tiistai 26. heinäkuuta 2016

Sirke Viitasen tokokoulutus

Eilen käytiin HAU:n kentällä treenaamassa Sirke Viitasen opissa. Sirke oli oikein mukava kouluttaja. Aika saman tyylinen kuin muutkin valmennusrenkaan jäsenet, joiden koulutuksissa ollaan käyty. Cava sai olla ensimmäisenä vuorossa ja se sopi meille oikein hyvin. 


Aloitettiin seuraamisella. Cava teki hyvin, mutta se tuntui omaan käteen tosi laiskalta/tahmealta. Vaikea selittää, Cava teki ulkopuolisin silmin varmasti oikein kivan näköistä työtä. Se seurasi kontaktissa ja häntä heiluen. Silti minulla oli itsellä kokoajan olo, että se ei ole täysillä mukana. Cava vaikutti haaveilevalta ja jouduin houkutella sitä hommiin normaalia enemmän ja jokaisen tylsän hetken tullessa Cava yritti livistää kentän reunalle nuuskuttelemaan. Ehkä kuumuus vaikutti tai sitten jotain muuta. Seuraamisiin saatiin kommentiksi parantaa minun asentoa. Tuijotan liikaa Cavaa ja olen oudossa asennossa. Eli nyt pitää kiinnittää enemmän huomiota siihen, että kävelen itse selkä suorassa ja katse edessä (olisipa joku treenipaikka, missä on peilit!!) ja pyrin kävelemään tasaista tahtia ja välttämään esim. hidastamista ennen pysähdyksiä. Cava kun ennakoi aika vahvasti, jos hidastin ja vasta sen jälkeen pysähdyin. Tehtiin seuraamista melko pitkä pätkä ja Cava alkoi siinä jo selkeästi hyytymään, vielä ei siis ole kauheasti kestoa treenattu vaan kaikki treenit pidetty tosi lyhkäisinä. Ehkäpä sitäkin nyt enemmän ja enemmän kun aika kivasti Cava jaksaa jo keskittyä ja tehdä niin vähitellen vaatia siltä hieman enemmän.

Seuraavaksi otettiin liikkeestä seisomista. Alkuun tehtiin lelupalkalla nopeita stoppeja ja nopeita vapautuksia ja palkkauksia. Näissä Cava oli hieman mutkalla eikä pysähtynyt suoralla. Sirke tosin sanoi, ettei olisi tästä kovin huolissaan sillä Cava ei vielä ole kropaltaan ihan valmis ja suoruus varmsti tulee ajan myötä. Vinkiksi antoi kuitenkin palkata Cavaa molemmista käsistä, jottei liikaa jää palkan suuntaan kiinni ja ei ainakaan sen vuoksi mene kropastaan mutkalle.

Seuraavaksi otettiin seisomiseen kestoa. Olen Cavalle opettanut seisomisen idealla, ettei yksikään tassu saa liikkua. Sirke sanoi tämän olevan hyvä ja koirallekkin helppo ja mustavalkoinen kriteeri, joka sen on helppo oppia ymmärtämään. Autoin Cavan seisomaan ja hyörin ja pyörin sen ympärillä ja palkkasin paikalla pysymisestä. Jos Cava liikkui niin "oho" ja koira toiseen paikkaan ja liike alusta. Tämä sujui Cavalla yllättävän hyvin. Super tyyppi! En olisi uskonut tättähäärästä. Aika vähän tätä treenattu, joten Cava todellakin yllätti positiivisesti. Nyt vaan lisää treeniä ja erilaisia häiriöitä. Tähän Cavan vuoro loppuikin.

Tehtiin vielä yhteistreeninä kehään tulo treeniä. Oli tosi kiva ja erilainen ja varmasti hyvä treeni tulevaisuutta ajatellen. Ideana siis, että käveltiin muiden ohi "koekehään", jossa "liikkuri" ohjasi aloituspaikalle ja tehtiin kuten kokeessa "liike alkaa" ja siinä vaiheessa koira palkattiinkin isoilla kehuilla ja lelulla ja nameilla (superbileet siis) ja poistuttiin kehästä. Ensimmäisellä kerralla Cava oli ihan pihalla ja koitti mennä pusuttelemaan Sirkeä. Otettiin uudestaan ja se sujui jo paremmin. Toisella kierroksella valmistelin Cavaa paremmin ja otin sen kontaktissa kehään, tämä sujui hienosti. Kolmannella kerralla otettiin pidemmälle kehään siirtyminen ja siinä perusasento. Cava teki loistavan perusasennon ja siitä sitten bileet ja treenien loppu. Huikea pentunen! Pientä haahuilua, mutta enimmäkseen se oli ihan huippu kivalla asenteella tulossa minun kanssa hommiin. Sirke kehui Cavaa kovasti ja sanoi, että mitä ikinä ollaankaan treenattu niin koira on oikein hyvässä vaiheessa ikäisekseen ja taitava. Paljon treenattavaa, mutta suunta ainakin oikea. Sirke neuvoi olemaan vieläkin mustavalkoisempi Cavan kanssa, kertoa reilusti "ohottelemalla" jos se tekee väärin ja kehumalla taas rutkasti enemmän ja iloisemmin kun Cava tekee oikein. Hirveän kiva fiilis jäi treeneistä ja erityisesti mieltä lämmitti Sirken kommentti siitä, että ollaan Cavan kanssa hyvä pari ja sovitaan hyvin yhteen :) *sydänsydänsydän*

4 kommenttia:

 1. Katos, bongaus! Se vähä mitä Cavasta näin näytti hyvältä!

  HAU:lla on muuten tokoon kimpparyhmä, jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Loppua kohden se kyllä tosiaan paransi ja oli niissä yhteistreeneissä ainakin pääasiassa kivasti hommissa :) täytyy tsekkailla tuo tokokimppis!

   Poista

Kiitos kommentistasi!