lauantai 23. heinäkuuta 2016

Paimennus 8


Eilen käytiin illalla taas moikkaamassa lambeja. Ne on kyllä hauskoja ja söpöjä otuksia. Seuraavaksi sitten omat lampaat hankintalistalle ;D oltiin Lohjan Sammatissa paimentamassa.

Ensimmäisellä kierroksella suunnanvaihtoja ja stoppeja. Suunnanvaihdot alkaa toimia aika kivasti ja Cava tarjoaa lampaiden takana puolelta toiselle liikkumista hienosti. Cava teki kivasti töitä. Se oli kiltti ja vähitellen löytyy malttia. Se meni rauhassa ja enimmäkseen ravilla. Se irrotti lampaita aidasta hyvin ja tosi kauniisti ja siististi työskenteli aidan ja lampaiden välissä. Alkuun aika räjähtävä lähtö, mutta muuten ei juurikaan räiskinyt lampailla menemään vaan tosi nätisti ja hiljassa työskenteli. Huippua! Pitkästä aikaa omakin liike lampailla löysi oman rytminsä. En jäänyt lampaiden tallomaksi (ainakaan kauhean pahasti) ja hetkittäin ehdin ajatella ja toimia oikeasti fiksusti enkä vaan pyörinyt ja hyörinyt kepin kanssa.

Toisella kierroksella aloitettiin himmaamiskäskyn harjoittelu. Myöhemmin varmasti hyödyllistä, että Cava osaa käskystä hidastaa vauhtiaan. Se kun on sellainen kiituri<3 Tehtiin niin, että pysäytin lampaat kulmaan ja annoin Cavalle hidastuskäskyn ennenkö stoppasin sen ja lähetin sitten uudestaan töihin. Toimi ainakin näin kivasti. Lisäksi tehtiin pari kertaa lampaista luopumisia niin, että ikään kuin lopetin treenin ja kun Cava lähti mukaani ja lopetti lampaiden kyttäilyn niin palkaksi vapautinkin sen töihin. Josko vähitellen helpottaisi treenien lopetukset. Cavalle ne on olleet todella vaikeita ja se on antanut välillä huonosti lampailta kiinni ja välillä ihan mahdoton saada sitä pois hommista kun maanisesti vaan jää silmillä lampaisiin kiinni.

Olipahan kivat treenit. Cavan kanssa on niin hauska tehdä. Paimennuksesta tullut meille molemmille ihan lempparilaji. Innolla odotan kunhan Cava vähän kasvaa ja todella päästään oikeasti treenaamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!