keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Heidi Pesosen tokokoulutus 2/5


Toinen kerta Heidi Pesosen tokokoulutusta takana. Oon edelleen hirveän tyytyväinen Heidiin kouluttajana. Antaa palautetta suorasti ja kaunistelematta, mutta muistaa myös kehua onnistumisista. Erityisesti kivalta tuntui tällä kertaa saada kehuja omasta tekemisestä kaukojen suhteen. Tosi moni kouluttaja tuntuu aina vaan kehuvan Cavaa (joka toki on ihan loistava lapsinero), mutta välillä tulee itselle olo, ettei ansaitse niin hyvää koiraa kun on koirankoulutuksen suhteen vasta aika aloittelija. Välillä siis tekee ihan hyvää omalle itsetunnolle saada kehuja siitä omasta tekemisestä.

Meillä on Cavan kanssa ollut merkin kierron kanssa haasteita, etenkin uusissa paikoissa ja uusilla merkeillä. Aloitettiin siis meidän treeni merkin kierrolla. Tällä kertaa Cava kuitenkin päätti, ettei hänellä mitään ongelmaa ole vaan helposti hoituu tällainen lällyhelppo tehtävä. Jaahas, melkeen taas olen perillä mustan mielenliikkeissä. Esitettiin siis hienoja, tiukkoja ja vauhdikkaita merkin kiertoja, eikä uusi merkki/paikka vaikuttanut mitenkään. Otettiin pidempää etäisyyttä ja häiriötä, mutta Cava teki vain onnistuneita suorituksia. Huikea pieni! 

Seuraavana perusasentoa+seuraamista. Heidin mielestä perusasento oli huonontunut viime kerrasta ja olen kovin samaa mieltä ja siitä johtuen sitä halusinkin käydä läpi. Heidin mielestä sitä on vaikeutettu liikaa ja Cava mennyt sekaisin. Helpotettuna peruasento oli oikein hyvä. Tehtiin siitä toistoja niin, että vasemmassa kädessä oli nami ja niin, että kädessä ei ollut namia. Ilman namia parempia, kun ei jäänyt niin pahasti käteen kiinni, mutta tarvitsi käden kuitenkin avuksi. Sennin tokossahan ollaan tehty niin, että käsi on selän takana. 

Seuraamisesta puolestaan tuli vain kehuja. Iloinen, innokas ja skarppi. Hyvä seuraamispaikka ja tosi tasainen kontakti. Pientä huomautusta tuli Cavan etupäästä. Se kun on aika kovin herkkä pomppimaan ja seuraamisessakin se on tällä hetkellä siinä rajalla, että meneekö pomppimiseksi. Itsestäni tämä on tässä vaiheessa vain plussaa, että koiralla on niin hyvä seuraamismotivaatio, mutta toki pitää tarkkailla, ettei ihan pomppukoneeksi ala. Sain neuvoksi palkata Cavan seuraamisesta hieman rauhallisemmin pelkällä namilla ja rauhallisesti kehuen ja vasta loppuun superiloinen sosiaalinen palkka, missä hihkutaan ja hypitään.

Viimeisenä liikkeenä tehtiin kaukoja. Niitä ollaan tehty luvattoman vähän. Liian tylsää ja itse ärsyynnyn kun kriteerit eivät täyty ja tuntuu, että koko liike on hajalla ennenkö ollaan ehditty ees mitään treenata. Aloitettiin maahan-istu vaihdoilla. Ne oli varsin täpäköitä. Istumaan nousussa pompotin Cavaa hieman, että näin varmasti sen pitävän painoa takajaloillaan. Etupään pompotus toimi tässä varsin hyvin. Seuraavana maahan-seiso vaihtoja. Niissä tehtiin ihan tosi pientä liikerataa, niin että Cava ei täysin noussut maasta seisomaan asti. Ideana, että Cava kokoaisi itseään enemmän. Sillä on ollut tapana levähtää tosi pitkäksi kun se nousee maasta seisomaan ja tällöin se luonnollisesti sitten liikkuukkin helpommin sitten seuraavassa vaihdossa. Haluaisin tehdä pomppukaukot, joten Heidi sanoi, että voin erikseen opettaa Cavalle seisomisen pompulla ja pomputtaa sitä kun se seisoo ja vasta sitten tuoda se mukaan näihin kaukojen vaihtoihin. Istu-seiso vaihtoihin alettiin rakentaa pomppua laatikon kautta. Sitä ehkä hieman vaikeutti, kun Cava on laatikon avulla oppinut perusasennon paikkaa ja pyllyn pyöritystä, joten se olisi kokoajan halunnut liikuttaa takajalkojaan. Hieman kuitenkin lisää treeniä ja ehkäpä joku hieman eri tyyppinen laatikko tähän, niin eiköhän ne takajalatkin löydä paikkansa.


2 kommenttia:

 1. Oi, mikä huuli-hammasilme!
  Meilläkin jakkaratreenin vaikutuksesta kaikilla korokkeille laitetaan etutassut ja aletaan pyöriä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi fiksun näköinen pikkuaussie :) joo nää on kyllä niin oppivaisia, että kerran kun jostain saa namia niin sitä tarjotaan sitten aina tilaisuuden tullen :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!