keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Senni Huotarin toko 3/14


Oltiin Cavan kanssa nolostuttavan vähän ehditty treenata meidän kotiläksyjä, mutta aloitettiin kuitenkin treenit kosketusalustasta. Kosketusalustan treenaamisen aloitin tänään aamupäivällä ja ehdittiin kaksi kertaa treenata sitä lyhyesti ennen illan ohjattuja treenejä. Cava tarjosi kosketusalustaa kuitenkin tosi kivasti pienestä treenimäärästä huolimatta. Päästiin jopa hieman vaikeuttamaan hommaa ja siirtämään kosketusalustaa reilusti kauemmaksi ja nostamaan kriteereitä ja vaatimaan tarkkuuden lisäksi myös vauhtia. Cava teki hienosti, se kyllä tykkää hirveästi tällaisista tarjoamisjutuista. Pitäisi treenailla enemmän vaikkapa temppuja tarjoamisen kautta, tosin viime aikoina on tuntunut, että treenattavaa riittäisi enemmän kuin vuorokaudessa tunteja. 

Kosketusalustan jälkeen tehtiin jääviä, joista liikkeestä seisomiset sujui tänään tosi hienosti. Aloitettiin niillä ja muutaman hyvän toiston jälkeen jätettiin käsiapu kokonaan pois ja Cava teki tosi täpäköitä seisomisia. Seuraavaksi otettiin muutama liikkeestä maahanmeno, jotka sujuivat niin hyvin ettei hinkattu niitä muutamaa toistoa enempää vaan siirryttiin aika nopeasti liikkeestä istumiseen. Istumisissa Cava oli hieman pihalla ja tarjoili kaikenmoista. Huomaa kyllä, että nyt viikon treenitauko tokojutuista takana kun vähän unohtunu jutut ja tullut epävarmuutta aikaisemmin varmoihin juttuihin. Istumisia jouduin muistuttelemaan melkoisesti käsiavuilla, mutta loppuun saatiin pari tosi nättiä toistoa ja niihin lopetettiin.

Ensimmäisen treenisetin viimeisenä liikkeenä tehtiin noutoa. Otin tällä kertaa metallikapulalla vauhtinoutoa ja kaikki toistot olivat tosi hyviä. Puukapulalla Cava välillä vähän possuilee (mm. saalistaa kapulaa, täräyttää tassuilla kapulalle ja leikkii kapulalla), mutta metallilla se tekee tosi siististi noudot. Pitotreenejä ollaan myös tehty (puisella ja metallisella) ja ne on mennyt kivasti eteenpäin.


Tauon jälkeen tehtiin hetki kaukokäskyjen asennonvaihtoja. Aloitettiin seiso-maahan vaihdoista. Cava teki niitä tosi nätisti ja Senni sanoikin, että Cavalla selvästi joku idea näistä. Takatassut pysyivät pääsääntöisesti nätisti paikoillaan. Tämän jälkeen otettiin maahan-istu vaihtoja. Istu vaihtoon tarvitsee selkeästi jonkun eri käskyn, sillä liikkeestä istumisen olen opettanut "istu" -käskyllä ja olen opettanut siinä istumisen siihen tyyliin, että Cava stoppaa etutassut ja liikuttaa takatassuja ja kaukoissa sillä pitäisi takatassujen pysyä paikoillaan. Maahan-istu vaihtoihin Senni antoi vinkiksi treenata niin, että molemmissa käsissä on namia ja toinen käsi on alhaalla maassa ja toinen ylhäällä. Sitten vuorotellen pyytää koiraa maahan ja istumaan. Näin pääsee vetävästä käsiavusta eroon suoraan ja koirakin joutuu hieman miettimään. Tehtiin tällä tyylillä muutamia toistoja ja Cava oli hetken hieman ihmeissään, mutta lopulta se tajusi homman ja teki tosi hienoja ja napakoita siirtymisiä.

Viimeisenä tehtiin istu-seiso vaihtoja. Niissä Cavalla on hieman ongelmana ollut se, että se tekee seisomiset tosi pitkänä ja kaukoissa olisi tehokkaampaa ja tarkempaa, jos se pysyisi enemmän paketissa ja paino takajaloilla. Keskityttiinkin siis näissä vaihdoissa tähän ja autoin Cavaa runsaasti käskiavulla, ettei se pääsisi seisoessa venähtämään liikaa. Näissä tuli jonkun verran huteja, mutta eipä olla vielä näitä hirmuisasti tehtykkään. Lisää siis treeniä, että saadaan etenkin istu-seiso vaihto paremmin Cavalle lihasmuistiin. 

Loppuun otettiin vielä pari vauhtiluoksetuloa ja ne sujuivat hienosti. Lisäksi aloitettiin eteenmenon alkeita. Eteenmeno ei tosin ole tokoliike, mutta palveluskoirien tottiksessa siihen sitten törmää. Tehtiin eteenmenon alkeita niin, että jätin Cavalle lelun toiselle puolelle hallia ja lähetin sen lelulle. Vauhtia riitti! Hieno Cava. Olipahan kivat treenit taas, paljon ehdittiin käydä asioita läpi ja nyt on taas monta juttua treenattavana.

Iltalenkillä tein koirille vielä namiruudut ja Cava teki tosi hienosti. Hieman alkoi kierrokset nousta ja saatiin tovi istuskella pienen matkan päässä namiruudusta, että sain Cavan riittävän rauhalliseksi. Oli selkeästi tajunnut jo homman ja nenä toimi hyvin. Haistoi varmasti namiruudun jo siitä kun käveltiin sinne ja sen takia oli niin innoissaan. Hyvin kuitenkin rauhoittui ja namiruudussa haisteli rauhallisesti ja tarkasti.

Aattelin että kiva seisomiskuva, kunnes näin Cavan ilmeen :D ei oo ihan kaikki muumit laaksossa.

6 kommenttia:

 1. Huippu cava! Evl:ssä tulee eteenlähetys merkittömälle merkille myös ei tosin niin pitkälle, kuin PK kokeissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä tulee! :) en muistanutkaan. Tosin oon ymmärtänyt, että on aika eri juttu kun tuo PK:n eteenlähetys

   Poista
 2. Taitava Cava ja ihana kieli-ilme tuossa viimeisessä kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on kyllä runsaasti persoonallisia ilmeitä :D

   Poista
 3. Hahhah, meillä jää kyllä yleensä aina myös kotiläksyjen treenaaminen nolostuttavan vähälle... :D Toi kosketusalusta ollaan opeteltu tasan samalla tavalla, pari pientä omatoimista harjoitusta ennen treeneihin lähtöä. :D

  PS. IHANA vika kuva! :D Cava on niin<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihanaa, ettei olla ainoita! Tosin nyt oli ollu niin paljon muutakin ohjelmaa, ettei yksinkertaisesti oltu ehditty lainkaan treenata. Onneksi on fiksut koirat jotka oppii vähemmälläkin hinkkaamisella? :D:D ja Cava kiittoo kehuista ja se todellakin on niin <3<3

   Poista

Kiitos kommentistasi!