi pärjäsi hyvin. Cavan ote leluun voisi olla parempi, mutta senkin osalta päästiin vihreälle puolelle arvostelussa, joten ei se vissiin ihan hirveän huono ollut ;) Puolustusviettiä ei testattu, juurikin nuoresta iästä johtuen. Ilmeisesti sitä testataan vasta 1,5vuotiaista ylöspäin (ja siinäkin käytetään koirakohtaista harkintaa).

Muutaman kerran Esa haukutti Cavaa ja kysyikin kovasti, että ollaanko tehty haukutustreenejä kun haukkuu niin kivasti. Vähän hämmästyi kun sanoin, että ei ole haukutettu. Alla video testistä (huomatkaa meidän vakuuttavat pinkit pörrövaljaat :D), alkuhaastattelu ja loppukommentit eivät ole mukana, mutta muuten koko testi näkyy videolla. Kiva oli myös, että Cavan suoritusvuoron jälkeen tuli muutamakin ihminen kyselemään Cavasta enemmän ja kehumaan, että kivan oloinen koira. Ja se sen on-offi! Testissä ihan liekeissä, mutta testin jälkeen ei jäänyt yhtään kierrokset päälle vaan autolle ja jäähkälenkille tassuteltiin remmi löysällä ja häntä rennosti heiluen.


LINKKI VIDEOON

2 kommenttia:

  1. Hauska nähdä koko video. Cava on oikein hurja pieni :) Mitä kautta päädyitte testiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo yllätti mut kyllä todella tuolla testissä. Tai toki tiesin, että taistelutahtoa ja saalisviettiä löytyy, mutta en olis uskonut että ihan noissa määrin. Taitava maalimies sai siitä kuitenkin paljon irti :) facebookin "valmennustapahtumat" tai joku muu koiraryhmä, mistä bongasin tän testin. Oli kaikille roduille avoin ja ollut muutenkin tarkoitus viedä Cava maalimiehelle leikitettäväksi niin ajattelin että menee sitten samalla :) suosittelen! Oli kiva saada kokeneelta koiraharrastajalta mielipide Cavan viettiominaisuuksista ja muutenkin koirasta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!