torstai 7. huhtikuuta 2016

Voihan silmä


Olisihan se ollut liian helppoa, jos kaikki olisi sujunut miten pitäisi... Cava on voinut leikkauksen jälkeen yllättävän hyvin, ollut iloinen ja reipas. Aloitettiin eilen jopa meidän tunnarin opettelu kun pentu oli niin kaikissa ruumiin ja sielun voimissaan. Ehkäpä jopa liiankin hyvinvoiva. Elämä kaulurin kanssa on alkanut sujua ja enää ei törmäillä ihan kokoajan johonkin ja enää kauluria vastaan ei tapella. Nopeasti sitä koira tottuukin uuteen tilanteeseen vaikka aluksi tuntui kovin epämukavalta ajatukselta tuo kauluri, ainakin Cavan mielestä. No joo, kaikki siis vaikutti hyvältä ja elättelin jopa toiveita nopeasta toipumisesta.

Cava on ollut leikkauksen jälkeen jatkuvasti valvonnan alla, se on pitänyt kauluria päässä siitä asti kun se leikkauksesta kotiutui ja se on ollut erossa meidän muista koirista, jotta mikään ei haittaisi tai hidastaisi sen toipumista. Tänään kuitenkin heräsin aamulla siihen, että pentu oli keksinyt tavan hinkata silmäänsä yhteen pehmoleluunsa kaulurista huolimatta. Lelut siis kerättiin pois. Cava oli kuitenkin jo keksinyt miten se voi hinkata silmäänsä huolimatta kaulurista. Nyt se onkin yrittänyt hinkata silmäänsä sängyn kulmaan, ihmisten polviin, sohvan kulmaan jne. Tosi jees, liian fiksu lapsi. Nyt saa sitten olla vielä rajatummassa tilassa.

Ihan ilman ongelmia ei tästä keksinnöstä selvitty vaikka melko harmittomalta kuulostaakin. Iltapäivällä Cava aloitti silmän siristelyn, aiemmin jo hieman laskenut turvotus oli palannut ja muutamassa tunnissa silmä turposi umpeen eikä Cava halunnut enää edes yrittää silmän avaamista. Äkkiä soitto eläinlääkäriin ja onneksi päästiin heti näyttämään silmää. Silmästä löytyikin sitten hankaamalla aiheutettu pyöreähkö haava. Voi kurjuus! Lisäksi toisen silmän rakkulainen sidekalvontulehdus oli pahentunut ja nyt myös toinen silmä punottaa ja rähmii ikävästi. Saatiinkin sitten aikamoinen kasa lääkkeitä lisää ja toivottavasti nyt saataisiin näillä tilanne hallintaan ja paranemaan päin molempien silmien osalta.

Silmätippa vaihtui ja nyt tippaa myös toiseen silmään. Lisäksi saatiin suun kautta annettavat antibiootit ja kipulääke sekä pupillia laajentava silmätippa (helpottaa silmän kipua). Ensi viikolla kontrolliin ja toivottavasti sitten voidaan huokaista helpotuksesta ja silmä on mennyt parempaan suuntaan. Voih ja huoh. Jos jotain positiivista niin Cava on kokoajan ollut ihana, iloinen ja reipas itsensä. Ihastuttanut eläinlääkärissä niin henkilökunnan kuin muut asiakkaatkin valloittavalla luonteellaan. 
8 kommenttia:

 1. Voi harmi, ihan kun Cava ei olisi kokenut jo tarpeeksi :( toivottavasti lähtee helpottamaan!

  VastaaPoista
 2. No sanoppa muuta! :( Toivottavasti olisi nyt koettelemukset tässä ja saataisiin pikkutyttö kuntoo <3

  VastaaPoista
 3. Voi ei! Paranemista ja tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan ettei tulisi enää takapakkia.

   Poista
 4. Voi ei! Tsemppiä teille! :( Meillä alkaa olemaan sairasloma onneksi pian ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Näinkin igstä teidän suukuvan, hyvältä näyttää! :)

   Poista
 5. Oli pakko tulla kommentoimaan, kun hoksasin ton sun bannerin. Mulla on about samanlainen, koiralla vaan pitempi nenä. :'D Sulla on hyvä maku! ;)

  Kyllä noi eläimet keinot keksii, toivottavasti paraneminen lähtee nyt kunnolla käyntiin, niin toinen pääsee tötsästään eroon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! No niinpä näyttää olevan :D hauska sattuma.

   Niinpä, on ne vaan fiksuja pieniä. Toivottavasti olisi joo takapakit tässä ja silmä lähtisi kunnolla paranemaan ja pian pääsisi taas Cava nauttimaan vapaana kirmailusta ja muista touhuista :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!