maanantai 30. toukokuuta 2016

Seitsemän kuukautta

Cava alkaa jo näyttää ihan isolta koiralta
Aika menee hurjaa vauhtia, Cava täyttää tänään jo seitsemän kuukautta. Uskomatonta. Pentuaika on mennyt ohi nopeammin kuin uskoinkaan (hyvä niin) ja nyt eletään teinikoiran kanssa arkea. Ihanaa kun Cava jaksaa jo hurjasti ja siitä on todellakin kuoriutumassa mahtava harrastuskoira. Vähitellen alkaa itsellekin avautua, että mitä elämä aussien kanssa oikein on. Ensimmäistä kertaa ikinä, mulla on oikeasti harrastuskoira ja hyvä sellainen. Juuri sellainen kuin toivoinkin. Toisaalta Cava ei ole arjessa se helpoin, mutta se on yleensä se hinta minkä harrastuskoirasta joutuu maksamaan. Ei se onneksi ole kamala tai vaikeakaan, mutta vähän joutuu sen kanssa enempi miettimään. Ei sitä ihan jokaisella uskaltaisi hoitoon antaa ja edelleen jatketaan rauhoittumisharjoituksia. Onneksi se on kiltti, avoin ja rohkea. On se välillä tuhmakin ja toisinaan ihan korvaton, mutta enimmäkseen oikein ihana.

Ollaan valittu meille ne lajit, joita aiotaan treenataan tavoitteellisemmin. Ollaan mietitty tavoitteita ja suunniteltu jo kovasti ensi vuotta. MH-kuvaus suoritetaan näillä näkymin keväällä ja keväällä toivottavasti päästään myös aloittamaan meidän kisaura. Jännittävää! Hirveä into olisi itsellä jo kisoihin ja kokeisiin, mutta ei olla kyllä lähelläkään koevalmiita vielä eikä ikääkään ole riittävästi (kohta on!). Kunnianhimoisin haave olisi suorittaa ensi kesänä paimennuksen esikoe, mutta voi olla että jää haaveeksi moinen. Tokossa päästään kuitenkin toivottavasti starttaamaan virallisissa kokeissa ja agilityssä sitten mölliradoilla ensi vuoden puolella. Näyttelyihinkin koitetaan suunnata heti 15kk iässä hakemaan pakko hoota.

Tällä hetkellä Cavalla on 48cm korkeutta ja painoa 14,3kg. Korkeutta saisi omaan makuuni tulla vielä jokunen sentti lisää, mutta katsotaan mihin tuo päättää korkeuskasvunsa pysäyttää. Toiveikas kuitenkin olen että kasvaisi vielä sinne vuoden ikään asti. Pystykorvat ovat myös toiveissa edelleen, mutta sitkeästi pysynyt kärjestä taittuneena tuo toinen korva. Kamalan söpöhän se on noinkin, höntti ilme höntillä pikkukoiralla <3

Tänään juhlitaan seitsemän kuukauden kunniaksi jälkikurssilla ja viikonloppuna käydään ihmettelemässä lampaita muiden ihanien L-pentujen kanssa.

4 kommenttia:

 1. Kyllä nää penskat vaan kasvaa niin nopsaan! Ihana toi viimeinen kuva, Cava näyttää niin onnelliselta :-D.

  VastaaPoista
 2. Niinhän ne kasvaa, isoiksi ja kauniiksi ja viisaiksi <3 kiitos!

  VastaaPoista
 3. Eikö aussieilla pitäisi olla luppakorvat, vai onko kaikki sallittuja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luppakorvat, kärjestä taittuneet, sivuille tulevat "ruusukorvat" ovat sallittuja. Pystykorvat eivät ole juu, mutta Cavalla on ollu pennusta asti aika leijailevat korvat että osasin vähän odottaa etteivät ainakaan ihan luppakorviksi jää. Ja kun ei näyttelyissä tulla käymään niin korvilla ei ole juuri väliä, joten pystykorvat olis aika vitsikkäät. Varmaan kumminkin jäävät tommoisiksi eriparisiksi mitä nyt ovat :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!