maanantai 18. heinäkuuta 2016

Heidi Pesosen tokokoulutus 3/5

Tänään tokoiltiin ATD:n kentällä Heidi Pesosen valvovan silmän alla. Kerrankin olin itse suunnitellut etukäteen mitä haluan tehdä ja saatiin Heidiltä hyvät ohjeet jatkoon. Cava oli hieman haahuileva tänään, ehkäpä ne juoksut on nyt sitten tulossa tai väsymys muuten painoi tassuissa. Onneksi hommia tehtiin  täysillä, eli työmotivaatiota sillä kyllä riittää. 

Aloitettiin liikkeestä seisomisella. Tuntunut, ettei Cava edes enää muista mitä seisominen tarkoittaa kun ollaan pidetty hieman taukoa ko. liikkeestä. Mikähän siinäkin on, että aina kun otan treeneissä esiin jonkun "ongelmaliikkeen" niin treeneissä se sitten sujuu. Niin tänäänkin. Cava teki hienoja seisomisia ja vaihdettiin namipalkka leluun. Tehtiin pidempiä seisomisia ja palkkaus vasta muutaman sekunnin seisomisen jälkeen. Tämä selkeästi auttoi Cavaa ymmärtämään liikettä paremmin kun palkka tuli selkeästi seisomisestä. Hieno kakara. Kyllä se selvästi osaa seistä ja stopitkin parani kun liike kokonaisuutena selveni. Kivaa. Nyt vaan hirveästi lisää treeniä alle, että saadaan liikettä vahvistettua. Lelupalkkaus toimii selvästi namipalkkaa paremmin.


Seuraavana liikkeenä tehtiin seuraamista ja vasemmalle käännöstä. Tehtiin lyhyt muutaman askeleen eteenpäin seuruu ja 90asteen kulma ja pysähdys. Autoin ensimmäisissä käännöksissä namilla. Vähitellen nami pois ja vaihdellen palkkaus joko heti kulman jälkeen stoppi ja palkkaus tai kulman jälkeen hetki suoraa ja palkkaus siitä. Cava alkoi käyttää kroppaa kivasti ja käännökset toimi hienosti. Vähitellen seuraamistakin siis eteenpäin. Se alkaa olla aika kivan oloista. 

Viimeisenä liikkeenä tehtiin kapulan pitoa. Siitäkin vaihdettiin namipalkka leluun. Cavalla on ollut ongelmana purra ja mälvätä kapulaa. Saatiin sille kivasti fokus leluun ja sen avulla vahvempi pito-ote. Koska tämä sujui hyvin aloitettii ottamaan mukaan häiriötä ja vietiin aluksi yhtä kättä lähemmäs kapulaa ja lopuksi jo molempia käsiä. Kotona jatketaan treeniä ja otetaan mukaan isompi häiriö kapulaan tökkimällä ja kevyesti vetämällä. Cava oli oikein hieno ja Heidi tykkäsi siitä edelleen kovasti. Ei ole pentu pilalla kovasta yrityksestä huolimatta ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!