maanantai 26. syyskuuta 2016

ATD:n tokokurssi 1/6

Aloitettiin tänään ATD:n tokokurssilla, joka kestää 6 kertaa ja treenit ovat kerran kuukaudessa talven yli. Kiva ryhmä, kuudesta koirasta neljä on aussieita. Kuten olen aiemminkin sanonut, se on aina mukavaa nähdä muita aussieita harrastamassa. Saa kivasti vinkkejä muiden treeneistä myös omiin treeneihin. 


Cava oli tänään treeneissä varsin mukavalla tuulella. Kouluttajakin kehui kovasti sen on-offia. Ohjeita kuunnellessa se makoili rennosti ja hommia tehdessä se teki ilolla ja vauhdikkaasti. Cava on kyllä niin mukava treenikaveri. Tämän iltaisten treenien jälkeen taas niin onnellinen ja kiitollinen olo siitä, että juuri tuosta mustasta sekopäästä tuli osa meidän laumaa. 

Treeneissä tehtiin maahanmenoja, ne kun edelleen tökkivät. Istumasta maahan oli poikkeuksetta mainioita, eli ongelma lähinnä seisomasta maahan ja liikkeestä maahan. Kouluttajalta sain myös kommenttia palkan suunnasta - annan aika kaavamaisesti palkan ja palkalla vahingossa/ajattelematta houkuttelen Cavaa hieman vinoon. Näin ollen Cavan hyvätkin maahanmenot olivat sitten vähän vinoja. Miten joku maahanmeno voikin olla näin haastavaa :D 

Tehtiin myös kivaa kuuntelutehtävää, jossa jätin Cavan istumaan ja namin sen eteen ja siitä käskin maahan. Itse seisoin hieman takaviistossa Cavaan nähden. Näitä voitaisiin jatkossa tehdä ja vaihdella omaa paikkaa missä seisoo. Tavoitteena siis nopeat ja suorat maahanmenot. Kuuntelutehtävä siinä mielessä, että alkuun vapautin Cavan suoraan istumisesta palkalle ja seuraavilla toistoilla Cava selvästi ennakoi tätä. 

Loppuun otettiin vielä hieman liikkeestä seisomista. Hyviä ja napakoita seisomisia. Erityisesti vasen etutassu hieman haluaisi liikkua käskyn jälkeen, joten kiinnitetään siihen huomiota. 

Koska yksi ryhmäläisistä ei tänään päässyt paikalle tehtiin treenien lopuksi lyhyt häiriötreeni niin, että kouluttaja häiriköi noutokapulan kanssa koiria. Cava selviytyi noutokapula häiriöistä hyvin, mutta namilla häiriköinti oli selkeästi sille liikaa. Täytyy selkeyttää vielä kriteereitä Cavalle ja olla ehdottomampi. Ei olla tällaista treeniä hirveästi tehty, joten täytyy jatkossa pyytää treenikavereita häiriköimään. 


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!