torstai 11. elokuuta 2016

Senni Huotarin toko 10/14

Eilen tokoiltiin Sennin opissa Veikkolassa. Oltiin suhteellisen ajoissa paikalla, joten lenkitin Cavaa hieman ja otettiin lämpäksi railakas palloleikki. Cava ei ole sellainen pallohullu koira, mutta innostui pallosta kun oppi ottamaan siitä vauhdissa koppeja. Cava myös palautti pallon aina suoraan mulle, joko käteen tai jalkoihin tiputtamalla. Ei lähtenyt rallattelemaan omiaan. Loppuun sai kantaa palloa suussa. Luulen, että tämä pallolämppä auttoi ja Cava oli huomattavasti kivempi treeneissä kuin viime kerralla. Keskittyi hommiin eikä rallatellut ympäri hallia kun ylimääräiset energiat oli purettu. 

Cavan kanssa aloitettiin ja ensimmäisenä tehtiin maahanmenoja. Nämä vaativat nyt todella hiomista. Ollaan kesällä tehty niitä vähemmän, mutta kuitenkin silloin tällöin. Nyt tuntuu välillä ettei Cava edes tiedä mitä maahan tarkoittaa.. Tehtiin seisomasta/liikkeestä maahanmenoja sekä ihan vaan istumasta maahanmenoja. Istumasta maahanmenot olivat oikeastaan aika hyviä, hieman lisää nopeutta niin ovat oikein kivoja. Ehkäpä ahkera kaukojen treenaus näkyy tässä. Seisomasta/liikkeestä maahanmenot tökkivät. Niitä nyt vaikka vahvasti käsiavulla auttaen, että saadaan onnistumisia.

Seuraavana tehtiin luoksetuloa. Tosin treeni muuttui paikalla istumisen treenaamiseksi kun Cava päätti lysähtää lonkalleen makaamaan sillä sekunnilla kun selkäni sille käänsin ja kävelin pois. Ei oikein tuntunut tuolla istualteen odottelulla olevan Cavalle hirveästi mitään arvoa. Tehtiin siis lopulta monta istu-odota pätkää erilaisilla etäisyyksillä ja ajoilla ja kivasti onnistui lopuksi. Pari kertaa otettiin ihan luoksetulokin sitten loppuun, niissä ei mitään ongelmaa. Lähti hyvin ja tuli vauhdilla. Tämän jälkeen pieni tauko.


Tauon jälkeen aloitettiin noudon pidolla. Se sujuikin ihan loistavasti. Cava selkeästi tajunnut idean. Ei tiputellut tai mälvännyt kapulaa. Otettiin häiriöksi käsien laittamista kapulaan ja kevyttä vetoa kapulasta. Ei ongelmaa. Niin söpö 10 oppilas Cava vakavalla ilmeellä ja hieman tosikkona kulmat rypyssä keskittyi ja piti kapulaa. Hupsu pieni! 

Tokana otettiin hyppyä. Saatiin siinä taas treenattua lisää istumassa odottelua. Nyt se sujuikin mainiosti. Hypystä Cava tuli vaan juoksemalla yli kun oli vielä niin matalalla este. 

Viimeisenä katsottiin eteentuloja. Ei huomattavaa edistystä vaikka tätä ollaan nyt hinkattu ja hinkattu kaikki illat olohuoneen matolla. Kokeiltiin niin, että mulla on palkka käsissä ja kädet siinä kohtaa missä Cavan pään tulisi olla. Ongelmanahan siis se, että Cava puskee liian lähelle ja etenkin kovemmasta vauhdista/pidemmältä matkalta törmää niin, että sattuu (ainakin minua). Ehkä siitä ei tulekkaan pk-koiraa ja luovutaan typerästä eteentulosta kokonaan haha! :D tai sitten vaan jatketaan treenejä. Innokas iholle tuleva pieni auspai. Olipa kivat treenit. Plussaa minulle, että osasin suunnitella kerrankin treenit niin, että mukana myös kivoja juttuja. Cava ei väsähtänyt ja itse en turhautunut kaikkeen mitä en ole osannut Cavalle opettaa. Saatiin onnistumisia ja sitten oli niitä haastavampia juttuja.


7 kommenttia:

 1. Ihanat intoaussiekuvat! Onko teilläpitkät treenit kun ehditte noin monta juttua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä onkin Cavan lempparipuuhat kuvissa, vedessä läträys ja juokseminen :D meillä on treeneissä yleensä aikaa n. 20min/koira. Joskus tosin aikaa on enemmän jos kaikki eivät ole paikalla. Yleensä ei tehdä mitään juttua kovin montaa toistoa vaan näytetään kouluttajalle miten on tehty/missä vaiheessa mennään ja kouluttaja antaa jatko-ohjeet kotiin että miten treenataan eteenpäin ja kokeillaan niitä muutaman toiston verran. Yllättävän paljon siinä ehtii ja melkein tuo 20min onkin Cavalle liian pitkä pätkä vielä. Ihan ei aina jaksa keskittyä 100-%:sesti.

   Poista
 2. Se on kyllä niin hieno ja ihana <3

  VastaaPoista
 3. Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!