sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Sheltit rally-tokoilemassa

Eilen suunnattiin Viikkiin AKK:n järjestämiin epävirallisiin rally-tokokisoihin. Ei oltu treenattu yhtään (noloa!), ja lajikin meille aikalailla vieras. Mukana oli Koda ja Capo, jotka eivät ole kumpikaan olleet aikoihin edes ohjatuissa treeneissä ja muutenkin treenattu olemattoman vähän. Ilmoitin molemmat pojat siis mölli-alo luokkaan, jossa oli lyhyempi rata ja koiraa sai palkata. Alla kuva meidän radasta.


Koda oli 5. lähtövuorossa ja sen kanssa tein vähän jotain pientä ennen radalle menoa. Juuri ennen meidän vuoroa iso musta koira alkoi räyhäämään Kodalle ja Koda otti tästä aika kovat paineet. Se on vähän sellainen nössö, että menee helposti pupu pöksyyn tuollaisista tilanteista. Radalla se olikin aika laama ja sain kannustaa sitä hurjasti tulemaan mukana. Kivasti se kuitenkin kulki kontaktissa ja häntä heiluen, etenkin radan loppuosan. En uusinut Kodan kanssa mitään, koska ei tullut sellaisia virheitä, jotka olisin itse tajunnut. Pisteitä saatiin 79/100, eli hyväksytty tulos. Yksi -1p oli OV (ohjaajavirhe?) ja sitten otettiin kahdelta kyltiltä -10p kun rintamasuunta oli mulla ja Kodalla eri. Varmaan joltain käännöskyltiltä tuli nuo -10p kun Koda tosiaan oli aika hitaalla ja rauhallisella tuulella ja itse sitten liikuin reippaampaa. Eipä siinä, Koda teki hienosti ilman harjoittelua enkä edes palkannut sitä kertaakaan radalla. Kodan kanssa on aina niin kivaa tehdä <3 rakas pieni.


Capon vuoro oli 9. ja sen kanssa mua lähinnä nauratti mennä radalle. Capo on ihana pieni häslä, mutta ilman treeniä rata  näytti hurjan vaikealle sen kanssa suoritettavaksi. Heti ensimmäiseltä (siis heti lähtö kyltin jälkeiseltä) kyltiltä uusittiin, sillä Capo nousi kun olin kiertämässä sitä ympäri. Muuten saatiin 5x-1p erilaisista virheistä. En osaa analysoida tätä nyt paremmin kun laji ei ole itselle niin tuttu. Capo kuitenkin yllätti positiivisesti ja lopputulemana oli 92/100p. Hieno huiskuhäntä! Tuomarin kommentti "taitavaa rallya, jota on ilo seurata" lämmitti kovasti mieltä, vaikka en osaa sanoa kumpi meistä oli enemmän pihalla siellä kehässä, minä vai Capo. 

Rally-toko osoittautui aika hauskaksi lajiksi ja paljon vaativammaksi kuin uskoin! Melkeimpä houkuttaisi mennä ihan virallisiinkin kisoihin (hieman paremmin valmistautuneena tosin). On mulla vaan ihan supersheltit!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!