keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Senni Huotarin toko 5/14


Tänään tokoiltiin taas. Oltiin ainoat paikalla, joten saatiin ihan yksityisopetusta. Pidettiin treeni kuitenkin aika lyhyenä ja treenattiin vain noin puolituntia, mutta silti huomasi, että oli vielä liian pitkä setti Cavalle vedettäväksi. Lopussa alkoi väsymys painaa ja tuli pieni aivopieruja kun ei jaksanut pentu enää keskittyä. Hienosti Cava teki väsyneenäkin, mutta täytyy kyllä kiinnittää huomiota treenien pituuteen eikä tehdä liian pitkiä treenejä ettei ihan into lopahda.

Aloitettiin seuraamisella. Pitkään tuntui, että meidän seuraaminen vaan junnaa paikoillaan eikä päästä imutusvaiheesta yli eikä ympäri eikä minkäänlaista kehitystä tapahdu. Sennin ohjeilla ollaan nyt treenailtu pari-kolme viikkoa ja edistystä on alkanut tapahtua hurjasti. Cava on joutunut itse miettimään ja imutuskäsi on laitettu pois kokonaan selän taakse. Cavan seuraaminen on tällä hetkellä tosi kivassa vaiheessa. Suoralla pätkällä se on innokas ja iloinen, häntä heiluu ja ilme on tosi hyvä (sellainen hölmön onnellinen aussienaama). Cava pitää oikean paikan ja kontaktin hyvin ja pysyy suorana. Tuntuu hurjalta työvoitolta, vaikka meidän seuraamispätkät ovatkin vielä melko lyhyitä. Nyt saatiin ohjeeksi hioa käännöksiä vielä yksinään ja ottaa pidempiä suoria ja viedä rohkeasti seuraamista eteenpäin. Vahtien toki, ettei Cavan innostus romahda.

Seuraavana tehtiin jääviä. Ahdistavaa, tuntuu etteivät jäävät mene lainkaan eteenpäin ja junnataan paikoillaan. En tiedä pitäisikö treenata niitä vai antaa vaan olla ja katsoa auttaisiko tauko. Tehtiin tänään ainoastaan istumista ja maahanmenoa ja niitä hieman vuorotellen ja sekoitellen. Tänään Cava sitten osasikin molemmat ihan loistavasti, eli ilmeisesti treenit ovat kuin ovatkin menneet eteenpäin ja jotain on pikkumustan aivoissa raksuttanut. Olipas kiva saada näissä onnistumisia. Ehkä nyt pieni breikki jäävien hinkkaamiseen ja parin viikon tauon aikana itselle lisää motivaatiota niiden treenaamiseen.

Otettiin vielä ruutua niin, ettei ruudussa ollut lelua vaan kosketusalusta kertomassa oikeaa paikkaa. Cava oli tosi innokas! Vauhtiruudut tuottaneet selkeästi tulosta. Cava haki ruudun tosi hyvin ja juoksi sinne hirveää kyytiä. Palkkasin Cavan lelulla kun se juoksi kosketusalustalle niin "jes" ja lelu lensi ruudusta yli. Tuli tosi hyviä toistoja ja Cava teki hienosti ja vauhdikkaasti. Nyt ei tullut edes mitään sekoitusta merkkiin, vaikka ruudussa oli kulmissa pienet tötsät.

Viimeisenä tehtiin merkin kiertoa. Cava oli siinä aivan pihalla. Ollaan treenattu merkkiä vähemmän, mutta viikoittain kuitenkin eikä samanlaista ongelmaa ole ollut kertaakaan omissa treeneissä. Cava tuijotteli seiniä ja agilityesteitä eikä sillä tuntunut olevan hajuakaan "missä merkki?" herättelylle. Cava taisi olla vaan väsynyt kun oltiin treenattu jo pitkään ja otettu aikaisempia juttuja suhteellisen monta toistoa. Täytyy tällä viikolla tehdä sille pari kivaa ja helppoa merkin kierto treeniä ja vahvistaa tätä lisää. Ehkäpä ensi viikolla saadaan ohjatuissakin treeneissä onnistumisia tämän osalta. Täytyy koittaa muistaa ottaa merkin kierto vaikka heti treenin alkuun ja katsoa vaikuttaako se jotenkin. Kaiken kaikkiaan oli tosi kivat hyvän mielen treenit. Pätevä musti!

4 kommenttia:

 1. Ihana blogi teillä! Saitte uuden lukijan ;)

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos!! :) tervetuloa lukijaksi!

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että seuraamisen kanssa on tullut edistystä! Tokossa tuntuu aina jokin juttu junnaavan paikallaan ja sitten se yhtäkkiä alkaakin sujua ja sitten onkin jonkin toisen jutun vuoro junnata :D Mutta ehkä se on just se tän lajin suola!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokon ihanuus ja kamaluus siinä samassa :D toisinaan toko tuntuu niin epätoivoiselta lajilta, kun aina joku junnaa/ei toimi, mutta ehkäpä se tosiaan on samalla se juttu. Ainakin edistymiset tuntuu paikallaan junnailun jälkeen erittäin hyvälle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!