perjantai 23. syyskuuta 2016

Paimennus 13

Paimennusta Seutulassa Mervin opissa. Oli jotenkin stressaavat fiilikset lähetä treeneihin. Ollaan treenattu "käy siihen" käskyä, mutta se on toiminut huonosti (tai vähintään vaihtelevasti). Cava on ollut jo pari päivää käsittämättömällä hulabaloo tuulella. Kuunnellut huonosti ja riekkunut omiaan siis. En ehtinyt lenkittää sitä aamulla kunnolla, joten treeneihin lähtö melkeimpä ahdisti. Paljon ei mieltä kohentanu kun nappasin Cavan autosta ja se sinkoili remmin päässä kuin vappupallo tuulessa. Mervikin naureskeli Cavan innostukselle, kun se loikki tervehtimään Merviä ja antamaan poskipusuja.  


Ensimmäiselle kierrokselle meno jännitti. Lampaat olivat onneksi kiinni aidassa (liikkuvat silloin harvemmin), joten sain jätettyä Cavan suhteellisen lähelle. Ei siis tarvinut jättää Cavaa pitkälle ja toivoa (:D) että se pysyy aloillaan. Aloitus sujui ihan hyvin, aika vauhdikas, mutta lähti hommiin vasta käskyllä ja suhteellisen nopeasti rauhoittui. Alkuun sai muutaman kerran sanoa Cavalle kun lampaat meinasivat juosta kokoajan minusta ohi ja Cava muutenkin ylityöskenteli (teki hommia liian lähellä lampaita -> lampaat kipittivät minusta ohi -> Cava juoksi edelle stoppaamaan lampaat, sen sijaan että Cava olisi rauhallisesti hipsutellut lampaiden takana). Alkuun aika pitkä pätkä tehtiin pelkkää perus kuljetusta, jossa paljon hyviä pätkiä. Kun saatiin paketti kasaan ruvettiin tekemään stoppeja niin, että otin lampaat aidan viereen ja käskin Cavan pysähtymään. Näissä ei tarvinut juurikaan käskeä, sillä Cava tarjosi rauhassa pysähtymistä kun lampaatkin pysähtyivät. Stopista sitten otettiin uusi liikkelle lähtö ja tavoitteena se, että Cava pysyy rauhallisena. Liikkeelle lähdöt kun hieman kiihdyttävät Cavaa. Ensimmäisellä kierroksella ainoastaan viimeinen liikkeelle lähtö oli nätti (muutkin ok, mutta viimeinen täytti omat kriteerit) Cava lähti rauhassa ravilla ja irrotti lampaat nätisti aidalta ja siirtyi tekemään rauhallista peruskuljetusta. Vikan onnistuneen stopin jälkeen otettiin enää lyhyt kuljetuspätkä ja siitä stoppi, josta otin Cavan kiinni ja pois lampailta pienelle tauolle.


Tauon jälkeen jatkettiin siitä mihin edellisellä kierroksella jäätiin. Tehtiin enemmän stoppeja ja pyrin olemaan tiukkana liikkeelle lähdöissä. Niissä saatiinkin paljon onnistumisia. Yhdessä Cava koitti tulla sikaillen ja liialla vauhdilla lampaille, mutta sain stopattua sen ennenkö se pääsi lampaille ja ärähdettyä sille. Uudella yrityksellä tuli nätisti. Suoraan sanottuna olin treenien jälkeen yhtä hymyä. Meillä oli kivaa yhdessä, ensimmäistä kertaa ikinä lampailla. Yleensä Cavalla on vain kivaa ja minä koitan epätoivoisesti pysyä mukana :D ihania onnistumisen tunteita ja puhdasta riemua meidän edistymisestä! 

Treenien jälkeen suunnattiin vielä tunniksi ihanalle sänkipellolle lenkkeilemään. Nyt onkin ollut aika väsynyt aussie kotona. Tai tältä se nyt näyttää kun nukkuu mun vieressä sohvalla :D:D #kaunisjaviisas


3 kommenttia:

  1. Upeat noi kesäiset kuvat! Ja toisinaan koirat yllättää vaikka itse aattelee että huonot lähtökohdat lähteä treeneihin. Hyvältä kuulostaa teidän treenit!

    VastaaPoista
  2. Upeat noi kesäiset kuvat! Ja toisinaan koirat yllättää vaikka itse aattelee että huonot lähtökohdat lähteä treeneihin. Hyvältä kuulostaa teidän treenit!

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos! :) niinpä, ihana fiilis kun välillä onnistumisia tulee vaikkei niitä osaa edes odottaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!