sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Paimennus 16

Eiliseksi meille oli taas varattuna paimennus Pukkilaan Kristiinan oppiin. Treenit olisivat voineet (ehkä) mennä paremminkin, mutta ottaen huomioon, että meidän treenitilanne oli eilen ihan uudenlainen meni treenit varsin hyvin. Viime kerralla vaan saatiin niin loistava flow ja hyviä pätkiä, että enää ei tekisi mieli tyytyä yhtään huonompaan ;) Kristiinalta tuli taas hyviä pointteja, paine pitäisi saada kohdistettua aina maahan lampaiden ja koiran väliin kun halutaan että koira ottaa etäisyyttä lampaisiin. Koiralta pitäisi vaatia asioita enemmän määrätietoisesti, huomaan itsestäni ainakin että kun Cava alkaa sinkoilla hermostun vähäsen enkä sitten toimi enää niin loogisesti. En tokossakaan hermostuisi Cavalle vaan sanoisin sille, että sinkoilemalla ja huonolla keskittymisellä ei ole kivaa. Pitäisi saada samanlainen moodi itselle paimennukseen. Jos Cava alkaa sinkoilla niin sitten pois lampailta tiukasti kieltäen ja malttaessaan ja keskittyessään pääsee takaisin töihin. Aika simppeliä, mutta pakkoa sanoa että siellä lampaiden keskellä tuntuu kaikki järkevä katoavan päästä. Osaisipa itse!! Cava jo osaa <3


Tehtiin tällä kertaa treeniä aitaamattomalla alueella pellolla ja mukana oli iso lauma lampaita. En nyt lampaita laskenut mutta ei olla taidettu ikinä noin isoa laumaa paimentaa. Ensimmäinen kierros oli aikalailla super. Olihan siellä muutaman kerran sinkoilua, mutta enimmäkseen Cava teki kaunista työtä. Tehtiin ihan vaan kuljetusta ja pysähdyksiä ja liikkeelle lähtöjä. Hieno Cava! Vähän itseä meinasi jännittää, kun lampailla oli selkeästi vetoa suuntaan jos toiseen ja noin iso lauma aika helposti "levisi" jos Cava ei tehnyt tarkasti töitä tai jäi maistelemaan kakkaa. 

Toisella kierroksella Cava vaikutti vähän väsyneeltä ja se lähti hieman sinkoillen töihin. Mulle tuli toisella kierroksella vähän luovuttaja fiilis ja harmitti kun tuntui ettei taaskaan mikään toiminut. En ollut itse niin johdonmukainen kuin olisin voinut olla ja en tehnyt asiaani selväksi Cavalle. Tästä huolimatta saatiin ihan hyviä pätkiä aikaiseksi. Kristiinan kommentit kierroksen jälkeen hieman lohduttivat, ei se meidän meno ollut vissiin niin kauhealta näyttänyt kuin miltä tuntui. Edelleen Kristiina oli sitä mieltä, että Cava olisi mahdollista treenata valmiiksi kevättä varten ja suorittaa esikoe. Hurjaa! Mutta ehkäpä pitäisi ottaa tuosta meille tavoite ja ottaa itsellekkin ihan kunnon treenimoodi paimennuksen suhteen.  

Tosiaan treenit olisivat voineet omalta osaltani mennä paremmin ja Cava olisi voinut malttaa hieman enemmän. Kokonaisuutena taidettiin kuitenkin taas jäädä plussan puolelle. Mitä enemmän treenataan ja opitaan niin kokoajan omakin vaatimustaso nousee. Jos oltaisiin tällaiset treenit tehty vaikkapa kuukausi sitten olisin hyppinyt ja pomppinut riemusta, nyt kuitenkin vaadin itseltäni jo enemmän. Cava tekee paimennuksessa aina juuri niin kuin käsken ja se on juuri niin rauhallinen kuin siltä vaadin. Paljon uusia juttuja tuli treenissä, normaalia villimmät lampaat, jotka yrittivät tilaisuuden tullen kipittää kuka minnekkin. Normaalia isompi lauma, joka helposti hieman hajosi eikä kulkenut tiiviisti yhdessä, jos Cava jäi maistelemaan kakkaa tai valui liikaa paimentamaan toista puolta. Uusi pelto ja normaalia enemmän häiriötä. Häiriöt ei Cavaa kuitenkaan haitanneet, se keskittyy paimennuksessa aina niin eritavalla hommiin, ettei varmaan huomaisi vaikka pupulauma lähtisi pinkomaan sen vierestä pakoon. Niin onnellinen olen kuitenkin meidän uudesta harrastuksesta ja joka kerta tulee itselle valtavasti uutta oppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!