perjantai 7. lokakuuta 2016

Junnutoko 2/12

Tänään tehtiin liikkeestä maahanmenoja ja seisomisia sekä kaukoja. Aloitettiin maahanmenoilla. Ne olivat nyt suhteellisen varmoja, koko kesä ja alkusyksy meni niiden kanssa painiessa. Ollaan siis vähän edistytty. Siltikään eivät ihan täyttäneet omia kriteereitä ja se ärsyttää ja harmittaa. Turhauttaa ihan hirveästi, etten ole osannut kouluttaa niitä Cavalle. Ollaan saatu hirveäsi vinkkejä ja treenattu myös tosi paljon, mutta silti haasteita riittää. Edelleen jatketaan vahvoilla avuilla ja pyritään leikin kautta hakemaan lisää nopeutta maahanmenoille. Opetan Cavalle nyt pyöri tempun, jossa pyörähtää siis ympäri ja siitä kun tulee pyörähdyksestä kohti niin välillä maahan käsky, jos se toisi iloisuutta ja nopeutta liikkeeseen. 

Seuraavana liikkeestä seisomista, joka on sujunut nyt kotitreeneissä varsin vahvasti. Ei sitten sekään toiminut nyt treeneissä. Todennäköisesti Cava kylläkin vaistosi oman harmistukseni maahanmenojen jälkeen ja meni sen takia hieman epävarmaksi. Tarjoili maahanmenoja ja hipsi seisomiseen. Kokeiltiin seisomiseen takapalkkaa, mutta Cava ei siihen vastannut kauhean hyvin. Unohti lelun sinne taakse ja halusi vaan tulla mun mukana eikä lelu siis vetänyt sitä yhtään puoleensa. Hassu pieni! Lelulle kyllä juoksi vapautuksista hirveällä innolla. Pienellä käsiavulla saatiin kuitenkin ihan hyviä suorituksia. Jäävät siis tehotreeniin (ihan kuin eivät olisi jo olleet). Seisomiset parempia, mutta niissäkin aikamoinen työmaa.


Viimeisenä katsottiin kaukoja. Istu-maahan vaihtoja. Alkuun niin, että olin maassa ja sen jälkeen seisoalteen. Cava teki hyvin. Muutama huono vaihto, mutta sain pidettyä omat kriteerit hyvin kasassa. Onnistuneeseen fiilikseen siis lopetettiin. Hieno Cava! On se silti maailman hassuin ja hulluin pieni tokoeläin <3 eniten oma osaamattomuus ja samojen tyhmien virheiden toisto ärsyttää! 

6 kommenttia:

 1. Voin samaistua loppuun... Mutta pääasia, että pidetään hauskaa meidän rakkaiden karvakuonojen kanssa. <3 Eiksnii

  VastaaPoista
 2. Tottakai! Suurin ärsytyskin iski päälle vasta treenien jälkeen ja tätä kirjotellessa. Enemmän olen itselle ankara kuin koiralle ja siitä varmaan se syy etenemättömyyteenkin näiden liikkeiden osalta löytyy. Cava saanut liian helposti palkkaa ja omat kriteerit eivät ole pitäneet ja huonompien suoritusten tarjoamisesta on tullut kannattava. Positiivisesti ajateltuna: Cava meni joka kerta maahan loppuun asti (se kun jättänyt kyynäristä pientä ilmavaraa usein), se teki alkuun hyvää kuuntelutreeniä ja ei kertaakaan tehnyt väärää asentoa. Osaa siis kyllä molemmat jutut, nyt pitää vaan hioa liikkeet sille tasolle, että itse olen tyytyväinen. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä Cava! Virheiden toisto on niin tuttua, itse pyrin kirjoittamaan treenin ylös paperille ja kirjoittamaan myös koulutuksellisia huomioita, tämä ei toiminut, tuo toimi, vältä tätä yms.
  Kyllä te Cavan kanssa vielä etenette ja saatte liikkeet kuntoon!
  Haasteet tekevät koiran kouluttamisesta kivaa tai ainakin näin yritän uskotella itselleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Pitäisi enemmän tosiaan kirjoitella treenejä ylös ja SUUNNITELLA ne treenit ;) saattaisi ehkä sillä jo välttää samojen virheiden toistoa. Ihan varmasti edetään, siitä ei ole epäilystäkään. Välillä vaan omat mokat turhauttaa ja nyt tuli tällainen inhorealistinen valitusteksti kun heti treenien jälkeen sen kirjoitin. Kyllä haasteet tekee tästä touhusta kivaa ja ompahan nyt taas ainakin jotain mitä treenata!

   Poista
 4. Meilläkin Gavalla kesti kauan oppia tekemään maahanmenot näpäkästi. Ruutille taas tippuminen maahan oli luontaista. Tehtiin pompun kautta, pyörähdyksestä ja leikin ohessa ja aika pitkään ekoissa ainakin käsiapua. Kyllä ne pikku hiljaa lähti nopeutumaan. :) otin tavoitteeksi että tekee ne korkeassa vireessä ja onnistuu usein eikä liikaa toistoja.

  Virheitä tulee melkein aina, mutta pääasia jos yrittää oppia niistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) niinhän se on, että virheitä ei voi välttää. Mulla on aiemmat koirat olleet juuri sellaisia, että maahan tippuminen kovin luontaista ja oppivat sen nopeasti. Cavalla ei näin ole, joten jatketaan treenejä ja koitetaan tehdä juurikin leikin yms kautta siitä Cavallekin mieluisa ja kiva liike :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!