perjantai 19. elokuuta 2016

Paimennus 9

Paimennuksesta on ollut hieman taukoa ja pienen harkinnan jälkeen päätin varata paimennuksen tälle viikolle. Meillä on yksi paimennus ensi viikolle varattuna, mutta tauko alkoi tuntua jo mahdottoman pitkältä. Siispä suunnattiin tänään Primal Sense Farmille Seutulaan paimentamaan. Paikalla oli myös Cavan veli Nuka. Kyllä vaan oli katsojilla hauskaa kun sekopääsisarukset (kouluttajamme antoi tämän imartelevan lempinimen näille mustille hulluille) kirmasivat lammasaitauksessa. Tauko ei varsinaisesti ollut tehnyt hyvää :D intoa ja vauhtia siis riitti. Hauskan samanlaisia ovat Nuka ja Cava. 

Ensimmäinen kierros meni melkoiseksi kaahotukseksi. Aloitus oli hyvä, mutta aika nopeasti Cavalla nousi kierrokset liikaa ja samalla vauhti ja liike muuttui sinkoiluksi. Hyviä pätkiä tuli kun lampaat pysäytti aitaan ja otti Cavalle samalla stopin. En tiedä missä pikkukoira on sen oppinut, mutta seistä tapitti nätisti ja käskystä vasta lähti uudelleen hommiin. Hieno! Kouluttaja sanoi Cavaa veljeään sitkeämmäksi ja kovapäisemmäksi. Cava ei helpolla nimittäin luopunut lampaiden ympäri juoksemisesta ja sinkoilustaan. Onneksi se on hurjan kiltti lampaille, mutta ensimmäisen kierroksen jälkeen minun piti ihan kysyä kouluttajalta, että kiinnostaako Cavaa paimennus lainkaan vai tykkääkö se vaan juosta.

Toinen kierros lähti onneksi paremmalla tuntumalla. Cavalla oli fokus jotenkin enemmän lampailla ja se keskittyi niihin. Yhden kerran koitti sinkaista lampaiden läpi ja siitä tiukka palaute ja tadaaa! Cavan sisäinen paimenkoira heräsi henkiin. Niin hienoa työskentelyä, ettei tosikaan. Ei tarvinut mitään palautetta. Käveltiin vaan aitausta ympäriinsä ja Cava tuli perässä siististi ja rauhassa puolelta toiselle seilaillen. Kyllä sitä taitaa se paimennuskin kiinnostaa, tänään vaan tauon tai muun takia alkuun liikaa virtaa. Paimennus<3 ja Cava<3 nyt voi hymyssä suin aloittaa viikonlopun vieton. 


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!