perjantai 17. kesäkuuta 2016

Senni Huotarin toko 7/14


Eilen tokoiltiin Sennin valvovan silmän alla. Huimaa kehitystä tapahtunut pikkutyypissä ja nyt jääkin meillä ohjatut tokot kesätauolle. Ahdistaa jo valmiiksi, mutta toisaalta meillä on hurjasti treenattavaa ihan omatoimisestikkin. Nyt kuitenkin muutaman päivän täysilepoloma Cavalla edessä. Se on tuntunut viikon verran hieman väsyneeltä treenatessa, joten pieni loma tekee varmasti hyvää. Tokojen kesätauolla olisi tarkoitus käydä paimentamassa, ainakin kolme paimennusta on jo varattuna. Hauskaa :) ja tietysti treenata itsenäisesti tokojuttuja. Kesätauon jälkeen ajatuksena alkaa pikkuhiljaa koota liikkeitä valmiiksi kokonaisuuksiksi.

Cava oli tänään ajoissa treeneissä ja saatiin aloittaa. Otin alkuun Cavan kanssa leikkipätkän ja se sai hakea lelua ja rallateltiin yhdessä ympäri hallia. Tyyppi oli ihan vähän onnesta sekaisin. Leikkihetken jälkeen aloitettiin tiukka treeni. Aloitettiin seuraamisella. Suorilla pätkillä iloista ja innokasta menoa. Mukaan käännökset oikealle. Niissä hieman epäröintiä, autoin sitten hieman hidastamalla ennen käännöstä ja katsomalla koiraan. Edelleen hieman epäröintiä, mutta kuitenkin hyviä käännöksiä. Superpalkkaus namilla, lelulla ja kehuilla aina käännöksen jälkeen.

Lisäksi otettiin paikalla käännöksiä oikealle ja vasemmalle. Vasemmalle oli melko pätevä ja pyllykin alkaa pyöriä aika kivasti. Oikealle vähän jäykkä ja pihalla, mutta siinäkin ok käännöksiä. Täytyy vahvistaa enemmän takapään käyttöä oikealle kun viime aikoina vahvistettu vaan vasemmalle. Hirmuisasti on seuraaminen kuitenkin mennyt eteenpäin.Seuraavana otettiin eteentuloa. Tehtiin sitä n. viiden metrin matkalta. Cava teki hyviä, mutta myös vinoja suorituksia. Vinouden osalta haluaisin opettaa Cavalle, että se osaisi korjata sen ja näin tajuaisi paremmin oikeaa paikkaa. Nyt pitäisi myös alkaa kiinnittää huomiota siihen, että Cava tulee todellatodella lähelle. Tavallaan se on tosi hieno, mutta tokoa ajatellen se saisi olla hieman etäämmällä. Tätä oikeaa paikkaa ajattelin lähteä vahvistamaan niin, että Cava makaa maassa ja menen itse oikeaan kohtaan suhteessa Cavan etutassuihin ja pyydän sen siitä tulemaan eteen (ts. nousemaan istumaan). 

Vinouden osalta lähdettiin tekemään niin, että pyysin Cavaa eteen erilaisista kulmista ja alkuun autoin. Rupesi aika hyvin käyttämään takapäätään näissä harjoituksissa ja selkeästi osaa jo tulla käskystä eteen ilman apuja. Nyt kyllä tuntuu Cavalla tapahtuvan isoin askelin kehitystä joka suuntaan. Palkitsevaa treenata. Tämän jälkeen pidettiin Cavalle pieni tauko, tauon aikana Cava makoili  rennosti hallin laidalla, kuten yleensä. Niin ihanaa kun on koira, jolla toimii off-nappi ja pystyy ottamaan rauhassa kesken treenienkin.

Toinen treenisetti aloitettiin merkin kierrolla. Se on toiminut nyt kivasti, mutta uusien merkkien kanssa ja uusissa paikoissa on ollut haasteita. Tällä kertaa merkin kierto sujui ensimmäistä kertaa Sennin treeneissä kuten Cava sen osaakin. Alkuun palkkasin Cavaa nameilla, mutta parin toiston jälkeen vaihdoin lelupalkkaan. Siitäpäs vasta riemu repesi ja Cava ryntäili sillä tahdilla, että merkki lenteli ja muutenkin oli aika railakasta menoa. Oivoi. Hieman ehkä tarkkuutta vielä lisää, mutta ainakin se oli innokas ja tiesi taas mitä tehdä. Namipalkan arvo tuntuu laskeneen kovasti viime aikoina, en tiedä pitäisikö hankkia parempia nameja (yleensä palkkaan vain nappuloilla, mutta kokeiltu on nakkeja ja lihapullia sekä erilaisia valmisnameja), mutta en ole huomannut eroa perus nappulan ja nakki-/lihapullapalkan välillä. Toisaalta edelleen tuo on arjessa vähän liiankin ahne, joten ehkä syytä isompaan huoleen ei ole.

Viimeisenä tehtiin vielä kaukoja. Ne sujui aika kivasti, Cavan omalla tasolla. Täytyy nyt tauolla treenata niitä runsaasti, että saadaan vietyä niitä eteenpäin sitten tauon jälkeen. Itselle näistä huomioksi, että annan avut rauhassa, että Cava malttaa keskittyä eikä ala heilumaan liikaa. Cavalle voi myös treenata vakautta asentoihin sillä, että käskee sen yhteen asentoon ja siinä kevyesti työntää Cavaa ja kun Cava vastustaa työntöä ja jännittää itsensä niin, että pysyy aloillaan niin palkka.


6 kommenttia:

 1. Cava on kyllä niin pätevä! <3

  VastaaPoista
 2. Oi söpöliiniä. Meilläkin on 2 viikon tauko, jolloin ei ole kumpaakaan treeniryhmää. Katsotaan, tulisiko käytyä yksikseen tai jonkun kaverin kanssa hallilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesätauko tekee kyllä varmasti ihan hyvää, Cavan kanssa on ainakin treenattu niin paljon koko kevät. Meillä on taukoa heinäkuun loppuun asti. Onneksi on treenikavereita, joiden kanssa sitten käydä treenailemassa sitten itsekseen :)

   Poista
 3. Tää on sisällön kannalta täysin irrelevantti kommentti, mutta piti tulla ihastelemaan, kun Cava on niin KIILTÄVÄ. <3 :'D Ihana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!