keskiviikko 31. elokuuta 2016

10 kk

Cava ja muut ihanat L-sisarukset täyttivät eilen 10 kuukautta. Hieman yli vuosi sitten sain sähköpostiini kutkuttavan viestin, jossa kerrottiin Raikun juoksujen alkaneen. Siitä alkoi malttamaton pennun odotus ja kova toivominen, että kaikki menisi hyvin ja vihdoinkin syntyisi se minun pentuni. Ja niinhän siinä sitten kävi ;) pentuaika on suhahtanut ohi melkein liian nopeasti ja nyt eletään arkea toisinaan niin ihanan ja toisinaan niin hirveän teinikoiran kanssa. 

Tuntuu melkeimpä hullulta ajatella, että Cava on jo saavuttanut virallisen kisaiän tokoon ja rallytokoon. Kisavalmis se tuskin on vielä vuodenkaan päästä. Tällä hetkellä häiriöksi tuntuu kelpaavan mitä kummallisimmat asiat ja keskittymiskykyä joko on tai sitten ei ole lainkaan. Aika ailahtelevaista siis. Treeneissä kuitenkin tullut onnistumisia ja kivalta näyttää ja tuntuu Cavan tekeminen. Vihdoinkin ollaan paikalla oloja saatu vietyä eteenpäin. Se tuntui kesän alussa vielä täysin toivottomalta tehtävältä. Nyt Cavalta onnistuu jo lyhyet (max. 1min) paikkikset melkoisessa häiriössäkin. Paljon treeniä toki edessä, mutta vihdoinkin ollaan saatu kiva pohja paikkiksille rakennettua. 


Luulin Cavan tiputtaneen kaikki karvansa ennen juoksuja. Sillä oli nimittäin hurja karvan lähtö tuossa elokuun alussa. Ilmeisesti ihan kaikki karvat eivät vielä silloin lähteneet vaan eilen huomasin sitä silitellessä, että karvaa lähtee taas älyttömästi. Toivottavasti ei ole ihan kalju kohta koko koira. Hauska nähdä millaisen  aikuiskarvan se päättää itselleen kasvattaa kunhan on ensin nämä karvat tiputtanut. 

Penturuokaa on enää muutamaksi viikoksi jäljellä. Nyt pitäisi käydä hakemassa uusi säkki jotain uutta aikuisruokaa ja aloitella totuttelu siihen. 10kk synttärien kunniaksi ostin Cavalle myös uudet valjaat. Edelliset jääneet jo jonkin aikaa sitten pieneksi ja lenkillä tykkään valjaista enemmän. Hurja ajatella, että nämä valjaat varmasti sopivat sitten vielä aikuisenakin. Ihan hieman niissä on kasvuvaraa, mutta uskoisin Cavan saavan sen verran massaa nyt kasvun pysähtymisen jälkeen, että sopivat varmasti hienosti hetken päästä. 

Voi että, sinne se mun pentu sitten hävisi <3 ja seuraavaa pentua ei kyllä ihan hetkeen tähän talouteen tule :D aika rankka homma oli nimittäin tuo pentuaika kerrostalossa ilman hissiä ja ihan yksinään hoitaa. Kaksi kuukautta niin juhlitaan jo 1v synttäreitä ja pikkuhiljaa pitäisi kai ruveta virallisia luustokuvauksiakin miettimään. Ne olisi tarkoitus hoitaa heti marraskuun alussa pois päiväjärjestyksestä. 

Syksyn treenikuviotkin ihan auki vielä, jotain tokovalmennusta olisi kiva saada että päästään kehittymään. Ryhmää ei vaan vielä etsinnöistä huolimatta ole löytynyt. Paimennustreenejä on marraskuun loppuun asti varattuna, sen jälkeen varmaan jäädään pienelle paimennustauolle ja lopputalvesta/alkukeväästä katsotaan, miten Cava on kasvanut ja kehittynyt ja toivon mukaan sitten voisi jo aloittaa ihan varsinaista paimennuskoulutusta. 6 kommenttia:

 1. Onnea sporttiselle söpöläiselle!
  Monet, monet kerrat olen miettinyt, että ihan tajuttomasti pitää tehdä hommia, jos 10 kk ikäisen kanssa kilpailee (ja siitä hyväksytysti suoriutuu). Kokenut kouluttaja tietysti pärjää tällaista aloittelijaa paremmin mutta itse en kyllä aio kokeilla moneen kuukauteen...
  Toivottavasti löydätte sopivat treeniryhmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii kiitos! Jep, vaatii mun mielestä kouluttajalta ja koiralta aika paljon, että on kisavalmis jo 10kk ikäisenä. Jotkut siinä toki hienosti onnistuvat ja hatun nosto heille. Cava on ainakin niin kakara vielä, että ei tuntuisi meille sopivalta alkaa kiirehtiä kisakentille. Niiden aika sitten toivottavasti tulevaisuudessa :)

   Poista
 2. Cava on kyllä niin hurjan nätti aussie! <3 Noista valjaista tuli mieleen että Chaoksella on vielä samat valjaat kun 5kk ikäsenä, eikä niitä ole juuri tarvinnut löysätä.... :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä <3 se on ihana, kaunis ja niiiiin fiksu ;) ihan tälleen puolueettomasti arvioituna. Chaos on kyllä niin ihanan pikkunen etten yhtään ihmettele! :D ja vähänkö kätevää!

   Poista

Kiitos kommentistasi!