sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Koirakavereita ja treeniä


Tällä viikolla meillä oli peräti kahdet omatoimitreenit häiriössä. Treenataan aina niin paljon yksinään, että on kivaa saada kavereita ja häiriötä treeneihin. Häiriössä tulee aina treenattua jotenkin fiksummin, lyhyemmin ja järkevämmin. Siksi pitää kirjata nyt itselle hieman treenejä ylös. Pitäisi ehkä hankkia joku oikea treenipäiväkirja.

Tiistaina treenattiin Anun kanssa ja molemmat raahasimme kolme koiraa treeneihin. Cavalle treeneissä isoin anti oli varmasti Anun kolmeen isoon koiraan tutustuminen sekä odotustreeni sillä aikaa, kun treenasin Kodan ja Capon kanssa. Treenipaikkana oli Malminkartanon nurmikot ja siellä oli nurtsi sen verran pitkää, että tokon treenaus oli jokseenkin haasteellista. Noutokapulat katosivat nurmikkoon ja merkin kiertoon tarkoitetusta merkistä näkyi vain pieni osa. Saatiin kuitenkin treenattua jotakin ja häiriötreeni nyt on aina hyvästä.

Cavan kanssa tehtiin seuraamista ja perusasentoja. Suoralla seuraamisessa Cavalla on tosi kiva ja iloinen asenne. Cava jaksaa jo 10-15 askeleen seuraamisia hyvin, ilman että asenne tai kontaktin pito laskee. Perusasennot ovat suoria, tiiviitä (liian tiiviitä?) ja täpäköitä. Mielestäni ihan täydellisiä, mutta hieman mietin tuota liikaa tiiviyttä. Perusasentoon hakeutumisessa on vielä hieman haasteita ja kovemmasta vauhdista Cava tulee asentoon pompun kautta. Näitä pitäisi hieman treenata lisää.

Tehtiin pitkästä aikaa omatoimisesti myös merkin kiertoa. Treenattiin sitä molemmista suunnista ja aika helpotetusti. Ensimmäisellä kerralla kävelin Cavan kanssa merkin lähelle ja näytin sen Cavalle. Merkki kun jäi kovasti nurmikkoon piiloon näin varmistin, että Cava varmasti tietää, että mitä sen pitää kiertää. Cava teki aika hyviä kiertoja, mutta hieman oli haasteita. Ollaan pidetty tästä vähän taukoa ja treenattu vaan ohjatuissa treeneissä (logiikka?). Nyt siis omiin treeneihin myös töttöröt mukaan ja kiertotreeniä.

Lisäksi otettiin noutokapulan nostoja, koska heitetyt kapulat hukkuivat nurmikkoon niin, että Cavalla meni koko liike vähän hassuksi kun suurimman osan ajasta yritti kapulaa etsiä. Nostot olivat tosi siistejä. Ei olla kauheasti treenattu tätäkään hetkeen, mutta ennen näistä pidettyä taukoa otettiin viikon parin tehotreenaus tähän. Selkeästi muhinut asia pienen päässä ja nyt kapulat nousi oikein siististi ja oikeasta kohtaa nostettuina. Pitoa otettiin sen verran, että sai kävellä mukana kapula suussa, sujui hienosti eikä tiputteluja tullut. Loppuun otettiin muutama toisto eteentuloja ja jäävistä istumisia.

Tiistaina ennen tokotreenejä kävin vielä tekemässä jäljet kaikille kolmelle. Koda & Capo tekivät namiruudut ja ne kyllä nauttivat tästä puuhasta suunnattomasti. En ole ihan varma, haistelevatko ne muuta kuin nameja, mutta ainakin tyypeillä on super kivaa. Cava teki n. 40 metriä pitkän suoran jäljen (pisin tähän mennessä), jonka päässä oli purkki+keppi. Jäljille voisi jatkossa laittaa jo kaksi keppiä. Cava teki jäljellä tosi hyvää työtä. Tarkkasti ja rauhallisesti nuuskutteli. Pari kertaa unohtui nuuskutella toisen puolen askeleet, mutta pienellä huomautuksella korjasi hyvin. Pätevä jälkikoira <3


Perjantaina treenattiin Heidin ja Särmän kanssa tokoa. Cava tekii taas seuraamispätkiä ja sivulle tuloja. Lisäksi treenattiin jäävistä istumisia ja maahanmenoja. Maahanmenot hyviä, istumisissa tekniikka taas väärä. Pitää ottaa se tehotreeniin. Samaten liikkeestä seisominen. Lisäksi tein pari noutoa. Niissä olen alkanut vaatia nyt istumista ja odottamista, ennen kapulalle lähetystä. Ei siis enää vauhtinoutoja vaan vähän hallintaa mukaan toimintaan. Tosi nopeasti Cava on tämän tajunnut, eikä enää ryntäile kapulan perään kunhan sille selkeästi kertoo, että se ei sovi.

Lisäksi otin Cavalle myös muutamia luoksetuloja suhteellisen lyhyeltä matkalta. Otin sen luoksetuloista eteen ja eteentulot olivat suoria. Nekin tosin ehkä hieman liian tiiviitä. Tykkäisin kovasti, että Cava tulisi tiiviisti eteen ja sivulle ja seuraisi tiiviisti, mutta tokossa liiasta tiiviydestä rokotetaan sen verran, että olisi parempi opettaa Cava hakeutumaan hieman oikeampaan paikkaan. Tosin nyt ollaan treenattu vasta niin paljon asennetta ja oikea paikka ei ole vielä ollut kovin korkealla kriteereissä vaan enemmän se, että mustilla olisi kivaa treeneissä.

Loppuun tein vielä muutaman ruudun, niissä oli vähän haasteita. En ole varma johtuiko se siitä, että juuri silloin alkoi satamaan vai miksei Cava tuntunut lainkaan tajuavan mikä ruutu on. Otin apupalkkauksella pari viimeistä ruutua ja saatiin muutama hyvä, joihin sitten lopetettiin. Yleensä Cava on ollut tosi pätevä ruututreeneissä, mutta perjantaina se oli aivan eksyksissä. Treenattiin kuitenkin tasaisella hiekkakentällä, joten ruutu oli ihan selvästi näkyvillä, joten ainakaan siitä ei voinut johtua.

Viimeisenä tehtiin vielä lyhyt paikkamakuu Cavalle ja Särmälle. Tyypit makasi niin nätisti vierekkäin. Cava ei osaa vielä mennä maahan sivulla ollessa, joten autoin sitä alkuun aika paljon. Täytyy ottaa treeniin tuo sivulta maahanmeno. Lisäksi pitää nyt yrittää muistaa ottaa näitä paikallaoloja (istumista & maahanmenoa) aina kun saadaan treeniseuraa, että niistä tulisi osa meidän treenejä. Pikkuhiljaa siis kohti isojen tyttöjen tokotreenejä. Loppuun kaverukset pääsivät vielä rallattelemaan kentälle ja olipahan hupia.


4 kommenttia:

 1. Ihanat leikkikuvat! Oletteko välttyneet jälkitreeneissä muurahaisilta? Armas söi toissaviikolla muutaman muurahaisen ja se ei ollut lainkaan kivaa...

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Voi Armasta! Me ollaan onneksi säästytty muurahaisilta, mutta viimeisellä kerralla jälkikurssilla linnut kävivät napostelemassa meidän treenikaverin eväät jäljeltä. Cavalla on ollut jäljillä pelkkiä nappuloita, ne eivät taida kelvata muille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan kokeilla nappuloilla. Muurahaisten syöminen on varmasti ihan kamalaa. Armas yritti muurahaisten jälkeen syödä kaiken vihreän (myös naapurin kukat luhtikäytävästä). Ison kulhollisen vettä ja muutaman desin piimää jälkeen kirvely taisi sentään helpottaa. Eka jälki keväällä meni hyvin, sen jälkeen Armaksella on ollut kauhea kiire eikä se ole syönyt kuin pienen osan jälkinameista. Pitää miettiä, pitäisikö tehdä namittomia jälkiä ja palkata vasta lopussa.

   Poista
  2. Cavallakin on hurjasti intoa, mutta oon vähän koittanut himmailla sen menoa liinalla. Varmasti ihan hyvä idea kuitenkin kokeilla ilman nameja, jos vaikka sitten malttaisi keskittyä rauhallisemmin haistelemaan :) tosi kurjalta kyllä kuulostaa tuo muurahaisten syöminen :( Armas parka!

   Poista

Kiitos kommentistasi!