lauantai 23. heinäkuuta 2016

Jälkitreeniä ja juoksukaveri


Tällä viikolla ollaan ajettu pari jälkeäkin. Lisäksi tehty keppi-ilmaisuja. Muutin hieman meidän jälkitreenejä tässä. Ollaan tehty jälkiä namien avulla, se on tuonut Cavalle hieman tarkkuutta, mutta suurin osa nameista jää himmailuistani huolimatta syömättä. Ajattelin siis kokeilla Cavalle ihan vaan keppejä jäljellä ja että saa palkan niistä eikä jäljeltä löydy nameja.

Muutama keppiruutu tehtiin alkuviikosta. Cava löysi minun hajuiset kepit hyvin, ilmaisussa hieman hiomista vielä. Cava tarjoaa keppien suuhun ottamista, mutta menee vielä lisäksi maahankin.. Maahanmenoilmaisun haluaisin sille, joten treenaillaan sitä. Palkkaa Cava ei ole oikein tuntunut kaipaavan vaan jatkaa kepin löytymisen jälkeen mielellään jäljelle. Keppien arvon nostoa vielä edessä siis.

Jälkiä ollaan tehty kolme tällä tyylillä. Ensimmäinen oli hankala. Jälki ei ehtinyt kauhean pitkää vanheta, joten haju hieman leijui siinä ympärillä. Keppejä oli 5 ja jälki oli n. 60-70m pitkä ja siinä oli jonkun verran kaarretta mukana. Lähinnä puita ja muita väistelin jälkeä talloessa. Kaikki kepit löytyivät, mutta hieman ilmava oli Cavan jäljestystyyli noin muuten. Kiva kuitenkin huomata, että Cava löytää jo kepit vaikka ilmaisutapa on hieman erikoinen. Vahvistusta vaan ilmaisuun niin hyvä tulee.

Toinen jälki tehtiin tänään. Keppejä 4 ja jälki yhtä loivaa kulmaa/kaarretta lukuunottamatta suora n. 50m pitkä. Cava lähti jäljelle hieman huonosti. Se oli vauhdikas ja innokas enkä riittävän tiukasti vaatinut siltä keskittymistä. Ensimmäinen keppi siis jäi matkalle kun alku oli kovin vauhdikas ja Cavalla oli hirveä into jäljelle. Loput kolme keppiä löytyi hienosti ja ilmaisukin alkoi jo näyttää paremmalle (ei vieläkään hyvä, mutta parempi). Muuten Cava jäljesti hyvin. Jälki vanheni vähän vajaa tunnin ja Cavan oli selvästi helpompi jäljestää sitä. Kun päästin Cavan jäljen jälkeen vapaaksi ja jatkettiin pois niin Cava vielä karkasi jäljelle ja toi sen yhden jääneen kepin :D:D hassu! Ei ehkä ihan hyvä idea päästää noin vapaaksi, että koiralle tuli vielä mahdollisuus karata jäljelle, mutta pitää jatkossa olla vaan tarkempi. 

Kolmas jälki tehtiin tänään illemmalla. Se oli jo pidempi ja mukana oli yksi kulma ja 6 keppiä. Alku oli tällä jäljellä tosi hyvä. Ensimmäinen keppi ilmaistiin täydellisesti. Keppi ja nopea maahanmeno eikä mitään kepin maistelua. Hieno pieni. Loppu jälki olikin sitten aikalailla samanlaista menoa kuin edellinen jälki. Kehuin ehkä vähän liikaa siitä ensimmäisestä keppi-ilmaisusta ja Cava pisti turbovaihteen päälle. Keppejä kuitenkin nousi 6/6, mutta muut ilmaisut olivat huonoja (eivät täyttäneet omia kriteerejäni) ja vauhtia oli hieman liikaa (sain kulkea takakenossa ja toivoa, etten kompastu mihinkään juurikkoon ja nyrjäytä jalkojani). Kulma oli myöskin Cavalle haastava. Ei tosin olla ennen tehty 90 asteen kulmaa vaan ainoastaan loivia kaarteita, joten siihen nähden ihan hyvä. Treeniä, treeniä!

Vähän tyhmiä "mokia" mukana, lähinnä omaa ajattelemattomuuttani. Cavalla hyvä draivi ja positiivinen fiilis jäljellä. Ajatus selvästi on ja oikeastaan vaan yksityiskohtien hiomista ja jälkien pidentämistä tiedossa. Cava tosin varmasti jäljestäisi jo pidempiäkin jälkiä. Itse vaan haluaisin sille nyt nuo keppi-ilmaisut paremmiksi. Hyvällä mielellä kuitenkin jatketaan treenejä.


Torstaina Cava pääsi ihan vaan metsälenkille juoksemaan Carbo-kaverin kanssa. Kokoeroa tyypeillä oli melkoisesti, mutta hyvin sujui leikit yksiin. Carboa tosin hieman turhautti kun ei saanut kiituri-Cavaa kiinni kovista yrityksistä huolimatta. Cavalla toimi luoksetulotkin loistavasti vaikka oli kaveri mukana lenkillä. Jee! Treenit tuottaa tulosta. Tottelevaisen koiran kanssa kivempi lenkkeillä kun tietää, ettei tyyppi häivy heti ensimmäisen tilaisuuden tullen.

4 kommenttia:

 1. Meilläkin on mietitty, miten jäljestykseen saisi rauhallisuutta ja nenän ilman sijasta maahan? Taitaa vaatia kärsivällisyyttä liinan molemmissa päissä :).
  Odottelin otsikon perusteella juoksuraporttia - oletko jo juossut Cavan kanssa? Me olemme käyneet noin kerran viikossa maastopoluilla 40-45 min lenkin. Parin vaikean kerran jälkeen se sujuu tosi hienosti ja kaikilla kolmella on kivaa. Armas tunnistaa jo juoksuvarusteet ja innostuu niiden pukemisesta kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cavalla auttoi kun tehtiin vanhempia jälkiä - siihen nenän maassa pysymiseen. Vauhti ehkäpä tasoittuu vasta iän myötä :D jos silloinkaan. En oo vielä uskaltanut Cavan kanssa lähteä juoksulenkille. Odotellaan luustokuvia ja kasvun pysähtymistä ja katsotaan sitten :)

   Poista
  2. Pitäisi paneutua jälkitouhuun enemmän.
   Ei mekään olla remmissä juostu eikä kovalla alustalla. Mietittiin, että juokseehan se kavereidensa kanssakin parin tunnin settejä lenkillä ja me ollaan niitä paljon hitaampia ;).

   Poista
  3. Aivan, ihan totta. Ajattelin jotenkin juoksuvarusteista muuta. Mutta joo, meillä on perusmetsälenkit aika rauhallisia kun Kodalla on nivelrikkoa ja itse oon nyt kesän enimmäkseen jumppaillut salilla. Muutenkin huonosti löytyy juoksuun sopivia metsiä. Juoksua kyllä ikävä, mutta katsotaan missä vaiheessa sen saisi mahtumaan omaan aikatauluun..

   Poista

Kiitos kommentistasi!