sunnuntai 14. elokuuta 2016

Valmennusrenkaan tokopäivä

Tänään osallistuttiin Kennelliiton TOKO-valmennusrenkaan tokopäivään Keravalla. Vettä satoi kaatamalla, joten ei ehkä ihanteellisin sää treenailuille, mutta hyvää häiriötä. Paikka oli nurmikenttä, jonne oli rakennettu kehät ja mukana oli melko paljon koiria ja ihmisiä. Cava otti aika isoa häiriötä ihmisistä ja jonkun verran myös muista koirista. Hirveästi tekemistä ja häiriötreeniä pitäisi päästä tekemään. 

Cava oli ensimmäisenä vuorossa, joten ehkä se ei ollut ehtinyt tottua paikkaan ja hälinään. Aloitettiin 20 minuutin treenillä Sirke Viitasen opissa. Olisin halunnut tehdä seuraamisen käännöksiä, mutta Cava vaati alkuun perusasento ja katsekontaktitreeniä, jotta sain sen kuulolle ja hommiin kanssani. Harmitti kauheasti kun Cavaa kiinnosti kaikki muu paitsi minä ja yhdessä tekeminen. Tehtiin alkuun harjoitusta, jossa Cava seisoi edessäni ja koitin hieman kädellä auttaen saada sitä pyöräyttämään takapäätään oikealle ja vasemmalle. Saatiin muutamia hyviä toistoja kun sain avut annettua oikein. Oikealle Cava oli huomattavasti jäykempi kuin vasemmalle. Pitäisi ehkä käyttää se taas hierojalla/fyssarilla tms.


Tehtiin vielä muutamia lyhyitä seuruupätkiä suoraan ja siitä käännöksiä. Vasemmalle kääntyi pienellä käsiavulla oikein hyvin, paikoitellen jopa hieman ylikin. Siinä saa olla tarkkana. Oikealle osa käännöksistä oli hieman löysiä, johtuen varmaan jäykkyydestä oikealle. Paljon nyt vaan käännöstreenejä, että saadaan edistystä. 

Vikana juttuna otettiin vielä ruutua. Tehtiin muutama lähetys pidemmältä matkalta eri suunnista ruutuun. Sirken mielestä Cavalla oli hyvä ajatus jo ruudusta ja se osasi etsiä ruutua katsellaan vaikka itse koitin väittää muuta :D hyvä motivaatio tuntui olevan Cavalla ruutuun ja vauhtia ja intoa riitti. Lähdettiin myös opettamaan Cavalle ruudun paikkaa niin, että jätin Cavan istumaan ruudun reunalle ja vein lelun ruudun takaosaan ja lähetin Cavan ruutuun. Koska tämä sujui niin hyvin tehtiin seuraavat pari toistoa niin, että ruudussa ei ollut lelua vaan heitin lelun vasta kun Cava oli syöksymässä oikealle paikalle. Vaihdettiin vielä toiseen reunaan ja tehtiin samat toistot sieltä puolelta ennen ajan loppua. Cava tajusi jutun nopeasti ja se oli superinnokas ja taitava <3


Tämän jälkeen seurasi 20minuutin tauko, jonka jälkeen meillä oli vielä toinen 20minuutin treenivuoro Emmi Lavikkan opissa. Aloitettiin toinen treenivuoro merkin kierrolla. Lähetin Cavan sivusta pienellä virittelyllä. Cava kiersi nopeasti ja vauhdikkaasti. Hieman otti taas häiriötä muista koirista ja erityisesti vieressä vapaana hepuloinut villakoira hieman kuumensi Cavan tunteita ja vaikeutti keskittymistä. Häiriötreeniä vaan lisää... 

Merkin kiertoon lisää matkaa ja häiriöitä (ei ehkä vielä niitä vapaana juoksevia koiria, mutta leluja ja kapuloita). Vahvistusta eri käskyihin, millä kiertää vastapäivään ja millä myötäpäivään. Nyt näyttäisi myös väljyysongelma jääneen taakse ja kaikki kierrot olivat suhteellisen tiiviitä. 


Loppuun tehtiin liikkeestä istumisia. Alkuun tein niin, että Cava oli edessä. Nämä sujui kivasti. Käsiavulla hieman vauhtia, mutta osasi kyllä jo käskystä istua. Alettiin myös tehdä näitä niin, että kävelin selkä Cavaan päin ja Cava vierellä vuorotellen oikealla ja vasemmalla puolella. Onnistui käsiavulla melko kivasti. Joitakin hitaita toistoja, mutta pääasiassa tosi hyviä ja napakoita istumisia. Jääviä voisi treenailla myös niin, että käskyt tulisi koiralle yllärinä ja vähitellen kasvattaa vaatimustasoa sen suhteen. Hyvä vinkki oli myös, että myöhemmin kun Cava on vähän varmempi vielä näistä niin tehdä sellaista, että heittää Cavalle namin kauemmas ja kun Cava lähtee tulemaan namin luota käskee sen istumaan/seisomaan/maahan ja heittää namin toiseen suuntaan ja sama homma. Aika vaikealta kuulosti, mutta katsotaan kunhan joskus päästään tätä treeenaamaan. Vielä olisi varmasti liian haastava Cavalle. 

Treenien jälkeen tiedossa oli paras loppupalkka, mitä Cava tietää. Nimittäin sisarusten kanssa juoksua ja painia. Paikalle saatiin kerättyä 5/6 L-pennuista sekä Raiku-äippä. Komea kokoonpano:


Kuvista kiitos Niinalle ja Tuulille! 

4 kommenttia:

 1. Aikamoinen sää teille sattui.:O Mä meinasin kans tulla tänne, mutta en sitten laittanutkaan ilmoa, kun osui lomapäivälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi sää oli kyllä melkoinen.. Vettä tuli kaatamalla ja ukostikin vielä. Siinä kyllä rakkaus lajiin punnittiin :D

   Poista
 2. Mekin oltiin tuolla, mutta nyt vasta selailin blogiasi. Meidän vuoro oli kaatosateessa kisakehässä. :D Oikeastaan tuli enemmän kuin tarpeeksi kun on bc joka ei haluaisi a) märällä mennä maahan tai istua b) etenkään nurtsilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hyvä nimi Cavalla! Paitsi meidän nimi tuli muunnoksena (Ravlundha Lady) Gagasta -> Gava.

   Poista

Kiitos kommentistasi!