keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Senni Huotarin toko 4/14


Tällä viikolla oltiin saatu sentään jotain treenattua omatoimisesti, joten ei ihan kylmiltään lähdetty ohjattuihin treeneihin. Cava tajusi tällä viikolla vihdoinkin perusasentoon hakeutumisen ilman mun kättä ja muutenkin oltiin saatu paljon hyviä onnistumisia omatoimitreeneissä. Oli siis kiva suunnata ohjattuihin treeneihin. Aloitettiin meidän ensimmäinen treenisetti perusasennolla ja seuraamisella. Alkuun Cava oli tosi haahuilutuulella ja sen oli selkeästi vaikea keskittyä, tässä kohtaa kyllä kaikki syyt omille niskoilleni kun en vaatinut siltä hallin ulkopuolella jo riittävän keskittynyttä mielialaa ja se tuli hirveällä innolla ja häsellyksellä halliin sisään. Pitää olla tarkempi ja tiukempi tässä. Cavalla oli ihan liian hauskaa tällä kertaa :D Perusasennot olikin siis aika lennokkaita, mutta koska ongelmana on ollut se, että Cava ei ole oikein osannut itse hakea oikeaan paikkaan vaan on ollut tosi vahvasti mun kädessä kiinni niin ei välitetty nyt sen pompuista pahemmin. Tehtiin perusasentoja niin, että mulla oli vasen käsi selän takana, joten Cava ei pystynyt siihen tukeutumaan. Ensimmäiset pari oli tosi lennokkaita ja yksi tuli tosi pahasti vinoon, mutta muuten saatiin monta hyvää ja siistiä toistoa, joissa Cava hakeutui hienosti juuri oikeaan paikkaan. Omatoimisesti treenatessa se on hieman edistänyt, mutta nyt kaikki onnistuneet toistot tuli juuri siihen kohtaan mihin sen haluaisinkin tulevan.

Koska perusasentoon hakeutuminen sujui niin hyvin, otettiin siitä muutaman askeleen seuraamisia. Seuraamisissa Cava oli hieman liian väljä minun makuun, mutta ei olla juurikaan otettu seuraamisia ilman imutusta/muuten vahvaa käsiapua ja nyt otettiin täysin ilman mitään apua. Mielestäni Cava hakeutui kuitenkin aika hyvin oikeaan kohtaan ja Sennikin kehui kovasti. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan pitempää seuraamista. Asenne oli ainakin pikkutyypillä kohdallaan.

Ensimmäisen treenisetin viimeisenä juttuna katsottiin vielä meidän kosketusalustaa. Siihen ei olla juuri saatu vauhtia ja kun yritettiin ottaa siihen enemmän vauhtia mukaan Cava yritti noutaa kosketusalustan ja tuoda sen mulle. Tehtiin siis rauhallisemmalla tahdilla kun niin saatiin isompi onnistumisprosentti. Kosketusalusta alkaa kuitenkin olla sen verran vahva ja ollaan tehty paljon vauhtiruutuja, että voitaisiin pikkuhiljaa siirtää kosketusalustaa ruutuun ja katsoa miten se toimii. Lisää vahvistusta kuitenkin tälle kosketusalustalle vielä ihan yksinäänkin. Tämän jälkeen otettiin lyhyt tauko.


Tauon jälkeen aloitettiin merkin kierrolla. Cava meni hieman hämilleen uudesta ja erilaisesta merkkitötteröstä ja alkuun helpotinkin sille valmistelemalla ja heitsaamalla sitä vahvemmin merkille. Kun Cava tajusi homman se teki taas samalla innolla ja saatiin tosi hyviä suorituksia. Sillä oli kiva vauhti ja ilmeisesti ollaan jotain onnistuttu omatoimitreeneissäkin tekemään oikein kun nyt Cava teki selvästi tiukemman kaarron merkillä eikä niin väljää kuin aikaisemmin. Tässä voitaisiin yrittää nyt tehdä merkin kiertoa mahdollisimman monilla erilaisilla ja erityyppisillä merkeillä. Lisäksi voitaisiin ottaa mukaan enemmän häiriötä eikä aina treenata vaan mahdollisimman pienessä häiriössä. Cava osaa jo hyvin, joten pitää luottaa enemmän siihen.

Viimeisenä otettiin luoksetuloa ja eteenmenoja. Varmaankin Cavan lempparitreeni kun sai juosta ihan täysillä lelulle. Eteenmenot olikin saanut huimasti varmuutta lisää viime viikosta ja oli kivaa saada treenikavereiltakin hyvää palautetta Cavan asenteesta ja tekemisestä. Hauskaa, että meno näyttää iloiselle myös ulkopuolisen silmin :) Senni kehui Cavaa kovasti, että taitava ja hauska pentu. Hurjan etevä. Ihan parasta kun on näin hieno treenikaveri. Loppu ilta sujuukin varmasti naama leveässä virneessä kun treenien onnistumisia miettii.

2 kommenttia:

  1. Te ootte kyllä tosi aktiivisia tokon suhteen! Varmasti tulette lajissa menestymäänkin :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos ihanasta kommentista! :) toiveissa ja tavoitteissa olisi joo tokossa (ja muutamassa muussakin lajissa) kisaaminen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!