lauantai 29. lokakuuta 2016

Paimennus 18


Vähän yksipuoliseksi käynyt meidän blogipostaukset, haha! Tokoa ja paimennusta ja taas tokoa ja paimennusta ;) tänään käytiin Seutulassa PSF:lla paimentamassa. Tällä kertaa meillä oli uusi kouluttaja Hanne. Saatiin oikeastaan tosi kivoja uusia näkökulmia ja Hanne oli mukava kouluttaja. Itse jännitin treenejä ihan hulluna kun uusi kouluttaja ja keräsin itselleni ihan naurettavat paineet näistä treeneistä. Tämä näkyi treenissä mun epävarmuutena, joten tänään meillä oli teemana treeneissä luota koiraan. Haastava homma!

Ensinäkin pelkoni uudesta kouluttajasta osoittautui ihan hölmöksi, kyllä me saatiin hyviä pätkiä aikaan myös muun kuin Kristiinan tai Mervin tai Lauran silmien alla. Ehkäpä voidaan ensi viikon paimennustreeneihin mennä hieman rauhallisemmalla mielellä. Ensi lauantaina meillä on nimittäin paimennustreenit Somerolla, myöskin meille uuden kouluttajan silmien alla. Toisekseen ehkä hieman jäi ärsyttämään treenissä oma saamattomuuteni. Annoin Cavan pöllöilyille vähän liikaa tilaa, vaikka olisi pitänyt olla huomattavasti napakampi. Cava pistää niin helposti mun huomautukset leikiksi jos en ole riittävän tosissani. 


Nojoo kaikesta tästä huolimatta Cava teki treenissä varsin kivasti. Ei ihan parasta Cavaa, mutta on se vaan hurjasti kehittynyt tässä syksyn aikana. Treenissä keskityttiin stoppeihin ja kuljetukseen. Stopit olivat ihan super hienoja! Tosi täpäkät ja täsmälliset pysäytykset, kunhan vaan pysäytin oikeassa kohdassa. Tässä pitäisi taas muistaa olla reilu koiraa kohtaan ja pyytää pysähtymistä vain sellaisessa kohdassa kun lampaat on rauhassa ja paikoillaan, jos osa lampaista on karkaamassa niin antaa koiran siis pysäyttää lampaat. 

Ihan uutena juttuna saatiin vaihtaa lampaat. Ensin otettiin treenilampaat haltuun ja kuljetettiin ne toiseen aitaukseen lepäilemään. Hanne toimi portin avaajana ja sulki portit meidän perässä, mikä helpottikin hommaa huomattavasti. Lepoon menevät lampaat oli varsin helppo saada siirtymään toiseen aitaukseen. Niillä oli kova veto sinne heinien luokse, joten ne tulivat aika itsekseen sieltä ja eivät varmaan olisi Cavalta edes mitään painetta tarvinneetkaan. Vaikeampi homma oli saada toiset lampaat treenikentälle. Saatiin lampaat nätisti irti seinästä ja kuljetettiin ne portille päin. No tämä sujui hyvin, kunnes tultiin portin lähelle. Lampaat karkasivat portin ohi heinäsäkeille syömään. Noh, haettiin lampaat sieltä sitten takaisin ja Cava meni hieman vauhdilla, joten lampaat karkasivat taas portin ohi. Hanne lohdutteli, että ei mitään uudestaan vaan hakemaan lampaat sinne portille. Ja sitten me saatiinkin onnistuminen! Cava rauhoittui itse ja keskittyi hienosti ja hipsutteli rauhassa ja saatiin lampaat kunnialla portista treenitilaan. Sitten Cava maahan ja itse suljin portin ennenkö jatkettiin vielä pieni hetki paimennusta. Vau. Cava se vaan oppii uusia juttuja ja ihana nähdä miten se itse oivaltaa ja ratkaisee tilanteita. Vähän se voisi olla nöyrempi lampailla, ettei sille niin kovasti tarvisi kieltoja sanoa, mutta toisaalta täytyyhän sitä jotain haastetta olla ;D Hanne tykkäsi Cavasta kovasti ja oli sitä mieltä, että Cava on hieno paimen <3 ilo aina saada positiivista palautetta omasta koirasta. Työtähän siinä riittää, mutta hyvät meistä vielä tulee.


7 kommenttia:

 1. Hitsi te ootte niin upea pari! Kunpa pääsis itsekin kunnolla paimennusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi kiitos Emilia! Säännöllisellä paimennustreenillä ollaan kyllä molemmat Cavan kanssa kehitytty ihan huimasti! Vähitellen aukeaa mullekin paimennuksen salat :)

   Poista
 2. Vau hyvä Cava! Paimennus on kyllä siitä mieletön laji, että koira joutuu oikeesti opettelemaan ja oivaltamaan tosi pitkälti yksin, ja mikä fiilis ohjaajalla kun näkee sitä oppimista! Koda taas oli tänää sellanen mielialatuuliviiri paimentamassa... Mut lopuksi tuli meillekin onnistumisia onneksi ja Hanne pääsi kehumaan Kodaa :) Harmi ettei ehitty törmätä, lähettiin puol yhentoista aikaan pois. Ja kiva kuulla et joku muukin jännittää vähän "turhia" juttuja. Me ollaan huomenna menossa Mervin ohjaukseen ja jännittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha Mervi on toai kiva! Ei syytä jännitykseen siis teilläkään ;) ja joo välillä tulee jännitettyä ihan turhia juttuja - mitä jos vaan keskittyisi koiran kanssa treenaamiseen? :D harmi tosiaan ettei törmätty, mutta ehkä joskus toiste osutaan samoihin treeneihin, olisi kiva nähdä Kodaakin lampailla. Ja meillekkin varmaan taas koha tulossa noia tuuliviiripaimennuspäiviä, nyt ollut parit treenit niin hyvä flow että se ei kyllä ikuisesti jatku :D tsemppiä huomisiin treeneihin! Pitäisi ehkä itsekkin ottaa joskus tolleen "tupla"treenit ja käydä kahtena peräkkäisenä päivänä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!