keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Senni Huotarin toko 2/14


Tänään ajeltiin taas Veikkolaan Sennin tokoon treenaamaan. Oltiin tokana vuorossa, joten alkuun saatiin hetki odotella ja sainkin hyvin aikaa rauhoittaa Cavaa oikeaan mielentilaan. Se kun saattaa toisinaan hieman kiihtyä turhaan treenihalleilla. Kuitenkin juuri kun oltiin aloittelemassa meidän treenivuoroa niin kävi pieni äksidentti ja toinen koira pääsi vapaaksi jahtaamaan Cavaa. Cava tosin itse aloitti tilanteen tuijottamalla tätä toista koiraa ja pöhähtämällä vähän. Sillä on nyt mörköiän myötä tullut pientä pöhinää ja tämä oli juuri sitä. Toinen koira oli erilaisen ja jännän näköinen ja sille piti sanoa "pöh". No toinen koira pääsi omistajaltaan vapaaksi ja jahtasi Cavaa ympäri hallia. Cava oli lievästi sanottuna paniikissa ja kiljui koko jahtaamisepisodin ajan :( Voi kurjuus. Cava oli siis vapaana kun oltiin aloittelemassa treenaamista juuri ja toinen koira remmissä, mutta ilmeisesti nykäisi sen verran, että pääsi omistajaltaan irti tms. Kurja tilanne. Cava toki aloitti tilanteen, mutta tuskin sen tarkoitus oli provosoida toista koiraa vaan enemmän se vaikutti siltä, että se ei ollut edes tajunnut, että tämä toinen koira on siinä reunalla ja kun Cava sitten bongasi sen niin sanoi hieman epävarmana, että "pöh?" ja toinen tulkitsi tuon + Cavan tuijotuksen väärin. Harmittaa hirveästi, sillä Cava on muutenkin aika epävarma vieraiden koirien kanssa ja olen ollut tosi tarkkana, että se saa ainoastaan hyviä kokemuksia. Toivottavasti tämä ei nyt aiheuttaisi kauheasti traumoja.

Nojoo, mutta treeneihin. Aloitettiin taas jäävillä. Ensimmäisenä tein liikkeestä istumista. Koska Cava oli hieman jännittynyt tein pienellä käsiavulla, sillä halusin helpottaa treeniä Cavalle. Nämä sujui tosi nätisti. Senni kehui, että Cava on edistynyt hurjasti viime viikkoon nähden. Itselle näissä huomioksi, että pitää muistaa ottaa mukaan liikettä käskyn jälkeenkin. Nyt vähän pysähdyn kun sanon käskyn ja koska kyse on jäävistä niin pitää alkaa kiinnittää huomiota siihen, että liikuun edelleen käskyn jälkeen ja käsky pysäyttää ainoastaan Cavan. Seuraavaksi liikkeestä maahanmeno. Maahanmenot olivat tänään tosi hienoja ja vauhdikkaita, etenkin verrattuna maanantain epävarmoihin maahanmenoihin. Hieno pieni! Nyt sitten sekoitellaan maahan ja istu käskyjä ja otetaan näiden osalta erotteluharjoitukset treenin alle. Koska istuminen on Cavalla epävarmempi näistä niin tehdään ensin istumisia ja sekoitetaan sinne joukkoon silloin tällöin maahanmenoja.

Liikkeestä seisomiseen käytin alkuun reilusti käsiapua ja Cava teki tosi täpäköitä seisomisia. Jätettiin käsiapua hieman pois, silloin tarjosi kerran istumista ja pari kertaa maahanmenoa, mutta saatiin myös hyviä seisomisia. Nyt treenataan viikko seisomisen treenaamista erikseen istumisista ja maahanmenoista ja koitetaan häivyttää käsiapua. Aloitetaan pari kertaa treenit käsiavulla ja sitten kun Cava tietää mitä tehdään niin jätetään käsiapu pois. Ja siitä sitten pikkuhiljaa joka treenien alkuun pienempi ja pienenmpi käsiapu.


Toisena liikkeenä katsottiin meidän noutokapulan pitoa. Cava teki tosi hienosti, tässä tuli itselleni palautteeksi, että pitäisi rohkeammin vaatia sitä pitämään kapulaa pitempää. Olen hieman epävarma tässä itse ja pelkään kokoajan, että Cava tiputtaa kapulan ennenkö ehdin kehua ja palkata. No tehtiin yksi niin, että Cava tiputti kapulan ja jätin palkkaamatta. Seuraavalla kerralla tarjosikin reilusti pidempää pitoaikaa ja oli oikein pätevänä eikä tietoakaan, että olisi tiputtamassa kapulaa. Nyt siis itselle rohkeutta ja lisää luottoa koiraan. Turhaan olen pelännyt sen mokaamista, kun se selvästi ottaa tosi hyvin opikseen "virheistäkin" ja se nyt aikalailla kuuluu lajiin, että virheitä tulee. Virheet ovat siis osa oppimisprosessia ja mielummin virheitä treeneissä kun sitten joskus tulevaisuudessa kokeissa.

Tämän jälkeen pieni tauko Cavalle. Käytiin ulkona pissalla, että Cava sai rauhassa palautua treeneistä ja treenien alkua edeltäneestä taka-ajojupakasta. Aika huikea pentu tosin, kun palautui siitä heti ja pystyi treenaamaan täyden setin hyvällä keskittymiskyvyllä. Toisella kierroksella aloitettiin ruudulla. Tehtiin pari lelu ruutua ja Cava juoksi hurrjalla vauhdilla ruutuun ja pidettiin leikkibileet sitten ruudussa. Nyt ajattelin opettaa Cavalle kosketusalustan ja alkaa häivyttää lelua ruudusta sen avulla. En ole kosketusalustaa alkanut vielä edes opettaa Cavalle (hups), mutta eiköhän ihmelapsi opi sen nopeasti. Tällä viikolla otetaan kosketusalusta kuitenkin treeniin ja toivon mukaan viikon parin päästä se on riittävän vahva, että voidaan käyttää sitä eri liikkeissä apuna.

Ruudun jälkeen katsottiin meidän seuraamista. Olen ollut sen kanssa jotenkin vähän hukassa ja ollaan tehty tosi vähän seuraamista. Ollaan saatu hieman edistymisiä, mutta toisaalta ei kauheasti edistymisiä. Sennin mielestä ongelma on siinä, että Cava on liian kiinni mun kädessä eikä se ota riittävästi kontaktia minuun vaan nimenomaan mun käteen. Hyvin mahdollista, ollaan treenattu kontaktia itseään aivan liian vähän ja otetaan nyt se tehotreeniin ja käden häivyttäminen reilusti. Tavoitteena olisi, että Cava osaisi tulla perusasentoon täysin ilman kättä (eli käsi ylhäällä tai seläntakana) ja perusasennossa katsekontaktin treenaus. Tämä otetaan nyt ihan ykkösasiaksi meidän treeneissä, kontaktin vahvistaminen siis. Muutenkin seuraaminen nyt tehotreeniin, että saataisiin siinä nyt edes vähän edistymistä.

Olipahan taas tokoa kerrakseen ja kivaa treenata huikean pikkutyypin kanssa. Huomenna mennään tekemään kentällä itsekseen vähän agilityä ja viikonloppuna aksataan Wirneen-leirillä. Kyllä me siis tehdään muutakin eikä aina vaan jauheta tokoa! Ensi viikolla päästään myös jälkikurssille aloittamaan jälkiharrastus. Niin mielenkiintoista!

Niin kaunis <3 

2 kommenttia:

 1. Voi miten ikävä tilanne. Onneksi siitä ei tainnut ainakaan kirjoituksesi mukaan jäädä Cavalle pitkäksi aikaa "paha mieli". Meillähän hyökkäsi pentuagilityryhmän painavin uros Armaksen iholle äristen juuri kun olimme tulleet halliin sisään viime viikolla. Onneksi siinä ei ehtinyt sattua mitään pahempaa.

  Hienosti olette treeneissä edenneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöiset on kyllä aina niin harmillisia tilanteita :( onneksi Cava tosin vaikuttaa päässeen asiasta hyvin yli ja eniten taisi harmittaa itseäni. Reipas pieni! Onneksi tekin selvisitte välikohtauksesta säikähdyksellä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!