sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Pitkästä aikaa jälkitreeniä

Elokuussa ei muutamaa kertaa lukuunottamatta käyty jäljestämässä. Nyt jotenkin iski todellisuus, että kohta on talvikin ja sitten ei jäljelle päästä. Tokomotivaatio on itselläni ollut nyt hukassa, mutta onneksi muihin lajeihin on sitten ollut motivaatiota senkin edestä. Perjantaina oltiin paimentamassa ja paimennuksia on nyt marraskuun loppuun asti varattuna. Viikonloppu pyhitettiin jäljestämiselle.

Jälki 1. 
n. 500m pitkä, 2/3 keppiä ja vanheni n. tunnin verran, jäljellä yksi 90 asteen kulma.

Cavalla oli kova palo jäljelle. Jätin sen mökkiin sisälle odottamaan kun kävin tallomassa jäljen. Kun tulin takaisin ja päästin sen pihalle vapaaksi lähti se kovalla innolla ja vauhdilla jäljestämään askeliani ja sain huutaa ihan kunnolla, että luoksetulokäsky meni perille. Onneksi tein jäljen melko kauas mökistä niin ei ehtinyt sinne asti juosta :D

Myöhemmin lähdettiin jäljelle ja Cava kiskoi liinassa koko matkan jäljelle asti. Kun päästiin jäljen alkuun se lähti innolla ja vauhdilla hommiin. Cava jäljesti kivan tarkasti nenä maassa, vauhdista huolimatta. Jäljestäminen on selkeästi Cavan mielestä kivaa ja mieleistä puuhaa. Valitettavasti ensimmäinen keppi jäi metsään ja kahden muun kepin kohdalla sain himmailla Cavaa ihan huolella. Jouduin myös muistuttelemaan viimeisen kepin kohdalla maahanmenosta. 

Jäljellä oli ensimmäistä kertaa ihan kunnon terävä 90 asteen kulma. Aikaisemmin ollut vaan kaarroksia. Hieman mietitytti miten Cava kulmasta selviää, mutta ajattelin että katsotaan miten käy. Eipä se haittaisi vaikka ei kulmasta selviäisi. Cava kuitenkin selvitti kulman hyvin. Ensin se jatkoi suoraa, mutta tajusi nopeasti ihan muutaman askeleen jälkeen että heeetkonen, eihän jälki menekkään täällä. Sen jälkeen palasi takaisin ja teki kulman hyvin. Olin tosi tyytyväinen tähän. Eihän se täydellinen tietysti ollut, mutta mielestäni Cava selvitti tilanteen hyvin ja itsenäisesti ilman apuja.

Ainut ongelma jäljellä siis kepit. Pitää vähän vahvistaa ja muistutella maahanmenoilmaisua ja kasvattaa keppimotivaatiota. Tärkeintä kuitenkin, että Cava ja minä nautitaan tästä harrastuksesta yhdessä. Kovasti Cava on myös kehittynyt, joten eiköhän siitä ihan kelpo jälkikoira tule!

Tässä välissä tehtiin yksi keppiruutu. Ruutu oli melko pieni ja siellä oli vaan 5 keppiä. Pienellä tsempillä Cava löysi kaikki kepit ja ilmaisi ne nätisti. Hieno!

Jälki 2.
n. 400m, loivaa S kaarretta. 2/4 keppiä & vanheni n. tunnin

Alku lähti superhienosti! Ensimmäiset kaksi keppiä ilmaisi myös hyvin. Sitten kävi jotain. Luulen, että jäljen päältä oli mennyt joku eläin, koska Cava meni aivan hurjaksi ja lähti toiselle jäljelle ja en saanut sitä enää keskittymään omaan jälkeensä kun karkasi kokoajan toiseen suuntaan ja oli tosi kummassa mielentilassa. Jätettiin siis jälki siihen. Rauhassa vaan pois jäljeltä. Harmi! Olispa mielenkiintoista tietää, että mitä se Cava haistoi kun meni niin hurjaksi :D kunnon metsäsyskoira!

Jälki 3.
n. 700m pitkä jälki. Jäljellä lyhyt pätkä kalliolla, teki loivan U-kaarteen ja vanheni n. tunnin. Keppejä 4/4(!) 

Jälki lähti kivasti, Cava tuntui jo ehkä vähän väsyneeltä. Olihan tässä vaiheessa jo tehty paljon viikonlopun aikana alkaen perjantain paimennustreeneistä. Ensimmäisellä kepillä hidastin ja odotin että ilmaisee sen. Loput kepit ilmaisi ilman apua vahvalla maahanmenolla. Vikaa keppiä vähän maisteli, muihin ei koskenut vaan kävi ainoastaan maahan. Kalliolla se hetkeksi hämääntyi mutta kehotin vaan jatkamaan niin hienosti haisteli. Tarttis tehdä enemmän erilaisilla alustoilla niin ei olis niin ihmeellistä aina kun alusta vaihtuu. 

Tyytyväinen olen kuitenkin viikonlopun jälkiin! Eipä tällä treenaamisella voi parempiakaan suorituksia odottaa. Koitetaan päästä vielä pari kertaa jäljelle näin syksyllä ja jättää sitten asiat hautumaan talven yli.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!