tiistai 30. elokuuta 2016

Hyppytekniikan peruskurssi 2/3

Toisella hyppytekniikka kerralla tehtiin kasvavaa sarjaa sekä etäisyyden arviointia. Cava ei tehnyt tuota etäisyyden arviointia vielä, sillä se olisi ollut vielä liian vaikea Cavalle. Seurailtiin kuitenkin muiden suorituksia ja jossain vaiheessa pitäisi Cavallekkin tehdä itsenäisesti tätä etäisyyden arviointia, kunhan sille on rimat ensin esitelty. Tosin nyt syksyn tullen ja opiskelujen alettua voi olla, että valitettavasti jää koiraharrastukset hieman vähemmälle. Tai ainakaan ohjattuihin treeneihin ei varmasti ehditä niin paljon kuin mitä ollaan nyt kesän aikana käyty, itsenäisesti aiotaan kyllä jatkossakin treenata ahkerasti.

Aloitettiin siis kasvavalla sarjalla. Kasvavassa sarjassa on viisi estettä (Cavalla oli speed pumpit) ja jokainen väli on aina edellistä pidempi. Cavalla välit olivat 6-7-8-9ft ja nämä välit olivat hieman liian pitkät vielä tuolloin (heinäkuun alussa). Nyt ne saattaisivat jo olla ihan sopivat kun Cava on kasvanut ja sen askel pidentynyt jo entisestään. Ohjeeksi kuitenkin saatiin tehdä ainakin muutama kerta väleillä 5-6-7-8ft ja katsoa olisiko se Cavalle parempi.

Alkuun mulla oli haasteita saada Cava tekemään tämä sarja. Cava hämääntyi pitkistä väleistä eikä edennyt sarjan loppuun laitetulle lelulle, vaan karkasi vähän ihmeissään sieltä sarjan välistä. Hauskaa Cavalla ainakin tuntui olevan. Seuraavaksi kokeiltiin niin, että itse menin sarjan loppuun ja sieltä kutsuin Cavaa. Tässäkin Cava oli hieman hämillään kun oltin tehty niin paljon paikalla oloja ja olin häiriköinyt Cavaa erilaisilla huuteluilla ja muilla. Nyt se ei sitten ollutkaan varma, että saako sieltä paikalla istumisesta tulla missään tilanteessa pois. Aika paljon Cava selkeästi yleistää asioita ja vaatii vielä treeniä hieman tuohon kuuntelemiseen ;)

Lopulta saatiin pari onnistunutta suoritusta niin, että otettiin avustaja pitämään Cavasta kiinni lähdössä ja hetsasin sitä oikein kunnolla. Videolta näyttäisi aika kivoilta nuo Cavan pomput ja suoritukset.
LINKKI VIDEOON


Etäisyyden arviointia me ei siis tehty, mutta siinä on taas viisi hyppyä peräkkäin. Neljä ensimmäistä on tasaisin välimatkoin (Cavalle voi kokeilla ensimmäiset välit joko 5ft tai 6ft) ja viimeinen hyppy sitten pidemmällä 8-20ft. Viimeisen hypyn etäisyyttä siis vaihdelleen, niin että koira joutuu miettimään ja etsimään oikeaa ponnistuspaikkaa. Nämä treenit kuitenkin aloitellaan vasta kun rimat on Cavalle tutut. Olen tosi laiska ollut agilityn suhteen. Melkein hävettää, mutta onneksi meillä ei ole kiire minnekkään ja edetään rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!